REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Jaunuolis padegė bendraklasio namą (tv3.lt fotomontažas)

Po Panevėžio teismo rūmus vedamas bibliotekininkės nužudymu įtariamas 20-metis pumpėniškis Rokas Navardauskas nuleidęs galvą slepia po gobtuvu. Tačiau net ir po kelių parų, praleistų areštinėje, vaikinas didelės atgailos nerodo.

24

Po Panevėžio teismo rūmus vedamas bibliotekininkės nužudymu įtariamas 20-metis pumpėniškis Rokas Navardauskas nuleidęs galvą slepia po gobtuvu. Tačiau net ir po kelių parų, praleistų areštinėje, vaikinas didelės atgailos nerodo.

REKLAMA

Paklaustas, ar gailisi, vaikinas nė kiek negalvodamas atsako: „Už ką gailėtis".

Teismas tenkino prokurorų prašymą nužudymu įtariamą pumpėniškį suimti 3 mėnesiams. Jam pareikšti įtarimai dėl tyčinės žmogžudystės. Įtariamasis savo kaltės neneigia. Dar daugiau, prisipažino planavęs nusikaltimą. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, aukos tykojo kieme, kad užpuolęs galėtų užvaldyti jos turtą.

„Na, aplinkybės, kad jis dar prieš grįžtant nukentėjusiajai į namus atėjo į jos kiemą, rodo, kad buvo ruoštąsi“, – sako apygardos prokuroras Donatas Skrebiškis.

REKLAMA
REKLAMA

Aiškėja, kad užpulta ir iš nugaros subadyta moteris mirė ketvirtadienio vakarą. Po visko budelis kūną nuvilko į malkinę, o pats grįžo versti jos namų.

REKLAMA

„Iš įtariamojo parodymų galima spręsti, kad tam tikri daiktai iš nukentėjusiosios buvo paimti – tai ir pinigai, ir aukso dirbiniai“, – pasakoja D. Skrebiškis.

Negana to, po žmogžudystės pumpėniškis dar kelias dienas gyveno bibliotekininkės namuose, kūreno krosnį, net lėbavo ir kvietėsi draugelius.

Giminės 55-erių moters pasigedę po savaitgalio subadytą jos kūną aptiko tik antradienį. Miestelio bibliotekininkės nužudymu įtariamas pumpėniškis jau yra teistas lygtine bausme už pernai įvykdytą padegimą. Pasirodo, tąkart pyktį jis išliejo ant savo bendraklasio. Namų netekęs 19-metis papasakojo, kodėl jo gatvelės kaimynas taip šaltakraujiškai pasielgė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tipo jis man sakė, kad aš mergą jo nuviliojau, bet aš nieko neviliojau. – O kaip pats vertini, va, kuo viskas baigėsi? – Nesąmonė, žiauru“, – sako buvęs bendraklasis tautvydas Romanovas.

Vaikinas iki šiol dėkoja likimui, kad tądien jis iki vėlumos dirbo miške, kitaip būtų ir pats žuvęs.

„Namas jau buvo sudegęs vakare. – Tai, laimė, nieko nebuvo? – Jo. – O kaip jis pateko? – Durys buvo neužrakintos, įėjo ir viskas“, – sako vaikinas.

O Pumpėnų miestelio žmonės pasakoja ir vardija dar daugiau suimto įtariamojo padarytų nusikaltimų. Esą tai jis vasarą galėjo siautėti plėšikaudamas iš bažnyčios. Pernai buvo įsibrauta ir į vienuolyno patalpas – tuomet klebonas pasigedo per 1000-čio eurų.

„Jis gi čia ir į bažnyčią buvo įlindęs kažkada su tokiais draugeliais, ir tas dėžutes aukų išpurtė“, – paskaoja Pumpėnų gyventoja.

Už tyčinį bibliotekininkės nužudymą pumpėniškiui gresia iki 20 metų kalėjimo. Artimiausiu metu dėl suimtojo būklės ketinama kreiptis psichiatrinės ekspertizės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų