REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Degustacinis Alfo Ivanausko vakaras (Paulius Peleckis/Fotobankas)

Penktadienio vakarą viename sostinės „McDonald‘s“ restoranų virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas stojo prie virtuvės vairo. Kviestiniams svečiams serviravo ir tiekė kartu su restorano komanda pagamintus, svarbiausia – savo sukurtus – mėsainius.

56

Penktadienio vakarą viename sostinės „McDonald‘s“ restoranų virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas stojo prie virtuvės vairo. Kviestiniams svečiams serviravo ir tiekė kartu su restorano komanda pagamintus, svarbiausia – savo sukurtus – mėsainius.

REKLAMA

Vos prieš porą dienų minėto restorano meniu tyliai atsirado Alfo Ivanausko specialiai gurmaniškų mėsainių „Maestro“ linijai kurti mėsainiai – su jautiena ir su vištiena. O šiandien buvo garsiai pranešta apie šią išskirtinę pasaulinio prekės ženklo ir vietinio virtuvės šefo partnerystę.

„Prieš daugiau nei 20 metų gimė mano svajonė kada nors sukurti mėsainį šiam pasauliniam prekės ženklui. Apie tai vis pagalvodavau ir štai, po dviejų dešimtmečių mano troškimas išsipildė – jaučiuosi kaip per gimtadienį ir Kalėdas kartu“, – susirinkusiems vakaro svečiams, savo bičiuliams sakė A. Ivanauskas.

Naujų A. Ivanausko sukurtų Šefo mėsainių iš paties Alfo rankų susirinko paragauti pramogų, mados, grožio industrijų atstovai: Jonas Nainys su žmona Simona, Naglis Bierancas, Robertas Kalinkinas, Tadas ir Liucina Rimgailos, Gediminas Žilinskas su Deimante Kazėnaite, Ana Pročenko, Viktorija Šaulytė ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA

Renginių vedėjos Gabrielės Martirosianaitės kalbintas minėto prekės ženklo generalinis direktorius Baltijos šalims Vladimiras Janevskis sakė, kad tokiu būdu šis prekės ženkas žymi labai svarbią dieną savo istorijoje.

REKLAMA

„Pirmą kartą „McDonald's“ pristato gurmaniškus mėsainius, sukurtus bendradarbiaujant su vietiniu virtuvės šefu. Mes pasirinkome Alfą Ivanauską kaip unikalų maisto ekspertą Lietuvoje, kuris skatina šiuolaikišką, modernų požiūrį į maistą. Svarbiausia, mus vienija tos pačios vertybės: dėmesys maisto kokybei, renkantis tik aukščiausios kokybės ingredientus, atidumas jį ruošiant ir noras ieškoti naujų skonių. Mes taip pat labai vertiname Alfo estetikos pojūtį ir didžiuojamės bendro darbo rezultatu – dviem tiek skonio receptoriams, tiek akiai maloniais „Maestro“ linijos mėsainiais“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Alfas Ivanauskas gurmaniškų mėsainių linijai „Maestro“ sukurė du Šefo mėsainius – su jautiena ir su vištiena. Abiejų jų receptams pasitelkti minėto prekės ženklo restoranuose naudojami ingredientai: aukščiausios kokybės jautiena ir vištiena, daržovės, salotos ir padažų įvairovė. Receptų kūrimas, ingredientų derinimas ir degustacijos truko net kelis mėnesius.

„Džiaugiuosi, galėdamas bendradarbiauti su pasauliniu prekės ženklu. Pirmiausia dėl to, kad dirbti kartu su savo sričių lyderiais visada yra smagus iššūkis – abiejų pusių reikalavimai kokybei yra patys aukščiausi. O galutinis rezultatas yra maksimalus ir abiem pusėms leidžia žengti dar vieną žingsnį į priekį. Suvieniję jėgas sukūrėme du unikalaus skonio mėsainius. Jų pagrindą sudaro aukščiausios kokybės mėsa ir tik šviežios daržovės, o skonio akcentus sudėlioja padažai. Tikiu, kad juos įvertins visi gurmanai, kurie neabejingi klasikai, bet nuolat ieško naujų skonių interpretacijų“, – sako Alfas Ivanauskas, pasauliniu mastu įvertinto prekės ženklo VMG idėjinis lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šefo mėsainio su jautiena receptas: bandelė, pagardinta dviejų rūšių sezamo sėklomis, barbekiu padažas, lydytas Čederio ir Ementalio sūris, švieži pomidorai bei raudonieji svogūnai – visa tai sudaro nepakartojamą skonių puokštę, kurią papildo sultinga jautiena. Šefo mėsainio su vištiena receptas: sezamo sėklomis apibarstyta bandelė, traškios kiaulienos šoninės juostelės, visų mėgiamas Ementalio sūris, pomidorai, gražgarstė, raudonieji svogūnai, burnoje tirpstanti vištiena ir šiek tiek klasikinio „Big Mac®“ padažo – derinys, kurio verta paragauti.

Alfo Ivanausko sukurtų „Maestro“ mėsainių Lietuvos restoranuose galima įsigyti nuo lapkričio 21 dienos iki 2019 m. pavasario.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų