REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį ryte susitiko su kandidate į vidaus reikalų ministres Agne Bilotaite. Prezidentūros teigimu, kandidatė į vidaus reikalų ministerijos kuruojamus klausimus galėtų būti įsigilinusi labiau, tačiau jos motyvacija spragas atperka.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį ryte susitiko su kandidate į vidaus reikalų ministres Agne Bilotaite. Prezidentūros teigimu, kandidatė į vidaus reikalų ministerijos kuruojamus klausimus galėtų būti įsigilinusi labiau, tačiau jos motyvacija spragas atperka.

REKLAMA

Ketvirtadienį ryte prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su kandidate į vidaus reikalų ministres Agne Bilotaite. Prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis sako, kad A. Bilotaitė prezidentui paliko gerą įspūdį. Kandidatė prezidentui pasirodė motyvuota, jokių didelių kandidatės trūkumų neišskirta.

„Prezidentui padarė įspūdį tai, kad kandidatė skyrė daug dėmesio skaidrumui, atkreipė dėmesį į kandidatės motyvaciją. <…> Ne į visas sritis kandidatė dar yra įsigilinusi, bet tai yra įveikiama matant jos motyvaciją“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė A. Bubnelis.

Susitikimo metu buvo aptarti kandidatės prioritetai, Lietuvos pasirengimas ekstremalioms situacijoms, regionų plėtra, viešojo valdymo struktūra.

REKLAMA
REKLAMA

A. Bubnelis teigė, kad didžioji susitikimo dalis buvo skirta regionų politikos klausimams aptarti.

„Prezidentui tai yra svarbi sritis. Buvo kalbėta apie tai, kad Vidaus reikalų ministerija galėtų imtis lyderystės regionų politikos srityje tiek darant darbus pačioje ministerijoje, tiek koordinuojant juos su kitomis ministerijomis“, – kalbėjo A. Bubnelis.

REKLAMA

Prezidento atstovo spaudai teigimu, pokalbio metu taip pat sutarta, kad turėtų būti skiriamas didesnis dėmesys civilinės saugos klausimams, ekstremaliųjų situacijų valdymui.

A. Bilotaitė šį klausimą žurnalistams taip pat paminėjo ir atkreipė dėmesį į du pavyzdžius: gaisrą Alytuje ir pandemiją. Kandidatė planuotų kurti vieningą krizių valdymo sistemą – ekstremalių situacijų ir krizių valdymo centrą.

„Lietuvoje šiuo metu jis (pasirengimas eksremalioms situacijoms – aut. past.) nėra pakankamas, krizių valdymas turi daug spragų“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

REKLAMA
REKLAMA

A. Bilotaitė taip pat sakė sieksianti skirti daugiau dėmesio pareigūnams. Jos teigimu, turėtų būti užtikrintas ir šalies saugumas, ir pareigūnų motyvacija.

A. Bilotaitė dar žadėjo didinti ministerijos skaidrumą, siekti labiau apsaugoti biudžeto finansus. Kandidatė planuoja stiprinti Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pajėgumus.

„Kalbant apie skaidrumo dalykus, kalbėtumėme apie institucijų, tokių kaip Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba, stiprinimą. Matome šiuolaikinius iššūkius, naujas technologijas, kurios ateina į Lietuvą ir yra pasaulyje. Pagrindinis tikslas – apsaugoti mūsų biudžeto finansus. Tad šios institucijos gebėjimų stiprinimas ir galimybė dirbti efektyviai būtų vienas iš mano prioritetų“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas jau susitiko su dešimčia iš trylikos kandidatų į ministrus:

kandidatu į aplinkos ministrus Simonu Getvilu (Liberalų sąjūdis);

kandidate į finansų ministres Gintare Skaiste (TS-LKD);

į kultūros ministro postą pretenduojančiu Simonu Kairiu (Liberalų sąjūdis);

į socialinės apsaugos ir darbo ministres siūloma Monika Navickiene (TS-LKD);

kandidatu į susisiekimo ministrus Kasparu Adomaičiu (Laisvės partija);

į sveikatos apsaugos ministrus pretenduojančiu Arūnu Dulkiu (TS-LKD);

kandidate į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgita Šiugždiniene (TS-LKD);

pretendente į teisingumo ministres Evelina Dobrovolska (Laisvės partija);

kandidate į vidaus reikalų ministres Agne Bilotaite (TS-LKD).

Ketvirtadienį planuojami dar trys prezidento susitikimai su kandidatais į ministrus:

kandidatu į energetikos ministro postą Dainiumi Kreiviu (TS-LKD);

į krašto apsaugos ministrus kandidatuojančiu Arvydu Anušausku (TS-LKD);

pretendentu į užsienio reikalų ministrus Gabrieliumi Landsbergiu (TS-LKD).

Prezidentas turi abejonių

Dar anksčiau prezidentas G. Nausėda sakė turįs abejonių dėl kai kurių kandidatų į ministrus. Konkrečių pavardžių prezidentas neatskleidė.

REKLAMA

Antradienį G. Nausėdos atstovas spaudai A. Bubnelis sakė, kad su paskirtąja premjere Ingrida Šimonyte buvo nutarta ieškoti, kas pakeistų prezidentui abejones kėlusius kandidatus.

„Prezidentas išsakė savo abejonių dėl kelių kandidatūrų į ministrų postus ir buvo sutarta, kad šioms kandidatūroms bus ieškomi kiti asmenys, kurie galėtų užimti ministro pareigas“, – sakė A. Bubnelis.

Kaip žurnalistams teigė A. Bubnelis, prezidentas dvejonių išsakė dėl kai kurių kandidatų turimų kompetencijų.

Tačiau I. Šimonytė tada žiniasklaidai teigė, kad šis klausimas bus sprendžiamas tik tada, kai prezidentas susitiks su visais kandidatais į ministrų postus.

REKLAMA

I. Šimonytė taip pat antradienį sakė prisiimanti atsakomybę dėl visų Savo pasiūlytų kandidatų.

„Esame koalicijoje sutarę, kad jeigu iškilus kokiam nors šešėliui kas nors iš kabineto nuspręstų nepasitraukti, tuomet, matyt, pagal tokią logiką tektų pasitraukti man pačiai. Esu pasirengusi tą atsakomybę prisiimti“, – antradienį sakė I. Šimonytė.

Susitikimus su kandidatais į ministrus baigti ir paskelbti savo sprendimus prezidentas planuoja penktadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų