• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keptos bulvės, traškios išorėje ir minkštos viduje, tinka ir pietums, ir vakarienei, o kai kurie patiekalai be šio garnyro neįsivaizduojami.

Keptos bulvės, traškios išorėje ir minkštos viduje, tinka ir pietums, ir vakarienei, o kai kurie patiekalai be šio garnyro neįsivaizduojami.

REKLAMA

Kad kaskart pavyktų išsikepti tobulas bulves, virtuvės šefo teigimu, yra vienas paprastas veiksmas, kurį visada reikia atlikti.

Virtuvės šefas Mr Grubworks, kuris „TikTok“ paskyroje @thegrubworks dalijasi maisto gaminimo patarimais, gudrybėmis ir receptais, pasidalijo patarimu, kaip išsikepti tobulai traškias keptas bulves su česnakais ir rozmarinu.

Jis paaiškino, kad vienas iš pagrindinių žingsnių, padedančių sustiprinti traškumą ir pagerinti bulvių skonį, yra vandens pagardinimas prieskoniais verdant bulves.

„Prašau jūsų, nepamirškite šio žingsnio, nes mes norime skonio“, – ragino jis.

Pasidalijo patarimais

Šefas pirmiausia nulupa bulves ir supjausto jas griežinėliais, nuplauna po šaltu vandeniu, tada sudeda į puodą ir užpila šaltu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė, kad svarbiausia yra tinkamai parinkti prieskonius: „Vandenį pagardinsime česnakais, rozmarinais, druska ir daržovių sultiniu.“

REKLAMA

Kai bulvės suminkštės, nupilkite vandenį, papurtykite bulves ir leiskite atvėsti. Kol laukiate, kol bulvės atvės, laikas įkaitinti aliejų, rašo express.co.uk.

@thegrubworkskitchen Crispy Garlic Rosemary roast potatoes @tiktok_uk #roastpotatoes #potatotok #potatoesandgoodvibez #learnontiktok #recipe ♬ original sound - Mr Grubworks

„Aliejaus reikia tik tiek, kad padengtų kepimo skardos dugną. Kai aliejus įkais, sudėsite bulves ir atsargiai kepkite“, – sakė virtuvės šefas.

REKLAMA
REKLAMA

Pakepkite bulves 15 minučių, tada jas apverskite ir kepkite dar 15 minučių. Būtent šiuo metu laikas pasiruošti dar daugiau prieskonių.

Mr Grubworks sakė: „Kol lauksite, kol iškeps bulvės, sumaišykite smulkintą česnaką, kapotą rozmariną ir alyvuogių aliejų.

Tada sudėkite mišinį į skardą su keptomis bulvėmis, tolygiai jas apvoliokite ir kepkite dar porą minučių. Taip keptos bulvės pasieks dar aukštesnį lygį.“

Traškių keptų bulvių receptas

Pasiruošimo laikas: 10 minučių; gaminimo laikas: valanda; viso užtruksite: valandą ir 10 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės:

  • 800 g bulvių;
  • 1 kubelio daržovių sultinio;
  • Vandens virimui;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 4 šakelių rozmarino;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Augalinio aliejaus;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus.

Pirmiausia nulupkite bulves, supjaustykite ir nuplaukite jas po šaltu vandeniu. Tada sudėkite bulves į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu.

Vandenį pagardinkite dviem česnako skiltelėmis, šakele rozmarino, druska ir daržovių sultinio kubeliu.

Virkite bulves, kol jos bus pakankamai minkštos, kad galėtumėte persmeigti šakute (12-15 minučių), tada nupilkite vandenį, bulves papurtykite ir palikite atvėsti maždaug 15 minučių.

REKLAMA

Kol laukiate, kol bulvės išvirs, orkaitėje įkaitinkite tiek aliejaus, kad juo būtų padengtas kepimo skardos dugnas. Kai aliejus įkais (aliejaus temperatūra turi siekti maždaug 210 laipsnių), sudėkite bulves.

Kepkite bulves 15 minučių, tada apverskite ir kepkite dar 15 minučių. Per tą laiką sumaišykite dvi skilteles smulkinto česnako, kapotą rozmariną ir alyvuogių aliejų, supilkite mišinį ant bulvių, kad jis tolygiai padengtų visas bulves.

Pakepkite bulves dar kelias minutes, kol jos taps traškios ir įgaus auksinę spalvą. Skanaus!

Iš šito recepto gausis riebalų prisigėręs marmalas.
1. Reikia pasirinkti tinkamą bulvių veislę, kuri nebūtų krakmolinga;
2. Reikia pasirinkti mažas bulvytes, o ne tokias, kaip tam video. Bulvė turi būti apie 3, maks. 5 cm skersmens, geriau - pailga.
3. Jei leidžia finansai - tokias galima nupirti jau supakuotas parduotuvėje, jei ne - renkamės iš taisyklingos formos, plona odele. Šviežio derliaus - bus fantastika.
4. Bulves nuplauna. NELUPAM. Perpjaunam per pusę.
5. Į puodą su šaltu vandeniu sudedame bulvių puseles be jokių priskonių.
6. Verdam tol, kol peilis laisvai įsmigs į PUSĘ bulvės, negaugiau. Turi likti šiek tiek kietokos. Virs apie 8 min, jei ant indukcinės.
7. Nupilam vandenį, leidžiam nudžiūti.
8. Kai pravėsta barstom mėgstamais žolelių priskoniais - naudoju mišinį provanso, viduržemio jūros, arba saudos bulvių žolelių prieskonius IR saudos keptų bulvių prieskonius su druska. Tiks ir vegeta ar kiti keptų bulvių priskoniai, bet žolelių prieskonių dėti būtina.
9. Tada saikingai apšlakstom alyvuogių aliejumi, bet kad nebėgtų, o tik suteptų bulves.
10. Dedam į orkaitę, geriau su garu, kepam 10 min 180 laipsnių, tada jungiam grilį ir kepam 210 apie 5-7 minutes, reikia žiūrėti. Arba galima ant karšto lauko griliaus, grotelėse su vartymu.
Kepu taip bulves jau daugiau nei 20 metų, ir bulvių tenka kepti daugiau nei šašlykų. Kastinys žemaitiškas puikiai tiks, šaltibarščiai, ir prie šašlykų ar kepsnių eina.
Bent palaikinkit, tiek parašiau...
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų