REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mišri Seimo narių grupė imasi iniciatyvos – jos nariai Remigijus Žemaitaitis ir Kęstutis Glaveckas pripažįsta atnaujinę svarstymus dėl naujos opozicinės frakcijos formavimo.

Mišri Seimo narių grupė imasi iniciatyvos – jos nariai Remigijus Žemaitaitis ir Kęstutis Glaveckas pripažįsta atnaujinę svarstymus dėl naujos opozicinės frakcijos formavimo.

REKLAMA

Parlamentarų teigimu, tai yra tikros opozicijos nebuvimo pasekmė ir noras daugiau galios suteikti būtent Mišriai Seimo narių grupei. Jokių tikslių detalių politikai įvardinti nesiryžta, mat, jų teigimu, kol kas viskas vyksta diskusijų lygyje.

R. Žemaitaitis ir K. Glaveckas tv3.lt pripažįsta, kad Mišrioje Seimo narių grupėje šiuo metu jau vyksta diskusijos dėl galimos naujos opozicinės frakcijos formavimo. Šiuo metu šiai grupei priklauso trylika parlamentarų.

R. Žemaitaitis aiškina, kad šiuo metu Mišrioje Seimo narių grupėje dirbančių parlamentarų galios yra apribotos, o Seimui apskritai trūksta bendros vieningos opozicijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Todėl, kad kai esi mišrioje grupėje, tu realiai esi nei opozicija, nei valdančioji dauguma. Tai jeigu formuojant darbotvarkę tu nori į ją įtraukti klausimą, turi eiti į opoziciją ir tartis, kad ji įtrauktų tavo teikiamus siūlymus. Todėl ir kilo tokia mintis, kad iš tikro būtų viena tokia opozicija“, – teigia „Laisvės ir teisingumo“ partijos pirmininkas.

REKLAMA

Į kalbas apie tai, kokie parlamentarai galėtų sudaryti naująją Seimo frakciją, R. Žemaitaitis nesileidžia. Jis esą neturi teisės apie tai kalbėti, mat nėra idėjos sumanytojas:

„Aš tiesiog esu vienas iš žmonių, kuriuos irgi pakalbino, ką galvoju, ar nereikėtų, kad būtų įkurta frakcija. Žiūrėti reikia, kas nori, kokie žmonės nori, pagal ideologijas ir po to bus galima galvoti, ar įmanoma, ar neįmanoma įkurti tokią frakciją“.

Jis taip pat pripažįsta, kad kalbama ir apie tai, jog Mišriai Seimo narių grupei priklausantys socdarbiečiai gali susijungti su jau esama Socialdemokratų partijos Seimo frakcija ir taip sudaryti dar vieną opozicinę jėgą.

REKLAMA
REKLAMA

Glaveckas: jeigu diskusija nevyktų, būtų keista

Iš Liberalų sąjūdžio frakcijos neseniai pasitraukęs parlamentaras K. Glaveckas teigia, kad būtų keista, jeigu Seime nevyktų diskusijos apie naujos opozicinės frakcijos formavimą. 

„Visur, kur yra žmonės, vyksta diskusijos. {...} Matote, mišri grupė dabar yra tokioje nei pozicijoje, nei opozicijoje. Neaiškios kilmės politikų grupė. Politikas vienaip ar kitaip turi dalyvauti arba pozicijoje, arba opozicijoje, negali būti kitaip", – aiškina politikas. 

Jo nuomone, šiuo metu parlamente trūksta opozicinio pasipriešinimo ir kontrolės:

„Parlamentas, kuriame nėra opozicijos arba ji labai silpna, jame daug problemų. Parlamentas yra nepajėgus visada savęs pakontroliuoti. Kaip ir konkurencija – jeigu nėra konkurencijos, nėra automatiškai ir gero produkto“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir R. Žemaitaitis, K. Glaveckas neatskleidžia, kas jo nuomone turėtų priklausyti naujajai frakcijai. Tačiau parlamentaras pripažįsta, kad Mišrioje Seimo narių grupėje yra žmonių, kurių joje galbūt ir nepamatysime.

„Turėtų būti įvardinta aiškiai žmonės, kurie yra opozicijoje ir kurie yra pozicijoje. Iš tų trylikos žmonių tikrai matosi, kurie yra pozicija – Butkevičius, pavyzdžiui, ar Balčytis iš karto nubėgo į valdančiųjų pusę, išsiprašė vietų sau vadovaujančiose pareigose. Kiti to negavo, tai jie lygtai kitokioje pozicijoje. {...}

Negaliu apie žmones sakyti blogai. Daug ko nenorėčiau matyti, gal ir savęs nenorėčiau matyti, bet kai atsistoju prieš veidrodį, matau. Dar nėra klausimo, kviest ar nekviesti. Politikoje nėra draugų, nėra mielų, gražių, yra tik interesai“, – tv3.lt dėsto K. Glaveckas.

REKLAMA

Paklaustas apie socdarbiečių galimybę prisijungti prie Socialdemokratų ir kurti dar vieną papildomą opozicinę frakciją, parlamentaras su tokia mintimi nesutinka.

„Nemanau. Kalbų yra visokių. Kalbų yra daugiau negu veiksmų. Palaukime truputį laiko ir atsiras iš tikro opozicijos lyderiai – bent vienas ar du tikri lyderiai, tada bus kalba“, – teigia K. Glaveckas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų