REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karantino suvaržymai Lietuvoje ir pasaulyje kol kas neleidžia atlaisvinti vadelių, bet kelionių organizatoriai ir Lietuvos gyventojai jau su viltimi žvalgia į vasarą ir dėlioja atostogų planus. Tikimąsi, kad ateinančiais metais Covid-19 plitimą padės suvaldyti skiepai ir gyventojai laikantis didesnių saugumo reikalavimų galės vykti atostogauti svetur.

Karantino suvaržymai Lietuvoje ir pasaulyje kol kas neleidžia atlaisvinti vadelių, bet kelionių organizatoriai ir Lietuvos gyventojai jau su viltimi žvalgia į vasarą ir dėlioja atostogų planus. Tikimąsi, kad ateinančiais metais Covid-19 plitimą padės suvaldyti skiepai ir gyventojai laikantis didesnių saugumo reikalavimų galės vykti atostogauti svetur.

REKLAMA

Kai kurios užsienio skrydžių kompanijos jau paskelbė nepriimsiančios į lėktuvus nuo Covid-19 nepasiskiepijusių keliautojų. O kas laukia Lietuvos gyventojų?

Įmonė „Tez Tour“ 2021-ųjų vasarai jau numatė 70 tūkst. kelionių populiariausiomis kryptimis: Turkija, Ispanija, Graikija, Italija, Bulgarija, Egiptas, Gruzija, Portugalija.

„Jei situacija bus palanki ir galėsime saugiai vykdyti keliones, pirmieji lėktuvai į šiltas pietines šalis kils jau 2021-ųjų balandį. Beje, dalis skrydžių jau yra užpildyti, mat net du trečdaliai mūsų keliautojų sutiko šiųmetes atšauktas keliones perkelti į ateinančius metus“, – naujienų portalui tv3.lt teigė įmonės „Tez Tour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vedėja Inga Aukštuolytė.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė „Itaka Lietuva“ taip pat paskelbė kitų metų kryptis ir kelionių kainas šiltajam metų laikui: o tarp jų – Madeiros sala, Graikijos Zakinto ir Tasos salos, Egipto Marsa Alam regionas.

REKLAMA

„Kelionių organizatoriaus „Itaka“ Lenkijoje skrydžiuose sutinkame gana nemažai ir lietuvių šeimų, skrendančių į Marsa Alamą, Zanzibarą, Madeirą ar panašiai dar šią žiemą“, – tv3.lt teigė „Itaka Lietuva“ pardavimų vadovė Daiva Strumskienė.

Tikisi, kad Covid-19 suvaldyti padės skiepai

Įmonės „Tez Tour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vedėja I. Aukštuolytė teigė, kad jie daug vilčių deda į vakciną nuo koronaviruso, kuri gyventojus turėtų pasiekti kitąmet.

„Tikimės, jog jau ateinančiais metais Covid-19 plitimą padės suvaldyti skiepai, todėl ruošiamės turizmo sektoriaus atsigavimui.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl visame pasaulyje jau planuojamo gyventojų vakcinavimo ateinantys metai – itin optimistiški. Juk turizmui svarbu ne tik kaip pati Lietuva dorosis su pandemija, bet ir kaip virusas bus valdomas poilsiautojus priimančiose pietinėse šalyse.

Iš keliautojų jaučiame, kad dėl kitų metų jie nusiteikę gerokai pozityviau ir kelionės rezervuojamos pakankamai drąsiai. Tai matyti ir iš šią savaitę vykstančių „Black Friday“ pardavimų – fiksuojamas didelis atostogas jau kitiems metams planuojančiųjų aktyvumas“, – teigė I. Aukštuolytė.

Anot jos, ši situacija yra iššūkis verslui – šiuo metu reikia sulėtinti, išsaugoti darbo vietas, o po kurio laiko – ir vėl sugrįžti į ankstesnes vėžes ir būti pasiruošus aptarnauti sugrįžtančius poilsiautojų srautus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kelionės jau yra virtusios mūsų gyvenimo būdu, žmonėms ištverti užsidarius namie, nepakeičiant aplinkos – itin sunku, todėl manome, jog ateinantis vasaros sezonas bus pakankamai intensyvus“, – teigė I. Aukštuolytė.

Karantiną išnaudoja gilesnei paieškai: atidžiai renkasi viešbučius

„Itaka Lietuva“ pardavimų vadovė D. Strumskienė teigė, kad karantino laikotarpis išnaudojamas geriausių kelionių ir viešbučių paieškoms.

„Šis laikotarpis išnaudojamas gilesnei paieškai, viešbučio išsirinkimui, o kai kurie nelaukdami vasaros ieško ir dabar.

Kelionės yra gyvenimo būdas, todėl neįmanoma taip greitai pakeisti savo įpročius bei aistrą pažinti ir atrasti pasaulį. Tad keliautojai visos pandemijos metu su ilgesiu žvalgosi, renkasi savo ateities atostogas. Ir nors pirkimo srautas šiuo metu yra tikrai nukritęs, paklausimų ir konsultacijų yra nuolat“, – teigė D. Strumskienė.

REKLAMA

„Itaka Lietuva“ jau paskelbė kitų metų kryptis ir kelionių kainas 2021-ųjų šiltajam metų laikui, bet žadama, kad vėliau kelionių pasiūlys kur kas daugiau.

„Krypčių nemažai ir dauguma jau yra pamėgtos poilsiautojų iš Lietuvos ir itin laukiamos. Tarp tokių galėtume paminėti ir Madeiros salą – ši kryptis iki pandemijos buvo viena populiariausių, manome, kad unikalus gamtos kampelis bus paklausus ir kitąmet, nes dalis keliautojų norės daugiau laiko praleisti vaikštinėdami po kalnus, levadų keliukais ir tiesiog grožėdamiesi vandenynu.

Graikijoje siūlysime dvi salas – tai Zakintas ir Tasos. Pirmąją iš jų jau keli metai lietuviai turėjo galimybę pasiekti tiesioginiu skrydžiu iš Vilniaus, o štai Tasos sala buvo šių metų naujiena mūsų kraštiečiams.

REKLAMA

Ištikimiausieji nardymo mėgėjai ir šiaip Raudonosios jūros bei Egipto gerbėjai su nekantrumu laukia skrydžių į Egipto Marsa Alam regioną – tai šiai diena viena populiariausių nardymo vietų šioje pakrantėje, nes koralai dar nėra suniokoti kaip kituose populiariuose kurortuose, viešbučiai kokybiški, tad galima puikiai suderinti tiek jūros teikiamus malonumus, tiek poilsį paplūdimyje ar prie baseinų“, – teigė D. Strumskienė.

„Kelionių kainos neturėtų ženkliai keistis“

Pasak „Itaka Lietuva“ pardavimų vadovės D. Strumskienės, kelionių kainos neturėtų ženkliai keistis.

„Nuolat bendraudami su partneriais užsienyje, viešbučių atstovais, matome tendenciją, kad kelionių kainos neturėtų ženkliai keistis nuo planuotų 2020-ųjų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau labai daug nežinomųjų išlieka – kokias kryptis rinksis keliautojai, ar išliks ribojimai ar kokie nors specifiniai reikalavimai keliauti, kokia bus apskritai situacija turizmo rinkoje tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje“, – pažymi pašnekovė.

Pasak įmonės „Tez Tour“ atstovės, prognozuoti kainas dar kiek per anksti. Jos priklausys nuo konkrečių šalių sprendimų.

„Pavyzdžiui, didelė tikimybė, jog kai kurios valstybės, norėdamos kuo greičiau susigrąžinti ankstesnius turistų srautus, gali taikyti žemesnių kainų politiką. Kelionių kainas lems ir šalių vyriausybių palaikymas – dotacijos turizmo sektoriui.

Vis dėlto ne mažiau svarbus ir pačių keliautojų, t. y. visuomenės, parama. Vienas efektyviausių būdų padėti nuo pandemijos itin nukentėjusiam turizmo sektoriui yra atidėti neįvykusias keliones, todėl visame pasaulyje veikiantys kelionių organizatoriai, kelionių agentūros vienijasi ir viešai prašo savo keliautojų neatšaukti savo kelionių planų, o nukelti juos vėlesnei datai, kuomet keliauti bus ir vėl saugu. Nes tik bendromis visų turizmo sektoriaus dalyvių pastangomis galime išgyventi šį itin sudėtingą laikotarpį“, – teigė I. Aukštuolytė.

REKLAMA

Ar nepriims į lėktuvus nuo Covid-19 nepasiskiepijusių keliautojų?

„Tez Tour“ atstovė primena, kad šiuo metu draudimo keliauti nėra, galima vykti į daugelį užsienio šalių. Yra valstybių, kurios ir dabar vykdo organizuotas keliones, tiesa, griežtai paisydamos tam tikrų saugumo priemonių. Ar gali į lėktuvus nepriimti nepasiskiepijus nuo Covid-19?

„Kol nepradėta skiepytis, valstybės nepriima jokių sprendimų. Tiesa, kai kurios užsienio skrydžių kompanijos jau paskelbė nepriimsiančios į lėktuvus nuo Covid-19 nepasiskiepijusių keliautojų.

Visgi svarbu nusiteikti, jog ir prasidėjus visuotinėms vakcinavimo kampanijoms, ir toliau bus laikomasi visų pasaulinių organizacijų nustatytų saugumo standartų, tarp kurių – ir padidintos higienos reikalavimai. Atnaujinus keliones, saugumo bus žiūrima ypatingai, tad bus vadovaujamasi visais naujausiais Europos ar pasaulio atsakingųjų institucijų nurodymais bei rekomendacijomis“, – teigė I. Aukštuolytė.

REKLAMA

Pasak „Itaka Lietuva“ pardavimų vadovės D. Strumskienės, šiandien dar per anksti prognozuoti, kokie bus reikalavimai kitam metų sezonui.

„Net ir Lietuvoje stebime, kad rekomendacijos dėl keliavimo, testavimo ar panašiai keičiasi kas savaitę. Tikime, kad šiltasis atostogų sezonas yra bet kuriuo atveju palankesnis keliauti ligų atžvilgiu.

Medicina ir farmacija irgi žengia į priekį pandemijos suvaldymui, tad kelionių organizatorius „Itaka Lietuva“ kartu su savo keliautojais nekantriai laukia saugių ir šiltų kelionių, ruošiasi ir planuoja kitus metus“, – teigė sakė „Itaka Lietuva“ atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų