REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Steigiamu 1 mlrd. eurų vertės Paramos verslui fondu domisi bent kelios stambios įmonės, teigia Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, besitikintis, kad fondas pradės veiklą dar rugsėjį. 

Steigiamu 1 mlrd. eurų vertės Paramos verslui fondu domisi bent kelios stambios įmonės, teigia Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, besitikintis, kad fondas pradės veiklą dar rugsėjį. 

REKLAMA

„Poreikį jau turime. Bent jau mūsų žiniomis, kreipėsi, berods, septynios potencialios įmonės, kurios domisi galimybėmis. (...) Tikiuosi, per rugsėjį šis darinys taps operacionalus“, – žurnalistams penktadienį sakė V. Vasiliauskas. 

Pasak jo, fondas turėjo pradėti veikti jau anksčiau, bet galima manyti, jog rugsėjį pavyks pradėti jo veiklą – baigiamas dviem ministerijoms pavaldžių fondui skirtų bendrovių kūrimas. 

„Mano lūkestis buvo, kad jis pradės veikti gegužę, paskui – birželį. Dabar iš to, kad atrankos yra įvykdytos ir bent jau Finansų ministerijos „koja“ yra pilnai suformuota, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos „koja“, mano žiniomis, irgi eina jau į pabaigą formavimas, tai (...) viliuosi, kad rugsėjį galėtų startuoti“, – sakė V. Vasiliauskas. 

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, reikia tikėtis, kad parama interesantams bus skiriama objektyviai. 

„Nepriklausomi ekspertai tenai dalyvauja ir aš manau, kad sprendimai bus priimami be jokių politinių užkulisių. Mano žinutė, kad yra susidomėjimas. Dabar: ar skirs, ar neskirs, kokiomis sąlygomis, – tai schema yra patvirtinta Europos Komisijos, nes tai yra valstybės pagalbos schemos dalis“, – sakė V. Vasiliauskas. 

REKLAMA

Paramos verslui fondo tikslas – padėti koronaviruso COVID-19 sukeltos krizės paveiktoms vidutinėms ir didelėms Lietuvoje veikiančioms įmonėms, kurių veiklos nutraukimas gali turėti reikšmingų socialinių ir ekonominių pasekmių.

Numatoma, kad fondas veiks kaip komanditinė ūkinė bendrija, kurią įsteigs Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldi bendrovė „Valstybės investicinis kapitalas“ – fondo komanditorė. Fondo vykdymo veiklai įsteigta ir kita įmonė – Finansų ministerijos valdoma Valstybinių investicijų valdymo agentūra (VIVA). Valstybė į pastarosios įmonės kapitalą investuoja 1 mln. eurų, o į pirmosios – 100 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

EK gegužę pritarė Lietuvos valstybės pagalbos schemai, kuri leis pritraukti iki 1 mlrd. eurų vertės investicijų į vidutines ir dideles įmones, nukentėjusias dėl koronaviruso COVID-19 protrūkio.

Vyriausybė pradžioje investuos 100 mln. eurų ir garantuos iki 400 mln. eurų vertės obligacijų, kurios bus išleistos papildomoms lėšoms į fondą surinkti. Tikimasi, kad dar 500 mln. eurų bus pritraukta į fondą iš privačių investuotojų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų