REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Paula Valentaitė (tv3.lt fotomontažas)

Dainininkė Paula Valentaitė būdama vos 16 metų pasirodė nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje ir tapo jauniausia dalyve. Tiesa, būtent nuo to viskas ir prasidėjo, o dabar mergina savo sąskaitoje gali skaičiuoti daugybę fotosesijų, naujų dainų, bei, žinoma, debiutą TV seriale.

27

Dainininkė Paula Valentaitė būdama vos 16 metų pasirodė nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje ir tapo jauniausia dalyve. Tiesa, būtent nuo to viskas ir prasidėjo, o dabar mergina savo sąskaitoje gali skaičiuoti daugybę fotosesijų, naujų dainų, bei, žinoma, debiutą TV seriale.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt žinoma mergina papasakojo, nuo ko viskas prasidėjo ir su kokiais sunkumais teko susidurti tada, kai būdama tokia jauna stojo prie puikiai žinomų scenos vilkų.

Pradžioje kalbų buvo visokių

Nors savo solinę karjerą P. Valentaitė pradėjo būtent nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, jos ryšys su muzika prasidėjo kur kas seniau. 

Paula dainuoti pradėjo sulaukusi 6 metų, grojo fortepijonu, o vėliau – ir gitara. Būdama vos 13 metų ji ėmė kurti dainas, o 15-os jau kūrė dainas su muzikos prodiuseriu Gyčiu Valicku-Echeos.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar atrodo, kad viskas vyko labai seniai. Jaučiuosi paaugusi, labiau subrendusi, pasikeitusi ir mano muzikinė kryptis. Kiek prisimenu, buvo visokių kalbų apie mano išvaizdą ir amžių, ir faktas, kad tai man paliko ne visai malonių prisiminimų. Bet daug apie tai negalvoju – sulaukiau ir daug palaikymo, taip pat suradau savo žmones, su kuriais iki šiol dirbu. „Eurovizija“ – tikrai gera patirtis, kuri labai daug ko išmokė. Taip pat vertinu tai, nes tai buvo pati mano karjeros pradžia“, – prisiminusi praeitį sakė Paula.

REKLAMA

Paklausta, kaip sekėsi rasti savo vietą tarp daugybės scenos vilkų, Paula buvo atvira: „Niekad nesibroviau į kažkieno tarpą ir niekam nesistengiau įtikti. Dariau tai, kuo tikiu, ir ką labai myliu. Visada buvau atvira, tad radau ir savo žmones, o jų tikrai yra nuostabių. Su jais galime pašnekėti apie daugybę temų, nes taip jau yra, kad daug ką išgyvename panašiai.“

Vis dėlto ji neslepia, kad faktas, jog pramogų pasaulyje atsirado labai anksti, atnešė ir daugybę įvairiausių pamokų. „Kartais – nepasitikėti visais, o tuo pačiu suprasti, kad mes – visi žmonės, ieškantys vietos po saule, ir mums reikia vienas kito palaikymo, tad visuomet, kai tik galiu, stengiuosi tai išreikšti. Supratau, kiek kartais galima atrasti jėgų ir judėti tolyn. Net kai būna labai labai sunku“, – kalbėjo dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Paulai pasisekė, kadangi aplink ją buvę žmonės visuomet skatino ją judėti tolyn: „Mane supa palaikantys ir mylintys žmonės. Jų nėra daug, bet jie visi yra tie, kuriais aš labai pasitikiu. Atrodo, jeigu neturėčiau žmonių, su kuriais galėčiau pasidžiaugti sėkmėmis, daug kas neturėtų prasmės.“

Pati stebisi, kaip pavyko viską spėti

Vis dėlto derinti mokslus ir sparčiai kylančią karjerą – ne pats lengviausias uždavinys, tai pripažįsta ir pati P. Valentaitė.

„Iki šiol nesuprantu, kaip viską suspėjau. Visi egzaminai, mokykla, koncertai, šokių projektas ir serialas. Viskas vyko vienu metu. Labai mažai miegojau, bet kitaip ir nebūčiau visko padariusi. Nemoku daryti nieko bet kaip, todėl kažkur aukotis reikia. Bet man atrodo, kad kuo daugiau darai, tuo daugiau suspėji. Nesidžiaugiu tik tuo, kad atsirado sveikatos problemų, bet tai – normalu, kai daug streso ir mažai miego. Dėl to dabar viską derinu su meditacijomis ir joga“, – savo atradimu dalijosi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais dainininkei teko laimė išbandyti ir aktorės amplua. Paula pasakojo, kad iki šiol nežino, kaip, kas ir kur ją pastebėjo, tačiau tokia patirtis  jai – neįkainojama. Tiesa, nepaisant to, kad seriale „Bloga mergaitė“ atliko pagrindinį vaidmenį, aktore savęs ji vadinti nedrįsta.

„Tiesą pasakius, buvo labai baisu. Pradžioje jaučiuosi ne savo vietoje, nes iki tol nebuvau turėjusi tokios patirties. Ir dabar savęs aktore nelaikau – man tiesiog pasitaikė nereali galimybė išbandyti save šioje sferoje“, – tikino ji.

Pasak Paulos, aktoriaus darbas – išties labai nelengvas: „Kiekvieną dieną teko išmokti daugybę eilučių, tuo pat metu atlikti įvairiausius veiksmus, bendrauti su partneriu, prisitaikyti prie visų galimų oro sąlygų (patikėkite manimi, kaip nelengva prie -15 laipsnių, galvoti apie tekstą ir vaidinti, kad nešalta, nors iš tikrųjų visas kūnas tiesiog tirta). Labai gerbiu šios specialybės žmones. Tiesą pasakius, labiausiai išgyvenau dėl to, kad pavyktų kuo natūraliau suvaidinti ir susitapatinti su personažu. Kadangi esu labai savikritiška, esu mačiusi tik kelias serijas, tad ar man pavyko, geriausiai gali įvertinti žiūrovai.“

REKLAMA

Neseniai savo gyvenime Paula atrodo ir balansą – išmoko derinti poilsį su atsakomybėmis. O tam, anot jos, geriausiai padeda meditacija, joga ar sportas. „Kartais tiesiog gulėjimas lovoje ir nieko neveikimas, serialų ir filmų žiūrėjimas. Viskas, kas padeda protui atsipalaiduoti ir atitrūkti nuo darbų“, – sakė ji.

Tiesa, apie asmeninį laiką ar buvimą su artimaisiais, draugais, dainininkei kartais  tenka pamiršti. Kaip sako ji pati, šiuo metu ji gyvena etapais.

„Būna laikas, kai savaitėmis nesimatau su šeima ar draugais, nes tvarkaraštis būna labai įtemptas. Bet būna etapų, kai bandau atpirkti visą prarastą laiką ir su visais susitikti, pabendrauti. Labai stengiuosi net įtemptu laikotarpiu to neapleisti, nes santykiai man yra labai svarbūs“, – atviravo ji.

O štai paklausta apie širdies reikalus, žinoma atlikėja išliko paslaptinga: „Man atrodo, kad ir taip labai daug kuo dalinuosi, tad tikriausiai nieko tokio, jei savo jausmus pasiliksiu sau (šypsosi).“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų