REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Danijos investicinis bankas „Saxo Bank“ paviešino „šokiruojančias 2021-ųjų prognozes“. Pats bankas, kuris jau 18 metų leidžia panašaus pobūdžio spėjimus, tai vadina „mažai tikėtinais įvykiais, kurie gali ženkliai paveikti finansų rinkas“. 

Danijos investicinis bankas „Saxo Bank“ paviešino „šokiruojančias 2021-ųjų prognozes“. Pats bankas, kuris jau 18 metų leidžia panašaus pobūdžio spėjimus, tai vadina „mažai tikėtinais įvykiais, kurie gali ženkliai paveikti finansų rinkas“. 

REKLAMA

Bankas tradiciškai pateikia 10 prognozių, iš kurių išrinkome kelias įdomiausias ir aktualiausias mums.

Blokų grandinė (angl. blockchain) vystymasis sunaikinti melagienas

2021-aisiais kilęs masinis nepasitikėjimas net ir geros reputacijos žiniasklaidos šaltiniais pasieks kritinį lygį. Dėl to didžiosios žiniasklaidos korporacijos ir socialiniai tinklai bus priversti imtis rimtų priemonių prieš „fake news“. Naujienų turinys bus apjungtas į bendrą „blockchain“ tipo tinklą, kuris leis tikrinti jo patikimumą, įskaitant ir pirminį šaltinį. Bet kokį turinio pokytį bus galima patikrinti.

Į naują technologiją ženkliai investuos „Twitter“ ir „Facebook“, kad išvengtų kritikos ir papildomų reikalavimų iš valdžios dėl pateikiamos informacijos tikrumo. Tai leistų sąmokslo teorijoms, tokioms kaip „Qanon“ ar dezinformacijai apie koronavirusą išnykti iš šių platformų.

REKLAMA
REKLAMA

„Amazon“ išsikraustys į Kiprą

2021-aisiais sustiprės nesantaika tarp didžiųjų technologijų bendrovių ir valstybių, kurios kaltina jas dėl pernelyg mažų mokamų mokesčių. Dėl amerikiečių prievaizdų pernelyg didelio dėmesio jiems „Amazon“ perkels savo pagrindinę būstinę į Kiprą. Kipras, apsidžiaugęs dėl tokio investuotojo, kurio pajamos už JAV  ribų yra keturiskart didesnės už šalies biudžetą, atėjimo netgi imsis šalies mokestinės įstatymų bazės reformos. 

REKLAMA

Tačiau Europos šalių reguliatoriai privers „Amazon“ peržiūrėti savo veiksmus, o Kiprą – susitvarkyti įstatyminę bazę, kad ji atitiktų Europos Sąjungos teisės aktus.

Tuo pat metu JAV ir kitos šalys taip pat pradės interneto monopolių puolimą. 

Besąlyginės bazinės pajamos nulems megapolių tuštėjimą

Pandemijos poveikis ekonomikai nulėkė nelygybės augimą ir masines darbo vietų netektis krizės akivaizdoje. Visiško ryšių tarp įvairių visuomenės sluoksnių sutrūkinėjimo išvengti bus galima tik įvedamomis besąlyginėmis bazinėmis pajamomis – tai yra finansinė pagalba, kuri laikinai buvo suteikiama žmonėms pandemijos metu, taps nauja realybe. 

REKLAMA
REKLAMA

Tai – kartu su visur išplitusiu nuotoliniu darbu – nulems nauju geografiniu darbo jėgos pasiskirstymu: žmonėms dėl pinigų daugiau nebereiks keltis į didmiesčius. Dėl to verslo nekilnojamo turto kainos pradės staigiai kristi – tuo pat metu sumažės parduotuvių ir restoranų reikalingus, ypač tų, kurie anksčiau aptarnavo ofisų darbuotojus.  Profesionalai pradės važiuoti iš miestų, nes galimybė įsidarbinti sumažės. Kartu su tuo mažės ir megapolių patrauklumas – dėl išaugusių nekilnojamo turto kainų ir nusikalstamumo.

Sėkminga vakcinacija nuo Covid-19 sunaikins daugelį bendrovių

Įmonių vertybinių popierių pajamingumas pastaraisiais metais buvo istoriškai žemas – dėl žemų palūkanų normų politikos, kurią vykdė JAV ir Europos Sąjunga. Dėl to investuotojai pradėjo pereiti prie labiau pelningo būdo užsidirbti – tačiau ir rizikingesnio – aktyvų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Efektyvios koronaviruso vakcinos lūkesčiai palaiko rizikos apetitą – tikimasi, kad ekonomika labai greitai atsigaus ir augs. Tačiau tai labai greitai sukels rinkos perkaitimą ir infliacijos augimą, todėl Federalinis rezervų fondas labai smarkiai sugriežtins finansavimo sąlygas. Tai daugybei įmonių sukels įsipareigojimų nevykdymo. 

Pirmiausia bus paveiktos labiausiai įsiskolinusios mažmeninės, ne internetinės įmonės prekybos sektoriuje.

Revoliucija termobranduolinėje energetikoje nulems gyvenimo kokybės šuolį visame pasaulyje

Ištobulinti dirbtinio intelekto algoritmai 2021 metais galės išspręsti sunkiausias plazmos fizikos srities problemas, kurios leis versle ir pramonėje naudoti branduolių sintezę. DI dėka MIT universiteto tyrėjai atlieka didžiausią proveržį energetikos srityje per pastaruosius dešimtmečius. 

Didelės investicijos leidžia realizuoti termobranduolinės sintezės konstrukcijas per keletą metų. Naujas energijos šaltinis išsprendžia vandens ir maisto trūkumo problemas, atpigina transporto ir automatizacijos technologijas, o tai lemia, kad ateinančiai jaunajai kartai nėra didelės būtinybės dirbti. Termobranduolinės energijos naudojimas leis kiekvienai šaliai užsitikrinti maisto produktų ir energetinę nepriklausomybę, o tai lems didžiausią gyvenimo lygio šuolį žmonijos istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų