REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje per pastarąją parą, preliminariais duomenimis, užfiksuoti 3067 susirgimo Covid-19 infekcija atvejų. Viso susirgimų skaičius nuo pat pandemijos pradžios šių metų pradžioje pasiekė 86949. 

Lietuvoje per pastarąją parą, preliminariais duomenimis, užfiksuoti 3067 susirgimo Covid-19 infekcija atvejų. Viso susirgimų skaičius nuo pat pandemijos pradžios šių metų pradžioje pasiekė 86949. 

REKLAMA

Kinijoje gruodžio 12-ąją, remiantis „Worldometers“ duomenimis, buvo užfiksuota 86688 susirgimų atvejų. Šios šalies daugiamilijoniniame Uhano mieste praėjusių metų gruodį prasidėjo visą pasaulį vėliau apėmusi naujojo koronaviruso epidemija. Tačiau dėl itin griežtų priemonių, kurių ėmėsi Kinijos valdžia, jiems pavyko suvaldyti viruso plitimą. Tiesa, PSO tinklapyje yra nurodoma, kad Kinijoje oficialiai sergančiųjų gruodžio 10-osios duomenimis buvo 94 tūkst., panašus skaičius nurodomas ir Johnso Hopkinso universiteto lentelėje.

Paskutinį sykį daugiau nei 100 atvejų Kinijoje buvo užfiksuota dar kovo mėnesį (išskyrus kelias dienas balandį ir liepą). Pastaruoju metu ten kasdien nustatoma po 10-20 atvejų, daugiausia jų – įvežtiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, ši „vienos partijos“ valstybė dažnai įtariama dėl nepalankių statistinių duomenų klastojimo ir faktų nuslėpimo.

Kinija įtariama ne tik „sumažinanti“ oficialiąją sergančiųjų statistiką, tačiau ir pernelyg vėlai pranešusi apie epidemijos pradžią PSO. Harvardo mokslininkų atliktas tyrimas, kurio metu buvo remiamasi ir palydovų darytomis nuotraukomis, atskleidė, kad ligos protrūkis Kinijoje galėjo prasidėti dar 2019-ųjų rugpjūtį. Pasauliui apie epidemiją Uhane buvo pranešta tik paskutinėmis praėjusių metų dienomis, kai situacija jau tapo faktiškai nebekontroliuojama.

REKLAMA

Lietuvoje, lyginant su kaimyninėmis šalimis, atlikta gerokai daugiau koronaviruso tyrimų (507 tūkst. vienam milijonui gyventojų), Latvijoje – 375 tūkst. / 1 mln. gyventojų, Estijoje – 399 tūkst. / 1 mln. gyventojų, Lenkijoje – 174 tūkst. / 1 mln. gyventojų, Ukrainoje – vos 110 tūkst. / 1 mln. gyventojų.

Pasaulyje susirgusiųjų koronavirusu skaičius gruodžio 11-ąją viršijo 70 mln. ribą. Nuo ligos mirė daugiau nei 1,5 mln. žmonių, apie 50 mln. jau laikomi pasveikusiais. Didžiausi židiniai – JAV, Prancūzijoje, Italijoje, Brazilijoje, Turkijoje, Belgijoje, Rusijoje ir Ukrainoje. 

REKLAMA
REKLAMA

Sparčiausiai atvejų skaičius per pastarąjį mėnesį auga Turkijoje (atvejų skaičius padvigubėjo per 15 dienų), Serbijoje (padvigubėjo per 18 dienų), Lietuvoje ir Latvijoje (per 21 dieną),Sakartvele (22 dienas), Estijoje, Azerbaidžane ir Urugvajuje (per 23 dienas).

Lietuvoje sparčiai auga ne tik mirčių nuo Covid-19, bet ir taip vadinamų „perteklinių mirčių“ skaičius, rodo naujausi statistiniai duomenys. Lapkritį, negalutiniais duomenimis, mirčių skaičius, lyginant su 2018-2019 metais, Lietuvoje išaugo daugiau nei 30 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų