REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lašišinių žuvų migracijos laikotarpiu jų migracijos keliuose Kuršių mariose bus draudžiama visa verslinė žvejyba.

Lašišinių žuvų migracijos laikotarpiu jų migracijos keliuose Kuršių mariose bus draudžiama visa verslinė žvejyba.

REKLAMA

Tai numatantį įsakymą pirmadienį pasirašė laikinai pareigas einantis aplinkos ministras Kęstutis Mažeika. 

„Esminis pokytis yra toks, jog uždrausta visa žvejyba, visokių žuvų, migracijos metu tuose keliuose, kur nerštavietės, kur plaukia lašišinės žuvys“, – BNS sakė ministro patarėjas Justas Jaskonis.

Tikslinė lašišų ir šlakių verslinė žvejyba Kuršių mariose ir ligi šiol buvo draudžiama, tačiau gaudant kitas žuvis kasmet buvo sugaunama apie 8 tonas lašišinių žuvų.  Nuo šių metų spalio uždrausta paimti žvejybos metu sugautas lašišas ir šlakius, tačiau ministerijos teigimu, nemažai šių žuvų žvejybos įrankiuose jau būna negyvos arba taip nusilpusios, kad paleistos neišgyvena.

Siekiant, kad nerštavietes pasiektų daugiau lašišinių žuvų, nuspręsta uždrausti jų verslinę žvejybą per visą migracijos laikotarpį – nuo liepos 15 dienos iki spalio 31 dienos – pagrindiniuose migracijos keliuose – 2 km atstumu nuo rytinio Kuršių marių kranto ir nuo vakarinio Kuršių marių kranto iki farvaterio. Šiuo laikotarpiu migracijos kelyje nuo vakarinio iki rytinio kranto atstumai tarp žvejybos įrankių turės būti dvigubai didesni nei paprastai.

Pastaraisiais metais buvo sugriežtinimų ir žvejams mėgėjams: Nemune uždrausta žvejoti neršti traukiančias lašišas ir šlakius, privalu paleisti šias visas sugautas žuvis Vilnioje ir Žeimenoje, taip pat privalu paleisti sugautas migracijos laikotarpiu nuo spalio 1 iki 15 dienos, o po jos – draudžiama bet kokia žvejyba jų migracijos ir neršto keliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų