REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį TV3 projekte „X faktorius. Žvaigždės“ nugriaudės paskutinis „Kėdžių iššūkis“, kuriame pasirodys grupės. Tarp jų – ir charizmatiškieji „Twosome“, kuriuos daugybė žiūrovų žino iš anksčiau, kai ne vienerius metus jie savo beprotiškomis idėjomis drebino nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų sceną.

Šį sekmadienį TV3 projekte „X faktorius. Žvaigždės“ nugriaudės paskutinis „Kėdžių iššūkis“, kuriame pasirodys grupės. Tarp jų – ir charizmatiškieji „Twosome“, kuriuos daugybė žiūrovų žino iš anksčiau, kai ne vienerius metus jie savo beprotiškomis idėjomis drebino nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų sceną.

REKLAMA

Tiesa, grupė neslepia, kad konkurencijos šiame projekte nejaučia, bet tikrai ne dėl to, jog yra geriau pasiruošę vokaliai – būtent vokalas, anot Pauliaus Šinkūno, ir pats dainavimas, ir jiems patiems yra didžiausias iššūkis.

Prieš kelis metus daugelis nustebo ant „Eurovizijos“ atrankų scenos išvydę žinomą šalies choreografą Paulių Šinkūną, kuris ėmė ir uždainavo. Dabar paklaustas, kur vis dėlto pasirodyti baisiau – „X faktoriuje“ ar „Eurovizijoje“, Paulius šypsosi – tai suktas klausimas, nes nei baimės, nei jaudulio kartu su kitais grupės nariais jis nejaučia niekur.

„Nelabai jaučiame ir tai, kad su kažkuo konkuruotume – kiekvieną kartą įdedame vis daugiau apmąstymų į savo pasirodymus ir užsikrauname labiau tokiomis mintimis, negu pojūčiais ir mąstymais, kaip mes dabar jaučiamės dėl pasirodymo. Juolab, kad kiekvienas iš mūsų jau ne pirmi metai esame scenoje. Mes tiesiog gerai leidžiame laiką“, – sakė žinomas vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, priimti sprendimą, ar verta dalyvauti šių metų „X faktoriuje“, grupei taip pat nebuvo sunku: „Visų pirma, susimąstėme, ar mūsų kolektyvas turi ateitį, ir jei turi, tuomet reikia bandyti dalyvauti tokio lygio šou, kur yra puiki terpė pasirodyti – apie ką mes ir kalbame kiekvienąkart užsilipę ant scenos. Pamatėme, kad tai – geras būdas legaliai transliuoti savo beprotystę.“

REKLAMA

Paklaustas, kaip reagavo jo šeima ir artimieji, kad nuo šiol P. Šinkūną galės pamatyti ir „X faktoriuje“, choreografas šypsojosi. Anot jo, jie jau yra su tuo susitaikę. 

„Tai – jau ne pirmas projektas, kuriame aš pats asmeniškai dalyvauju, tad jie palaiko ir puikiai supranta, kad jei kolektyvas turi ateitį, jis turi rodytis žmonėms. Savo šeimos aš jau niekaip nustebinti nebegaliu“, – juokėsi jis.

Panašiai reagavo ir kito grupės nario, Justino Stanislovaičio žmona Laura, su kuria jiedu neseniai sumainė žiedus. „Laura palaiko visus mano karjeros sprendimus tad ir šis ne išimtis“, – sakė Justinas.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto net ir dabar, kai grupė yra žinoma, choreografas Paulius jokiu būdu nedrįstų savęs pavadinti vokalistu. Kaip sako jis pats, jis – tiesiog dar vienas grupės „Twosome“ narys.

„Vokalinę dalį stengiuosi akcentuoti mažiausiai – labiau dėmesį kreipiu į patį šou ir pasirodymą, o vakalą stengiuosi pasirinkti pagal savo turimas galimybes, neprovokuojant nepatogių vokalinių situacijų. Norisi, kad tai būtų labiau pritaikyta esamiems gabumams“, – sakė jis.

Tiesa, praeityje Paulius yra dainavęs ir miuzikle, o dėl to, kaip sekasi susitvarkyti su vaidmeniu, konsultavosi ir su tokiais Lietuvos muzikos pasaulyje puikiai žinomais veidais, kaip Povilas Meškėla ar Česlovas Gabalis. Tačiau profesionaliai muzikos ir dainavimo mokęsis jis nėra niekuomet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lyginant mus su kitais atlikėjais, mūsų skirtumas ir yra tas, kad mūsų stiprybė nėra vokalas, o būtent kūrybiškas požiūris į patį pasirodymą. Jei jau ir kažkas konkuruoja, tai, tikriausiai, tik tarpusavyje, na o mes darysime tai, ką žinome, ir užtikrintai“, – pastebėjo jis.

O štai „Twosome“ grupės narys J. Stanislovaitis už savo muzikinio suvokimo suformavimą dėkojo dėstytojui Giedriui Žaliui. Nors ir neoficialiai, Justinas muzikos paslapčių yra mokęsis nemažai, o šiuo metu prodiusuoja tiek patį save, tiek ir kitus atlikėjus.

„Neseniai išleidau dainuojamosios poezijos albumą „Daugiabučio Istorijos“ pagal Ilzės Butkutės ir Tado Žvirinskio eiles. Su albumo pristatymo programa jau leidžiuosi į koncertinį turą, kurio metu aplankysime ne tik Lietuvos miestus bei miestelius, bet ir kelias užsienio Lietuvių bendruomenes. Taip pat šiuo metu įrašinėju poliglitinį albumą, kuriame lietuvių kalba susipins su užsienio kalbomis. Netrukus pristatysiu keletą dainų iš šio albumo – tai bus kūriniai su atlikėja iš Japonijos ir atlikėju iš Azarbaidžano“, – pasakojo jis.

REKLAMA

Vis dėlto būtent vokalas grupės nariams šiame projekte tampa didžiausia užduotimi. „Vis tiek renkiesi dainas, kurios turėtų patikti ne tik pačiam, bet ir žiūrovams, arba bent jau kad ir jiems jos būtų žinomos. Deja, dažniausiai tokios dainos nebūna tik iš vieno žodžio ir priedainio, tad tenka darbuotis prie to. Ties tuo daugiausiai ir sustojama – pirmiausiai reikia susitvarkyti su kūriniu iš esmės, o po to jau žiūrėtis, ar mes per jį norime kažką parodyti“, – komentavo P. Šinkūnas.

Justinas, savo ruožtu, pastebėjo ir kitą iššūkį: „Patirties tikrai esu sukaupęs, tačiau tokiems projektams pasiruošti yra labai sunku. „X faktorius“ yra labai dinamiškas projektas, daug kas vyksta „čia ir dabar“, todėl jis yra nenuspėjamas, ir, nors ir sunkus, tačiau įdomus – tiek patiems dalyviams, tiek žiūrovams.“

REKLAMA

O štai konkurencijos „X faktoriuje“, anot Pauliaus, nėra išvis. „Manau, kad šis projektas yra labiau ne apie konkurenciją. Žinau, kad visi dažnai bando apsimesti geriečiais, bet šiuo atveju tikrai pakankamai šiltai vieni kitus palaiko ir linki sėkmės“, – džiaugėsi jis.

Baigdamas pokalbį Justinas įvardijo ir tai, kas dalyvaujant tokio lygio projekte, jį žavi labiausiai. „Sakant tiesiai šviesiai, tai – galimybės. Tai yra tramplynas į plačią auditoriją. Nors projekte esu grupės „Twosome“ narys, tikiuosi, kad šalia viso mūsų žaismingo kvailiojimo, žmonės atras ir mano kultūrinius, bei edukacinius muzikinius eksperimentus“, – nuomone pasidalijo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų