• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Virtuvės istorijos su Leonardu Pobedonoscevu (nuotr. www.tomasfoto.lt)

Kino aktoriaus, televizijos laidų bei renginių vedėjo ir keliautojo Leonardo Pobedonoscevo gyvenime darbų ir nuotykių netrūksta niekuomet. Tačiau šį šeštadienį apsilankęs TV3 kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“, Leo prabils ir apie dar vieną savo aistrą – gerą maistą.

20

Kino aktoriaus, televizijos laidų bei renginių vedėjo ir keliautojo Leonardo Pobedonoscevo gyvenime darbų ir nuotykių netrūksta niekuomet. Tačiau šį šeštadienį apsilankęs TV3 kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“, Leo prabils ir apie dar vieną savo aistrą – gerą maistą.

REKLAMA

Kaip ir kiekvienas svečias, Leo laidos vedėjai atskleis savo tris mėgstamiausius ingredientus, be kurių negali gyventi.

O Ilona Juciūtė turės sukurti receptą, panaudodama juos visus tris.

Paaiškėjus, jog aktoriaus mėgstamiausi ingredientai yra grietinėlė, žuvis ir panyro sūris, Ilona Leo pasiūlys pagaminti išties gurmanišką bei skanų karį su baltuoju sūriu ir žuvimi.

Jau nuo pat laidos pradžios tarp Leonardo ir Ilonos netrūks juoko ir linksmybių. O aktorius Ilonai netgi pasiūlys mesti monetą, kad tik pavyktų išsisukti nuo patiekalo gamybos... Tiesa, šį triuką laidos svečias prisimins tik todėl, kadangi į TV3 televiziją jau netrukus sugrįš kelionių projektas „Metam monetą“. Trečiasis nuotykių kupinas sezonas padovanos daugybę įdomybių ir supažindins su naujomis kelionių kryptimis!

REKLAMA
REKLAMA

Apie artėjantį projekto sezoną daugiau papasakos ir pats Leo. „Nuo „Metam monetą“ projekto pradžios mano kišenėje visada rasi monetą. Šį principą naudoju ir su draugais, ir su dukra, ir su žmona, kai neįmanoma dėl kažko apsispręsti“, – su šypsena pasakos Leo.

REKLAMA

Praėjusiuose sezonuose didžiąją laiko dalį Leo keliavo kaip turtuolis. Kol kolegai Audriui Bružui tekdavo skaičiuoti pinigus ir vis kitą užsienio šalį pažinti taupiau, Leo buvo tarsi laimės kūdikis!

„Būti turtuoliu – nepakartojama patirtis! Tu tik giliai kvėpuoji, niekur neskubi ir viskuo mėgaujiesi. Visgi, aš esu kitoks žmogus – man patinka bendrauti su vietiniais ir pažinti jų kultūrą, tradicijas ir maistą per juos pačius. Kadangi keliauju daug, šio projekto dėka galiu keliauti taip, kaip gyvenime nekeliaučiau: patirti skrydžius oro balionu, parasparniu, brangiausiu sraigtasparniu ar miegoti vilose, kurių kaina už parą siekia ir 15 tūkstančių eurų. O taip pat – valgyti viską, kas yra skaniausia prabangiausiuose restoranuose. Tai – nuostabu“, – dalinsis Leonardas.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie projektą, Leo laidos vedėjai ir visiems žiūrovams atskleis ir kelias įdomias detales, kurias žiūrovai galės išvysti jau visai netrukus. Taip pat vyras papasakos, kas lieka už kadro, ir kokia yra toji realybė, kai tenka filmuoti svetur.

„Yra ir kita medalio pusė. Kelionėse mes mažai miegame, nes per trumpą laiką turime nufilmuoti daug siužetų, nuotykių. Juokingiausia, kad nuotykis prasideda tada, kai kažkas neįvyksta pagal planą, o tada privalai improvizuoti. Viena įsimintiniausių laidos istorijų nutiko tuomet, kai mes su operatoriumi atvykome į nuostabią vietą, kur kyla šimtai oro balionų. Nuo ankstaus ryto laukėme pakilimo, kai netikėtai paaiškėjo, kad vėjas – per stiprus, todėl pakilti mums nepavyks. Grįžome namo tuščiomis ir neišsimiegoję... Tačiau mes esame labai atkaklūs – mūsų nepaliko mintis, kad turime bandyti dar kartą! Galiausiai, mes ten atvykome ir kitą rytą, o tuomet mums pavyko pakilti – nepaisant net didelio vėlavimo dėl sprogusios automobilio padangos. Nors ir labai nesisekė, galiu drąsiai sakyti, kad tai buvo vienas įsimintiniausių skrydžių mano gyvenime“, – pasakos garsus aktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat žinomas vyras laidoje prabils ir apie savo mitybos ypatumus. Kodėl L. Pobedonoscevas taip dievina panyro sūrį, grietinėlę ir žuvį?

„Žuvį mėgstu, nes ji turi daug vitamino B. Mes visi norime būti sveiki ir dar skaniai pavalgyti, todėl čia yra du viename. Aš pats gaminti tingiu, bet kadangi mano žmona daug skraido, dukrą įvairiausiais patiekalais lepinu aš. Anksčiau, kai su šeima pusantrų metų gyvenome Azijoje, aš gamindavau labai daug – tam skirdavau visas savo jėgas. Dabar laikausi vaikystės principo – ką randu šaldytuve, iš to ir gaminu. Dukrai dažnai darau kinišką saldžiarūgštę vištieną, o pats mėgstu skanius, gerus, naminius koldūnus. Tačiau mamos koldūnams neprilygsta niekas“, – atviraus Leo.

REKLAMA

Kitą savo mylimą ingredientą – grietinėlę – Leonardas pamilo atradęs ryškių ir nuostabių skonių kupiną indišką virtuvę. Pasak jo, su šiuo produktu neįmanoma sugadinti jokio maisto.

„Prieš 22 metus, kai dar neturėjome dukros, su žmona leidomės į antrąją kelionę kartu, kurios tikslas buvo Portugalija. Kažkokiame gražiame miestelyje, į kurį važiavome labai ilgai, radome vieną jaukią vietelę, kur jau kvapas pasakė, kad bus labai kokybiška ir skanu. Taigi, super alkani sugebėjome centro viduryje atrasti indišką restoraną, kur paragavome grietinėlėje su prieskoniais troškintos vištienos. Aš nesu iš tų žmonių, kurie būdami alkani viską suvalgo iškart – aš tuo mėgaujuosi. Todėl iki pat šiol prisimenu tą patiekalą, tuos prieskonius ir tą grietinėlę, kuri pridėjo skanaus tirštumo. Su grietinėle nesugadinsi jokio maisto!“ – pasakos Leo.

REKLAMA

O koks buvo keisčiausias Leo ragautas patiekalas? Anot jo, tai buvo baisiausias dalykas jo gyvenime...

„Mūsų amžiną atilsį režisierius Rimas Tuminas kažkada iš Islandijos parsivežė vieną mažą indelį pūdytos ryklienos. Patikėkit, tai buvo pats baisiausias dalykas, ir, turbūt, niekas net nėra patyręs kažko baisesnio... Tame mažame teatre jis atidarė tą ryklieną ir visas teatras tiesiog pasmirdo. Žinoma, aš išdrįsau ir paragavau. Galiu pasakyti, kad buvo labai blogai. O, pavyzdžiui, Vytautas Rumšas jaunesnysis iškart bėgo pas nykštukus“, – juoksis L. Pobedonoscevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Na, o kol Ilona ir Leo šnekučiuosis bei gamins išskirtinį karį, kepsninių meistras Robertas Svetlauskas taip pat rimtai padirbės! Žiūrovams jis parodys, kaip pasigaminti gardų ir sotų jautienos išpjovos kepsnį su gruzdintomis bulvytėmis, kurį pagardins japonišku Yum Yum padažu, puikiai tinkančiu prie mėsos patiekalų.

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų