REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasiaiškinti dėl kraupios avarijos naktį iš šeštadienio į sekmadienį, kurią sukėlė neblaivus policininkas, vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaiti bei generalinį policijos komisarą Vizgirdą Telyčėną pirmadienio rytą kvietėsi Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Po susitikimo V.Telyčėnas pranešė, kad prisiima atsakomybę už sistemos problemas. Jam nepavyko pataisyti policijos pareigūnų elgesio ir įvaizdžio visuomenėje.

REKLAMA

V.Telyčėnas iškart po avarijos žiniasklaidai teigė  žadąs atsistatydinti, nes jaučiąs atsakomybę dėl įvykusios tragedijos. Vidaus reikalų ministras pareiškė dėsiąs visas pastangas, kad tokių pareigūnų policijos gretose neliktų.

Avarijoje greitkelio Vilnius–Kaunas 46–ame kilometre sukėlė Trakų policijos komisariato Viešosios tvarkos ir kelių policijos poskyrio vyresnysis patrulis Sigitas Šostakas. Po avarijos buvo nustatytas jo girtumas. Vyriškio kraujyje rasta 1,16 promilės alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA

S. Šostakas yra sulaikytas ir nušalintas nuo tarnybos pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstučio Lančinsko, patrulis turės pasitraukti iš tarnybos ir negali tikėtis jokių socialinių garantijų. Pradėtas tarnybinis patikrinimas, o dėl sukeltos avarijos ir pražudytų žmonių gyvybių jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Avarijoje žuvo kauniečiai medikai – vyras ir žmona Rimgaudas Kazimieras Žukas ir Danutė Žukienė, sunkiai sužalota ir drauge su savo giminaičiais važiavusi kita medikų šeima. Tai – Kauno ligoninės Neurologijos skyriaus vedėjas Andrejus Golubovas ir jo sutuoktinė – ligoninės ir Kauno klinikų gydytoja pulmunologė Audronė Golubovienė – D. Žukienės sesuo. D. Žukienė mirė sekmadienio vakarą. A. Golubovas gydomas KMUK reanimacijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų