REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos frakcijos narys Viktoras Fiodorovas susirgo Covid-19. Sekmadienį jis sulaukė teigiamo koronaviruso testo, o Seime paskutinį kartą lankėsi antradienį.

Darbo partijos frakcijos narys Viktoras Fiodorovas susirgo Covid-19. Sekmadienį jis sulaukė teigiamo koronaviruso testo, o Seime paskutinį kartą lankėsi antradienį.

REKLAMA

„Šeštadienį ryte pasidariau testą ir vakar sužinojau, kad teigiamas.

Kažkokių ypatingai sunkių simptomų nejaučiu. Yra sloga, o temperatūros neturiu. Viskas gerai“, – teigė V. Fiodorovas.

Jis teigė, kad jo žiniomis, kol kas frakcijoje yra vienintelis sergantis žmogus. Pirmadienį kai kurie jo frakcijos naria darosi testus.

„Mano žiniomis, su tokiu atsakymu esu vienintelis, o kiti kolegos žadėjo darytis testus. Informavau kolegas, kanclerį, NVSC, kad toks atsakymas“, – teigė V. Fiodorovas.

„Darbiečių“ frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna BNS teigė kol kas nesulaukęs epidemiolų nurodymo saviizoliuotis.

„Laukiame įvertinimo iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, kol kas dar nieko negavome (...) Dėl kitų nežinau, aš negavau jokios žinutės dėl saviizoliacijos“, – teigė V. Jukna.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, frakcija Seime laikėsi reikalavimų – dėvėjo kaukes.

„Atsižvelgiant į tą situaciją, tai mes labai saugojomės (...) Buvome atsakingai su kaukėmis“, – tvirtino „darbiečių“ seniūnas.

REKLAMA

Jis taip pat teigė, kad dauguma frakcijos narių testus turėtų atlikti pirmadienį.

Prieš 12 dienų buvo pranešta, kad koronavirusu susirgo Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen. Simptomų parlamento vadovė teigia nejaučianti.

„Mano kolegos iš frakcijos sulaukė neigiamų atsakymų, tačiau aš papildau sergančiųjų gretas. Kaip ir visą šią savaitę, taip ir šiandien jokių simptomų nejaučiu,“ – feisbuke parašė parlamento vadovė.

Seime pastaruoju metu buvo kilę diskusijų dėl parlamento darbo, kai vyko Seimo posėdžiai, nepaisant to, kad virusas buvo patvirtintas keliems parlamentarams.

REKLAMA
REKLAMA

Apie teigiamą Covid-19 susirgimą anksčiau pranešė ir liberalas Viktoras Pranckietis.

Koronavirusas buvo nustatytas ir buvęs Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gintaras Vaičekauskas, parlamento liberalai trečiadienį atliko testus dėl COVID-19, kad galėtų dalyvauti ketvirtadienio posėdžiuose.

Seimo narei Rimantei Šalaševičiūtei buvo nustatytas koronavirusas, todėl ji nedalyvavo pirmame išrinkto Seimo posėdyje. Po šešių dienų nuo teigiamo testo, ji pasirodė Seime ir teigė, kad koronavirusu nesirgo.

„Lapkričio pradžioje buvo padarytas testas – vienas neigiamas, lapkričio 10 dienos testas buvo teigiamas. Man patarė specialistai, su kuriais teko dribti kai buvau ir sveikatos apsaugos ministre, kad klaidų būna ir tikslinga būtų pasidaryti pakartotinius testus. Specialistai sako, kad klaidų būna ir būna apie maždaug 1-2 proc. nuo visų atliktų testų. Matomai, aš pakliuvau į tą negerą procentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kreipiausi privačiai ir penktadienio bei sekmadienio testai buvo neigiami. Šeimos gydytoja uždarė nedarbingumo lapelį, mus visus paleido iš saviizoliacijos – tiek mane, tiek ministrą Kukuraitį, ministrą Palionį bei čia Seimo kanceliarijoje dirbančius, kurie turėjo kontaktą su manimi“, – anksčiau kalbėjo R. Šalaševičiūtė.

Anksčiau Seime dar buvo patvirtintas koronaviruso atvejis, užsikrėtė parlamentaras Jonas Varkalys, kuris dalyvavo prisaikdinimo ceremonijoje ir Seimo posėdyje. Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, kad Seime bus imamasi papildomų saugumo priemonių, bet Seimo posėdis vyks.

Dar anksčiau koronavirusas nustatytas trims Seimo nariams: Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovei Irinai Rozovai, „valstiečiui“ Valerijui Simulikui bei konservatoriui Pauliui Saudargui. Koronavusas taip pat nustatytas ir naujai išrinktai Seimo narei, Laisvės partijos atstovei Evelinai Dobrovolskai.

Žiūrėkite TV3 Žinias, kaip Seime plėtėsi koronavirusas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų