REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešojo maitinimo įstaigų darbo ribojimai karantino metu įvesti ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje kitų šalių. Tačiau išradingi airiai rado būdą, kaip šį ribojimą apeiti. Pasimėgauti gėrimais jie nusprendė oro Dublino oro uoste.

Viešojo maitinimo įstaigų darbo ribojimai karantino metu įvesti ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje kitų šalių. Tačiau išradingi airiai rado būdą, kaip šį ribojimą apeiti. Pasimėgauti gėrimais jie nusprendė oro Dublino oro uoste.

REKLAMA

Aviacijos ekspertas Simonas Bartkus asmeninėje „Facebook“ paskyroje pasidalijo vienu airių įrašu, iš kurio matosi, kaip išradingai galima apeiti galiojančius draudimus.

„Apribojimai lavina kūrybiškumą. Airijoje uždarė pub'us ir barus, bet būdas „kaip žmogui“ atsigerti alaus rastas!“ – rašo S. Bartkus ir priduria, kad pagal apibrėžimą oro uostų paslaugos laikomos būtinomis.

Tiesa, jis taip pat pastebi, kad yra papildomų sąlygų norintiems taip numalšinti troškulį:

„Kadangi pigių bilietų yra, tai liaudis perka bilietus už 9,99 euro ir su įlaipinimo pasu patenka į barą oro uoste prie vartų. Tokio elgesio neatbaido ir tai, kad Dublino oro uostas įvedė taisykles, kad norint išgerti alaus, būtina imti ir maisto, mažiausiai už 9 eurus (aišku, gėrimą be užkandos reikia reguliuoti!)“.

REKLAMA
REKLAMA

Apribojimai lavina kūrybiškumą. Airijoje uždarė pub'us ir barus, bet būdas "kaip žmogui" atsigert alaus rastas! Oro...

Posted by Simonas Bartkus on 2020 m. lapkričio 8 d., sekmadienis

Ši istorija nuskambėjo ir vietos žiniasklaidoje. Leidinys „Irish Mirror“ cituoja oro uosto atstovą, kuris teigia, kad kiekvienas, atvykstantis tik išgerti alaus gali pažeisti teisės aktus.

REKLAMA

Esą keliautojai, kurie užsisako pigius skrydžius neturėdami intencijų skristi, o tik norėdami išgerti oro uosto viduje, gali būti nubausti. Tiesa, baudos dydis nenurodomas.

Lietuvoje taip pat galima nusipirkti gana pigių skrydžių ir užsiregistravus jiems, patekti į oro uostus, tačiau ar juose vietoje galima išgerti alaus?

„Lietuvos oro uostuose, praėjus aviacijos patikrą, veikia ne tik kavinės, bet ir užkandžių automatai arba patogaus apsipirkimo parduotuvės (angl. convenience).

Kai kuriose parduotuvėse ar kavinėse galima įsigyti alkoholinių gėrimų, tačiau oro uostuose veikiančioms viešo maitinimo įstaigoms kol kas nėra jokių išimčių, o tai reiškia, kad privaloma teikti visus produktus išsinešimui vartoti už kavinės ribų“, – situaciją pakomentavo Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, tokių keleivių, kurie specialiai perka lėktuvo bilietą, praeina aviacijos patikrą, tačiau neišskrenda – nepasitaiko.

Vis dėlto, pasak atstovo, jeigu skrydžiui užsiregistravęs žmogus persigalvotų, išeiti iš oro uosto galėtų per pro tą vietą, kurioje vykdoma keleivių patikra.

Primename, kad nuo šeštadienio visoje Lietuvoje veikia karantinas. Jo metu draudžiama viešojo maitinimo įstaigų veikla, išskyrus jų teikiamas paslaugas maistą ar gėrimus išsinešti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų