Dumplūnių salotos su svogūnais

2011-10-10 13:29:50

Ingredientai

2 l supjaustytų dumplūnių;
1 šaukštas druskos;
2 šaukštai cukraus;
1 desertinis šaukštas citrinų rūgšties;
2 šaukšteliai malto cinamono;
1 kg svogūnų.

 

Gamyba

Dumplūnes supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais, įdėkite druskos, cukraus, citrinų rūgšties, malto cinamono ir palikite 3–4 val.

Kai išsiskirs sultys, dumplūnes sudėkite į konservavimui paruoštus stiklainius sluoksniuodami su labai plonais pusžiedžiais supjaustytais svogūnais.

Apipilkite išsiskyrusiomis sultimis ir kaitinkite 80° C temperatūroje: 0,5 l talpos stiklainius 15 min., 1 l – 20 min. Iškaitintus stiklainius hermetiškai uždarykite metaliniais dangteliais.

 

dumpluniu-salotos-su-svogunais.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/223/dumpluniu-salotos-su-svogunais