Ingredientai
4 bulvės;
200 g virto kumpio;
1 ilgo agurko;
4 kiaušiniai;
100 g konservuotų pievagrybių;
indėlis majonezo;
petražolės;
krapai.
„Kiaušinams“ reikės:
100 g lydyto sūrio;
česnakų;
krapų.
Gamyba
Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje, leisti nusausėti ir kepti įkaitintam aliejuje vienu sluoksniu, kol jų paviršius iš visų pusių gražiai parusvėja.Kietai išvirti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltumų. Trynius palikti „kiaušinams“ , o baltymus susmulkinti. Agurką , pievagrybius ir kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais, Baltymus, agurką, pievagrybius ir kumpį sumaišyti su majonezu, petražolėm ir krapais. Plokščiame dubenyje iš sumaišytu produktu suformuoti „lizdą“ ir plonu sluoksniu sudėti keptas bulves. „Kiaušinams“ sutarkuoti lydytą sūrį, susmulkinti trynius, krapus ir česnakus.Iš gautos masės padaryti „kiaušinius“ ir papuošti jais mišrainės viršu.