REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento Gitano Nausėdos atmestas kandidatas į susisiekimo ministrus Kasparas Adomaitis teigė, kad jam buvo svarbus G. Nausėdos palaikymas, bet šiandien jo nėra. Prezidentui pareiškus, kad K. Adomaitis stokoja vizijos ir gero susisiekimo sektoriaus problemų išmanymo, šis atsakė, kad turi labai aiškų išmanymą ir savo idėjas toliau stengsis įgyvendinti būdamas Seimo nariu.

Prezidento Gitano Nausėdos atmestas kandidatas į susisiekimo ministrus Kasparas Adomaitis teigė, kad jam buvo svarbus G. Nausėdos palaikymas, bet šiandien jo nėra. Prezidentui pareiškus, kad K. Adomaitis stokoja vizijos ir gero susisiekimo sektoriaus problemų išmanymo, šis atsakė, kad turi labai aiškų išmanymą ir savo idėjas toliau stengsis įgyvendinti būdamas Seimo nariu.

REKLAMA

Šalies vadovas po susitikimo su premjere Ingrida Šimonyte paskelbė, kad neįtiko Laisvės partijos kandidatas į susisiekimo ministrus K. Adomaitis ir kandidatė į žemės ūkio ministres Dalia Miniataitė.

„Jokiu būdu nenoriu pasakyti, kad tie kandidatai, kurie prisistatė buvo blogi ar nesuprato savo funkcijų. Tiesiog šiandien galėčiau pasakyti tik tiek, kad aš kaip prezidentas negaliu prisiimti atsakomybės už jų ilgalaikių ir trumpalaikių veiksmų įgyvendinimą, nes stokojama vizijos, stokojama gero savo sektoriaus problemų išmanymo“, – savo sprendimą aiškino G. Nausėda.

Naujienų portalui tv3.lt K. Adomaitis aiškino, kad turi „labai aiškų mątymą susisiekimo sektoriuje ir toliau stengsis savo idėjas įgyvendinti dirbdamas Seime.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš džiaugiuosi, kad iš tiesų turiu labai aiškų matymą kaip Susisiekimo ministerijoje turėtų būti tvarkomasi. Kalbėjau apie posūkį į žaliąjį kursą, transporto taršos valdymą, darnųjį judumą, apie padorumą ir skaidrumą.

REKLAMA

Tikiuosi, kad mano idėjos ir mano vizija buvo išgirsta. Tikiuosi, kad ateityje, kad ir kas būtų tas ministras, kad jis tas idėjas perims ir jas įgyvendins“, – tv3.lt teigė K. Adomaitis.

„Esu Seimo narys. Yra įrankių dirbti ties tomis idėjomis, kurias įvardijau ir toliau“, – pridūrė K. Adomaitis.

Adomaitis: „Buvo reikalingas prezidento palaikymas, bet šiandien jo nėra“

Pasak K. Adomaičio, kad jam buvo labai svarbus prezidento palaikymas, bet jo nesulaukė. Jis teigė, kad G. Nausėda turi teisę spręsti ir tai jo nuomonė.

„Prezidentas turi teisę spręsti ir vertinti. Tai yra jo sprendimas ir jo nuomonė. Aišku, kad buvo svarbus tas pranešimas, man tolimesniam darbui buvo reikalingas prezidento palaikymas, bet šiandien jo nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Man svarbu, kad manimi pasitikėjo partija, pasitikėjo Ingrida Šimonytė. Be abejo, šioje pozicijoje reikalingas ir prezidentas pasitikėjimas...“, – teigė K. Adomaitis.

Pasiteiravus, ar po susitikimo su prezidentu buvo minčių, kad gali neįtikti, K. Adomaitis sakė, kad buvo pastabos dėl jo galimos komandos būrimo.

„Aš nevertinau gandų, bet laukiau aiškaus galutinio sprendimo. Po susitikimo aš išgirdau tai, kas buvo pasakyta viešai, kad buvo pastabos dėl komandos ir tiek“, – sakė K. Adomaitis.

K. Adomaitis teigė, kad kalbėdamas su premjere I. Šimonyte jis negirdėjo jokių pastabų.

„Aptarėm, kalbėjau, bet kažkokių abejonių iš jos negirdėjau“, – sakė K. Adomaitis.

Kas tas naujasis kandidatas į susisiekimo ministrus?

Laisvės partijai ir konservatoriams teks ieškoti naujų kandidatų į šias ministerijas artimiausiu metu.G. Nausėda tikino, kad preliminariai žino galimą Laisvės partijos kandidatūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu ta kandidatūra bus pateikta man, iš tikrųjų pakankamai gerai pažinodamas šį asmenį, manau, kad tai tikrai galėtų būti geras kandidatas susisiekimo ministro pozicijai ir portfeliui paimti“, – sakė G. Nausėda.

Prezidentas su Laisvės partijos lydere jau aptarė galima kandidatą į susisiekimo ministrus, visgi, pasak G. Nausėdos, pačiam kandidatui prašant, kol kas jo pavardė nėra atskleidžiama. G. Nausėda pažadėjo, kad tai bus padaryta artimiausioje ateityje. 

K. Adomaitis neatskleidė, kas galėtų būti naujasis Laisvės partijos kandidatas.

„Nenorėčiau užbėgti įvykiams už akių. Nekomentuosiu šito klausimo. Nežinau, ką tiksliai prezidentas turėjo omenyje“, – teigė K. Adomaitis.

REKLAMA

Prezidentas taip pat patvirtino, kad pirmadienį ketina susitikti su kandidatais į likusias laisvas pozicijas ir vėliausiai antradienio rytą pasirašys dekretą dėl Vyriausybės patvirtinimo.

„Pirmadienį arba antradienį mes būsime nuėję visą 100 procentų kelio“, – teigė G. Nausėda, pažymėdamas, kad bus išlaikyti visi Konstitucijoje numatyti terminai.

Prezidentas ketvirtadienį baigė susitikimus su visais 14 kandidatų į ministrus. Du kandidatus prezidentas atmetė ir valdantiesiems reikės ieškoti  naujų kandidatų.

Konstitucijoje numatyta, kad ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę bei pateikia svarstyti jos programą. I. Šimonytė buvo paskirta lapkričio 25 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų