REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eilės prie išvažiavimų ir įvažiavimų į miestų savivaldybes nusidriekė, kai keliuose vėl išdygo policijos postai, tikrinantys, ar žmonės be reikalo kerta miestų ir rajonų ribas. Jie veiks iki sekmadienio vakaro ir bus griežtesni, nei praėjusią savaitę. Šįkart tikrinamas ne tik kelionės tikslas, bet ir žmonių skaičius mašinose, kai kurie gali būti net išlaipinami. Be to, jau kalbama, kad norint įrodyti esant vieno namų ūkio nariais, gali tekti net įsileisti pareigūnus į namus.

Eilės prie išvažiavimų ir įvažiavimų į miestų savivaldybes nusidriekė, kai keliuose vėl išdygo policijos postai, tikrinantys, ar žmonės be reikalo kerta miestų ir rajonų ribas. Jie veiks iki sekmadienio vakaro ir bus griežtesni, nei praėjusią savaitę. Šįkart tikrinamas ne tik kelionės tikslas, bet ir žmonių skaičius mašinose, kai kurie gali būti net išlaipinami. Be to, jau kalbama, kad norint įrodyti esant vieno namų ūkio nariais, gali tekti net įsileisti pareigūnus į namus.

REKLAMA

Palangos savivaldybė kartu su pareigūnais tokias patikras vykdo visą šventinį laikotarpį, ne tik atskiromis dienomis. Bet vis tiek kasdien atvykstančių į Palangą srautas didelis – 3-4 tūkst. automobilių.

„Vidurkiai dienos yra srautų į Palangą atvykstančių yra maždaug tarp 3-4 tūkstančių automobilių kasdien, ir iš to srauto kiekio, apytiksliai kasdien yra apgręžiama atgal, kitaip tariant, asmenys, kurie negalėjo patvirtinti savo atvykimo į Palangą tarp 60-80 automobilių kasdien“, – sako Palangos policijos reagavimo skyriaus viršininkas Donatas Mockaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Štai, ką sako gyventojai:

„Labai teisingai, labai gerai, galėtų būt griežčiau. Bet ko įleist tikrai negalima, aš skaitau, kad šita infekcija jau nebejuokinga.“

REKLAMA

„Jokios bėdos, kad tik būtų. Nu tai reik uždaryt Palangą, užtenka važiuoti į tą Palangą.“

„Aš iš Lazdininkų. Į sodybą, prižiūrėti.“

Palangos valdžia neįleidžia net ir viešbučių rezervacijas turinčių turistų, dėl to padaugėjo savo gyvenamąją vietą kurorte deklaruojančių ir vėliau gyventojų pajamų mokesčio dalį miestui sumokėsiančių asmenų.

„Nuo gruodžio 1 dienos iki dabar savo gyvenamąją vietą deklaravo 277 žmonės. jeigu kalbėti nuo tada, kada buvo Vyriausybės nutarimas draudžiantis migruoti po savivaldybes, tai nuo gruodžio 14 dienos iki šios dienos yra 207 nauji miesto gyventojai, kurie deklaravo savo gyvenamąją vietą savo nuosavybėje“, – pasakoja Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

REKLAMA
REKLAMA

Jei penktadienį įvažiuoti į Kauną kai kuriems užtruko net 4 valandas, tai šiandien pareigūnai stabdė iš miesto išvažiuojančius automobilius. Dėl to spūstys nusidriekė ne užmiesčio keliuose, o miesto gatvėse.

Kai kurie iš Kauno buvo net neišleisti. Vyriškis negalėjo pagrįsti, kad gyvena kitoje savivaldybėje. Ten jis neregistruotas, siūlė paskambinti vaiko mamai, tačiau pareigūnė su tuo nesutiko. Jis pasiūlė ir sekti jį iš paskos, stebint, kur jis važiuoja. Nors to pareigūnai nedarė, tačiau policijos vadovybė sako, kad įmanoma, jog pareigūnai atsektų žmones iki namų.

„Tie asmenys, galbūt bus kviečiami į policiją, bus prašoma patikslinti, ar gyvena kartu, ar atskirai, aš neatmetu tokios galimybės, kad kai kuriais atvejais pareigūnas nuvyks tuo adresu, kur jie nurodo, kad gyvena kartu ir paprašys parodyt to gyvenimo įrodymus, tai yra daiktai, kambarys, lova ir kiti dalykai“, – teigia Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai prie Vilniaus darbo dienos pabaigoje nusidriekė kilometrinės spūstys. 

Nepaisant visko, Vyriausybė šiandien priėmė dar labiau sugriežtino karantino ribojimus. Vienu automobiliu bus galima vykti tik tos pačios šeimos nariams, o jeigu vykstama ne su šeimos nariu – mašinoje galėtų būti tik 2 žmonės. Tiesa, reikalavimas nebus taikomas viešajam transportui.

„Jeigu tai yra kažkur mieste, tai tiesiog tikrai bus paprašyta išsikviesti taksi, arba jeigu įmanoma, grįžti pėsčiomis namo. Kažkuriai daliai tų žmonių, nes tikslas mažinti tų nereikalingų kontaktų skaičių. Žinoma, jeigu tai yra kaimiška vietovė, toli nutolusi, pažeidimą fiksuosime, manau, kad tiesiog protingumo kriterijais, būtų nehumaniška tuos žmones kelis išlaipinti iš automobilio ir kažkaip įpareigoti nusigauti, bet pažeidimas bus užfiksuotas“, – kalbėjo A. Paulauskas.

REKLAMA

Patys pareigūnai praėjusią savaitę sako turėję generalinę repeticiją prieš šiandien prasidėjusią kontrolę. Šią savaitę pareigūnai dirbs jau šiek tiek kitaip. Pavyzdžiui dronais stebės spūstis prie postų ir prireikus siųs papildomas pajėgas, didinti pralaidumui.

„Didžiuosius miestus, Vilnių, Kauną, tikrinsime pirmosiomis dienomis, šiandien ir rytoj, išvykstantį transportą. Nes yra tokia tendencija, kad iš didžiųjų miestų žmonės prieš ilguosius savaitgalius išvažiuoja labiau, negu į juos atvažiuoja“, – sako A. Paulauskas.

Šią savaitę visoje šalyje bus pasitelkta apie 3 tūkstančiai policininkų, vienu metu jų dirbs apie 600 ir veiks maždaug pustrečio šimto postų. Pareigūnai sako jau susidūrę su kuriozinėmis situacijomis.

REKLAMA

„Jungtinės Karalystės automobilis, asmuo juo naudojosi, jau kaip buvo vėliau nustatyta, daugiau, kaip 90 dienų, kas yra pagal įstatymą leidžiama, tai tokiam asmeniui buvo surašytas protokolas už tokį pažeidimą, tačiau dar detaliau patikrinus, buvo nustatyta, kad buvo 5 greičio viršijimo atvejai, kadangi jis pripažino, kad jis naudojosi juo visą laiką, jie buvo ir surašyti. Tai tikrai žmogus gavęs 6 protokolus, taip pat dar ir nepateko į Palangą“, – pasakoja D. Mockaitis.

Policija ir Vidaus reikalų ministerija siūlė, kad žiedinėse savivaldybėse, tokiose, kaip Kauno miesto ir rajono, būtų galima nekontroliuoti žmonių judėjimo – esą daug gyvena rajone, o dirba mieste, arba atvirkščiai. Tačiau Vyriausybė nusprendė tvarkos nekeisti. Be to, nuspręsta stabdyti praktinius vairavimo mokymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų