REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
R. Jokubaitis (nuotr. Fotodiena.lt)

Šarūno Jasikevičiaus sugrįžimas į Kauną pažymėtas šeštu iš eilės „Žalgirio“ (5-7) pralaimėjimu Eurolygoje, bet pozityvo įpūtė pagerėjusi gynyba ir rekordinis Roko Jokubaičio pasirodymas.

49

Šarūno Jasikevičiaus sugrįžimas į Kauną pažymėtas šeštu iš eilės „Žalgirio“ (5-7) pralaimėjimu Eurolygoje, bet pozityvo įpūtė pagerėjusi gynyba ir rekordinis Roko Jokubaičio pasirodymas.

REKLAMA

Žalgiriečiai penktadienį užklimpo geriausioje lygos gynyboje ir namie nusileido „Barcelona“ (9-2) ekipai 62:73 (14:17, 19:22, 15:16, 14:18).

„Barcelona” sugebėjo „išjungti” iš žaidimo etatinį „Žalgirio” lyderį Marių Grigonį, bet aikštėje skraidė R. Jokubaitis.

Beveik ketvirtadalį taškų surinkęs gynėjas pelnė 15 taškų (7/11 dvit., 0/1 trit., 1/1 baud.) ir surinko 15 naudingumo balų. Abu šie skaičiai – gynėjo karjeros rekordai Eurolygoje.

„Nenoriu sakyti, kad neišnaudojome šanso, bet „Barcelona” tikrai nežaidė geriausio krepšinio. Mūsų gynyba atrodė geriau. Puolime strigome, ypač antroje pusėje, kai jie gynėsi keisdamiesi visais žaidėjais. Reikėjo didesnio judėjimo, bet neprisitaikėme ir metimai paskutinėmis sekundėmis daugeliu atvejų neišėjo į naudą”, – po rungtynių sakė R. Jokubaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Koks jausmas, kai Šaras šalia aikštelės, bet rėkė ne ant tavęs?

Įdomus jausmas. Prieš einant į aikštę pirmame kėlinyje dar Marekui Blaževičiui sakiau, kad keistas jausmas, jog žaidžiu ne pas, o prieš Šarą. Įdomi patirtis. Visai patiko, nuo suoliuko išgirsti, ką jis sako savo komandai. Toks aktyvus prie šoninės linijos. Smagu prisiminti tuos laikus.

REKLAMA

Ar buvo papildomas stimulas žaisti prieš Šarą?

Faktas, kad buvo. Bet nenorėjau labai sureikšminti, nes tai ne visada išeina į naudą. Eilinės rungtynės su šiek tiek kitokiu prieskoniu.

73 praleisti taškai – ar tai pagerėjusios gynybos atspindys?

Negaliu pasakyti, kad gynyba buvo labai superinė, bet 73 taškai – vienas geresnių mūsų rezultatų. Gynyboje tikrai gerai atrodėme. Ilgai ruošiamės rungtynėms, nuo pirmadienio įvedinėjome taisykles gynybos, davėme fiziškumą, bet šįkart tik 62 įmesti taškai. Vienas geras dalykas, kad gynyboje geriau atrodėme.

REKLAMA
REKLAMA

Rokai, kas su dėjimais šį sezoną?

Nežinau, ką pasakyti. Turbūt visa Lietuva ir visi supranta, kaip aš dabar viduje jaučiuosi. Labai neprotingas ėjimas ir dar kartą nudegiau, reikia daryti rimtas išvadas dėl to.

Paulius Motiejūnas labai garsiai palaikė komandą iš tribūnų. Ar žaidėjai girdėjo jį?

Girdėjome. Dar prieš kelias dienas turėjome komandos susitikimą, pabrėžėme, kad turime būti komandiškesni ir palaikyti vienas kitą. Ant suoliuko jautėsi visų palaikymas. Tai prideda stimulo, neleidžia nuleisti galvų ir eiti į priekį. Tuo klausimų šiose rungtynėse įžvelgiu pozityvo.

Kiek tvirta lieka ši komanda po šešių pralaimėjimų iš eilės?

Nemanau, kad su tokiu vyresnių lietuvių branduoliu mes sulūšime. Šeši pralaimėjimai nėra maloniausias dalykas, bet šį mėnesį laukia dar begalė rungtynių ir nėra laiko galvoti. Liūdna, bet jau rytoj turėsime pamiršti šias rungtynes. Eurolyga tai turnyras, kuriam koncentruojamės labiausiai ir kai nepavyksta laimėti yra liūdna, bet nepalūžtame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip į šią situaciją reaguoja treneris?

Treneris yra pakeitęs metodiką, per treniruotes žymiai labiau akcentuojame gynybą. Darome išvadas ir tikėkimės, kad toliau dirbsime dar stipriau. Pralaimėjimų serija vis didėja, laukiame kitų rungtynių ir tikimės pergalės.

Standings provided by SofaScore LiveScore

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų