REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2020 metai tapo labai įsiminti dėl įvairiausių nesėkmių, kurių netruko tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje. TV3 laida „Karštai su tv3.lt“ sukalė metų vinis – apžvelgė ir įvaridjo ryškiausius įvykius, nutikusius Lietuvoje. 

2020 metai tapo labai įsiminti dėl įvairiausių nesėkmių, kurių netruko tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje. TV3 laida „Karštai su tv3.lt“ sukalė metų vinis – apžvelgė ir įvaridjo ryškiausius įvykius, nutikusius Lietuvoje. 

REKLAMA

„Metų nesėkmės“ kategorijoje varžėsi trys kandidatai – Saulius Skvernelis, Gintautas Paluckas ir pirmą kartą po ilgų metų į Seimą nepatekusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS). 

Politinis skrydis ir kritimas

Saulius Skvernelis nominuotas už politinį skrydį ir kritimą. Lietuvos premjeras, buvęs kandidatas į Lietuvos Respublikos prezidentus rinkimus pralaimėjo vienmandatėje apygardoje konservatorei Radvilei Mikulėnienei ir tapo vienu iš 141-o Seimo narių.

„Aš manau, kad esu vienas iš beveik 3-jų milijonų, tikiuosi, kad taip ir yra, o niekada nebuvau kažkoks tai 1 iš 3-jų, nebuvau Valinsko tipo veikėjas“, – TV3 laidai „Karštai su tv3.lt“ situaciją komentavo S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Ketverius metus buvęs Lietuvos premjeras naudojosi svarbiausiems Lietuvos asmenis suteikiama paslauga – eskortu, tačiau, jo teigimu, šios privilegijos praradimas didelės reikšmės neturi. 

REKLAMA

„Tai tas pasibaigė ir tikrai to nepasiilgstu“, – sakė S. Skvernelis.

Garsioji Upės g., kuri gerokai sumažino S. Skvernelio reitingus, taip ir liko nebaigta. Progų užbaigti pradėtą darbą buvusiam premjerui jau tikriausiai nebus. 

„Keliukas nebeįdomus pasidaręs jau yra ir to persekiojimo, sekimo nėra“, – teigė S. Skvernelis.

Jis neslepia, kad dėl jo politinių nesėkmių kaltas liežuvis. Garsios kalbos nemalonumų sukėlė ir su žurnalistais, medikais, parlamentarais ar rinkėjais. 

„Su liežuviu, kaip sakoma, tai buvo noras tvoti ir tai ne visą laiką buvo sėkmingi bandymai“, – teigė buvęs premjeras. 

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau S. Skvernelis teigė, kad per prezidento rinkimus ištartą vokišką frazę „Achtung! Achtung!“ pakartotų. 

Per anksti švęsta pergalė

Rinkimų metu Gintautas Paluckas sulaukė daug dėmesio. Socialdemokratas pergalę šventė dar nesibaigus rinkimams, tačiau po jų, net kelis kartus perskaičiavus rinkėjų balsus, paaiškėjo, kad vienmandatėje apygardoje G. Paluckas nusileido konkurentui. 

„Politikas turi mokėti laimėti ir pralaimėti. Tą pralaimėjimą reikia mokėti priimti normaliai“, – kalbėdamas apie G. Palucko situaciją teigė nominanto oponentas A. Sysas. 

Komunikacijos eksperto Mindaugo Lapinsko teigimu, G. Paluckui vis nepasiseka todėl, nes Lietuvos žmonės labiau prijaučia kairiesiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai, kad jis nesugebėjo pasakyti, nesugebėjo parodyti, kad jis dega šita raudonąja liepsna, yra didžiulis pralaimėjimas. 

Jei G. Paluckas truputį pasitrauktų, ko gero, roželių daigeliai prasibelstų ir suraudonuotų greičiau“, – sakė M. Lapinskas. 

Uždarytos Seimo durys

LLRA-KŠS kategorijoje „Metų nesėkmė“ nominuoti todėl, nes pirmą kartą Lietuvos istorijoje nepateko į Seimą. Dėl pralaimėjimo pastarieji apkaltino rinkėjus dėl netolerancijos. 

„Tolerancijos visuomenėje kitai tautybei, ypač lenkų tautybės žmonėms, dar šiek tiek trūksta iki visiško abipusio supratimo. Dar yra atsargus visuomenės vertinimas“, – teigė partijos atstovė Rita Tamašunienė. 

REKLAMA

Ekspertų manymu, LLRA-KŠS rinkimų akcijos metu nieko nedarė, kad rinkėjai už juos balsuotų, ir pasikliovė tradicija, kad už juos balsuos rinkėjai lenkai. 

Metų nesėkmės titulas – S. Skverneliui

„Metų nesėkmės“ laimėtoju tv3.lt naujienų portalo skaitytojai išrinko Saulių Skvernelį, tačiau ekspertų nuomone postų praradimas buvusiam premjerui neturėjo būti labai skausmingas. 

„Iš tos kompanijos buvo, ko gero, gerokai daugiau žmonių, kurių vienintelis egzistavimas buvo valdžia. Lygiai tas pats R. Karbauskis, pavyzdžiui.

S. Skvernelis yra šioks toks policininkas, politikas ir jis bet kokiu atveju nepražus“, – teigė komunikacijos ekspertas. 

Daugiau apie nominantų nesėkmes ieškokite reportaže, esančiame straipsnio pradžioje. 

Laidą „Karštai su tv3.lt“ žiūrėkite pirmadieniais 19:30 val. per TV3 televiziją. 

Visą laidą pamatykite čia:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą Karštai su tv3.lt“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų