REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasakė, ką gali reikšti Palucko pasitraukimas

laikiną vadovavimą LSDP siūlys perimti Blinkevičiūtei

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkui Gintautui Paluckui pasitraukus iš užimamų pareigų, dar neaišku, kokie bus jo tolimesni žingsniai dėl artėjančių LSDP pirmininko rinkimų, kurie vyks gegužę. Socialdemokratas Algirdas Sysas ir politologas Lauras Bielinis mano, kad dabar abu variantai galimi.

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkui Gintautui Paluckui pasitraukus iš užimamų pareigų, dar neaišku, kokie bus jo tolimesni žingsniai dėl artėjančių LSDP pirmininko rinkimų, kurie vyks gegužę. Socialdemokratas Algirdas Sysas ir politologas Lauras Bielinis mano, kad dabar abu variantai galimi.

REKLAMA

Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnas A. Sysas naujienų portalui tv3.lt teigė, kad gaila, jog G. Paluckas neįsiklausė į bičiulių siūlymą pasitraukti anksčiau, iškart po rinkimų. Pažymėjo, kad apie tai buvo kalbama ir prezidiume, ir taryboje.

Trečiadienį per nuotoliniu būdu vykusį LSDP tarybos posėdį G. Paluckas sulaukė daug kritikos iš partijos senbuvių.

„Rinkimų blogas vertinimas, štabo darbo blogas vertinimas ir pats primininkas nepateisina. Tokia buvo formuluotė. Daugumą balsų tai surinko taryboje, manau, kad jis pagaliau suprato, kad ne pavieniai partijos bičiuliai šneka, kad jam reikia atsistatydinti, o dauguma“, – teigė A. Sysas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, šis pareiškimas dar nereiškia, kad G. Paluckas negali ketinti tapti LSDP pirmininku ir kandidatuoti ateinančiuose rinkimuose.

„Tai dar nieko nereiškia. Manau, kad į tą klausimą jis pats turi atsakyti. Jo atsistatydinimo reikėjo iškart po rinkimų, po antrojo turo.

REKLAMA

Dabar praėjo du mėnesiai, kol nebuvo tarybos ir balsavimo, jis vis dvejojo. Net gi taryboje jis pasakė, kad per trumpas laikas, nes jau prasidėjo kandidatų iškėlimai, pirmininko rinkimai, todėl nesitrauks.

Matyt, rezultatai tokie, kad jo absoliučiai jau nedžiugino, kad jis priėmė tokį žingsnį“, – teigė A. Sysas.

Politologas: konfliktas dar tęsis

Vytauto Didžiojo universiteto profesorius, politologas Lauras Bielinis sako, kad dar sunku pasakyti, ar G. Paluckas dalyvaus tolimesnėje kovoje dėl LSDP pirmininko rinkimų, kurie vyks gegužę. Jis gali dalyvauti, bet gali ir pasitraukti.

REKLAMA
REKLAMA

„Nemanau, kad šioje situacijoje ir šiuo metu pasitraukimas duotų kažkokią efektingą naudą jam asmeniškai. Vieni rinkimai jau baigėsi, iki kitų dar yra laiko. Manau, kad šiandien turėtume matyti kovą tarp besirungiančių jėgų ir tas konfliktas, ko gero, dar tęsis ilgesnį laiką“, – sakė L. Bielinis.

Pasak politologo, dabartinis G. Palucko žingsnis demonstruoja atvirumą situacijai.

„Šiuo atveju jis tokį žingsnį darydamas demonstruoja atvirumą situacijai. Jis, manau, ateityje dar parodys save iš energingosios pusės.

Iš vienos pusės, jis sieks sumobilizuoti aplink save savo šalininkus. Toje partijoje yra savotiškas skilimas  ir nuomonių skirtumas yra tikrai ryškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Paluckui reikia mobilizuoti savo šalininkus ir demonstruoti save valingu. Tas atsistatydinimas parodo, kad jis nebijo prarasti pozicijos vardan tolimesnės situacijos ir palankumo sau.

Kita vertus, taip atsistatydindamas jis savotiškai suteikia šansą atsiskleisti visiems tiems, kurie jį kritikuoja. Nemanau, kad ten vieningas frontas, gali atsirasti įvairiausių prieštaravimų, kurie susilpnins jį kritikuuojančius. Paluckas dar pakovos“, – sakė L. Bielinis.

Politologas L. Bielinis priminė, kad į LSDP partijos pirmininko postą ketina kandidatuoti ir Juozas Olekas. Politologas mano, kad buvimas Europos Parlamente „jam, ko gero, sutrukdys atidžiai stebėti ir dalyvauti partijos veiklose“.

REKLAMA

Paluckas pranešė, kad pasitraukia

G. Paluckas penktadienio vakarą pranešė, kad traukiasi iš užimamų pareigų. Apie tokį savo sprendimą penktadienį jis pranešė LSDP tarybai. Kol kas naujienų portalui tv3.lt su pačiu G. Palucku susisiekti nepavyko.

„Dėkoju už rinkimų rezultatų įvertinimą. Prisiimu visą atsakomybę dėl pasiektų rezultatų ir susiklosčiusios padėties. Siekdamas užkirsti kelią tolimesniam partijos reputacijos visuomenės akyse menkinimui, priėmiau sprendimą atsistatydinti iš partijos pirmininko pareigų“, – kreipimesi į LSDP tarybos narius rašo G. Paluckas.

Politikas pažymi, kad Lietuvai, kaip ir bet kuriai demokratinei valstybei, būtina moderni, skaidri ir stipri kairioji politinė jėga, todėl nuosekliai siekė partijos atsinaujinimo.

REKLAMA

„Esu dėkingas komandai ir visiems partiečiams, mane rėmusiems ir mane kritikavusiems. Kartu mes labai svarbi jėga. Nuoširdžiai linkiu socialdemokratams įveikti iššūkius, atsigauti, sustiprėti ir susitelkti kairiosios darbotvarkės įgyvendinimui.

Skurdo, nelygybės, diskriminacijos įveikimas, visų žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimas kiekvienam žmogui – visa tai turėtų būti valstybės prioritetas. Neabejoju, kad mes, socialdemokratai, ženkliai prie to prisidėsime“, – teigia G. Paluckas.

G. Paluckas siūlys V. Blinkevičiūtei perimti laikiną vadovavimą LSDP

Iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko pareigų pasitraukęs Gintautas Paluckas teigia siūlysiąs laikinai partijai vadovauti europarlamentarei Vilijai Blinkevičiūtei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikrai kviesiu ją perimti pirmininkavimą šiuo laikotarpiu“, – penktadienį lrt sakė politikas.

Kas turi laikinai tapti LSDP pirmininku, šeštadienį svarstys partijos valdyba, mat nėra paskirto pirmojo pavaduotojo.

Pasak G. Palucko, pagal politinį svorį arba pagal politinę reputaciją V. Blinkevičiūtę galima laikyti partijos pirmininko pirmąja pavaduotoja. 

G. Paluckas Socialdemokratų partijai vadovavo nuo 2017 m. gegužės mėn. 2019 m. pavasarį jis buvo perrinktas LSDP pirmininku antrai kadencijai.

Socialdemokratų partija yra didžiausia Lietuvoje, ji vienija 16,7 tūkst. narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų