REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2020-ieji jau gavo blogiausių pasaulio istorijoje metų etiketę, tačiau ne visiems šie metai buvo tokie blogi. Laidos ,,Karštai su tv3.lt“ metu buvo nominuotos metų pergalės, bet net ir čia triumfavo didžiausias šių dienų baubas.

2020-ieji jau gavo blogiausių pasaulio istorijoje metų etiketę, tačiau ne visiems šie metai buvo tokie blogi. Laidos ,,Karštai su tv3.lt“ metu buvo nominuotos metų pergalės, bet net ir čia triumfavo didžiausias šių dienų baubas.

REKLAMA

Laurus nuskynė nesuvaldomas koronavirusas

Pirmąją pasaulį sukrėtusio koronaviruso bangą Lietuva atlaikė puikiai. Šalis tapo pavyzdžiu visam pasauliui, kaip susidoroti su mirtina pandemija. Tautiečiai laikėsi karantino, o uždarymas namuose visiems tapo nauja patirtimi ir smagiu nuotykiu.

Tačiau vos po pusmečio – Lietuva pirma. Deja, bet nuo kito galo. Antrosios pandemijos metu šypsenos tiek valdžios, tiek eilinių piliečių veiduose dingo. Mušami pasaulio antirekordai – Lietuva pirma tarp didžiausio skaičiaus užsikrėtusiųjų ir mirusių nuo Covid-19 šimtui tūkstančių gyventojų.

Kad ir kokia nesaldi būtų ši pergalė, bet naujienų portalo tv3.lt skaitytojai titulą atidavė būtent pirmajai ir antrajai koronaviruso bangoms.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš esmės vasarą buvo paskelbta pergalė. Nors visi ekspertai sakė, kad geriausiu atveju tai yra tik atokvėpis ir kad per tą atokvėpį reikėtų geriau pasiruošti, akivaizdu, kad to pasiruošimo nebuvo“, – apie prastą situaciją kalbėjo ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

REKLAMA

Viktorijos Čmilytės karalienės gambitas

Nelaimėjo metų pergalės rinkimuose, bet triumfavo gyvenime. Profesionali šachmatininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tarytum skriste nuskrido į aukščiausią politikos Olimpą ir iš pilkos Seimo pelytės tapo viena iš trijų svarbiausių šalies asmenų. Moteris dabar užima Seimo pirmininkės kėdę.

Politikė vertina 2020-uosius kaip naujų karjeros išbandymų, naujų atsakomybių metus: ,,Viena vertus, tai vesti partijos sąrašą ir būti partijos pirmininke rinkiminiais metais yra didelis išbandymas ir džiaugiuosi, kad tokią patirtį turėjau. Dabartinės pareigos man taip pat yra susiję su daugeliu atsakomybių“.

REKLAMA
REKLAMA

Dar 2013-aisiais Viktorija žaidė šachmatais ir tapo moterų komandinio pasaulio čempionato aukso medalio laimėtoja. Po to 2015-aisiais Čmilytė atliko ėjimą žirgu ir įstojo į liberalų partiją. 2019-aisiais gudri šachmatininkė atliko rokiruotę ir „peršokusi“ per Eugenijų Gentvilą tapo partijos „karaliene“. Po metų moteris atliko karalienės gambitą tapdama Seimo šachmatų karaliene.

Politinė naujoko sėkmės istorija – Laisvės partija

Trys naujosios politikos vienaragiai viename: nedidelio kiekio narkotikų legalizavimas, tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimas ir sekmadieninio alkoholio pirkimo draudimų panaikinimas. Šie išsikelti tikslai ir charizmatiškoji partijos lyderė Aušrinė Armonaitė lėmė tai, kad vos susikūrusi Laisvės partija susižėrė visą Seimo rinkimų aukso puodą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aiškiai deklaravome savo prioritetus. Tai yra švietimas, žmogaus teisės, ekonomika, naujos ekonomikos suteikiamos galimybės. Nežiūrėjome, kokia ministerija ten – turtinga ar neturtinga. Mes tiesiog norime įgyvendinti savo programą“, – kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Vienuolika Seimo mandatų, trys ministrų portfeliai – tokį politinį kraitį susikrovė partija, kurios pirmininkė dar vasarą, mitinge prie Vilniaus Katedros klūpojo ties plakatu „Išdulkinkime policiją“.

Daugiau apie visus nominantus žiūrėkite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Karštai su tv3.lt“ žiūrėkite kiekvieną pirmadienį 19:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Karštai su tv3.lt“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų