REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad visų kandidatų į ministrus, kuriuos teikia patvirtinta premjerė Ingrida Šimonytė, netvirtins. Kurie kandidatai atkris, bus paskelbta antradienį.

Penktadienį prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad visų kandidatų į ministrus, kuriuos teikia patvirtinta premjerė Ingrida Šimonytė, netvirtins. Kurie kandidatai atkris, bus paskelbta antradienį.

REKLAMA

Jis nedetalizavo, kurios kandidatūros jam atrodo netinkamos, ar kiek jų yra. Tačiau, pasak jo, ne visi kandidatai ir kandidatės į ministres turi aiškią viziją, ką nori nuveikti naujose pareigose.

Pasigedo aiškios ateities vizijos

„Pasakysiu tik tiek, kad visa savo apimtimi, jau dabar matau, kad jis patvirtintas nebus. O kiek pavardžių mes kvestionuosime, šiandien aš negaliu pasakyti. Tikrai būtų ir nelabai atsakinga, juo labiau, kad mes tiktai pradėjome susitikimus su kandidatais į ministrus“, – apie premjerės pasiūlytą kandidatų į ministrus sąrašą penktadienį kalbėjo G. Nausėda.

Paklaustas, kokį įspūdį paliko tie kandidatai, su kuriais jau susitiko, jis neslėpė, kad kai kurie iš jų padarė neblogą įspūdį.

REKLAMA
REKLAMA

„Įspūdis paliktas, tikrai. Jis paliktas ir, kaip aš jau ir minėjau, pokalbiai buvo tikrai gana turiningi. Tikrai ir patys kandidatai į ministrus, ir mes buvome gerai pasiruošę pateikti įvairaus pobūdžio klausimus.

REKLAMA

Į kai kuriuos klausimus buvo pateikti gana konkretūs ir išsamūs atsakymai, į kai kuriuos, deja, ne. Kai kuriems kandidatams iki šiol galbūt dar ir ne visai aiški jų vizija, ką jie ketina per ateinančius ketverius metus nuveikti savo poste“, – sakė prezidentas.

Jam užkliuvo ir kai kurie kiti dalykai bendraujant su kandidatais į ministrus. Jiems neva reikėtų labiau padirbėti ir turėti didesnį įdirbį formuojant savo komandą.

„Taip kad, visa tai apsvarstę, mes priimsime sprendimus ir šiandien aš apie konkrečių kandidatų sudarytą įspūdį aš nenorėčiau“, – komentavo G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

Pokalbiuose nekankina nei dvasiškai, nei fiziškai

Prezidentas sakė nelabai suprantantis kai kurių komentatorių abejones dėl išsamaus kandidatų patikrinimo kalbantis su jais.

„Pokalbiai vyksta labai pagarbiai ir turbūt sutiksite, kad mano patarėjai turi visus įgaliojimus užduoti visus klausimus mandagia ir informatyvia forma. Todėl tikrai nevyksta jokių kandidatų kankinimų – nei dvasinių, nei fizinių“, – juokavo valstybės vadovas.

Anot jo, norima, kad kandidatų į ministrus atrankos procesas būtų kuo atsakingesnis, rimtesnis.

„Norime surinkti visus įspūdžius, kuriuos kandidatai sudaro tam, kad tos 45 min. ar 1 val., kurią turi prezidentas galimybę užduoti klausimus ir susipažinti su kandidatais, kad šitos minutės būtų panaudojamos maksimaliai efektyviai“, – sakė G. Nausėda ir pridūrė, kad tokia atranka nėra jokia naujiena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas sakė informuosiąs paskirtąją premjerę apie tai, kurių sričių ministrų kandidatų jai reikės ieškoti iš naujo.

„Mes tikrai informuosime gerbiamą premjerę dar prieš paskelbdami šitų ministrų sąrašą. Tiesiog nesinori iš karto skelbti sprendimo ties kiekvienu ministru. Tą mes padarysime kitos savaitės pradžioje, kuomet jau būsime susitikę su keletu iš jų.

Susitikimai tęsiasi toliau. Šiandien buvo numatytas susitikimas su kandidatu į aplinkos ministro postą Simonu Gentvilu. Tą ketinome daryti Žuvinto biosferos rezervate. Deja, ponas Simonas šiuo metu yra saviizoliacijoje, todėl mūsų susitikimą mes nukėlėme“, – pasakojo G. Nausėda.

REKLAMA

Antradienį skelbs, kas nebus ministrais

Pasak prezidento, kiti susitikimai su kandidatais į naujos Vyriausybės ministrus yra numatyti pirmadienį, lapkričio 30 d.

„Veikiausiai antradienį, o, kaip jau minėjau, premjerę iš anksto informuosime, mes paskelbsime savo sprendimus dėl konkrečių ministrų. Vėl gi, atleiskite, bet apie jų konkretų skaičių šiandien aš nekalbėsiu“, – žurnalistams kalbėjo šalies vadovas.

Jo teigimu, iš prezidentūros nebuvo ir negalėjo būti konkrečių pasiūlymų dėl kandidatų į ministrus politinio būsimos komandos – pavyzdžiui, palikti kokį nors dabar dirbantį viceministrą ar kokį naują pasitelkti.

„Pirmiausia mes užduodame klausimą pačiam kandidatui, ar jis turi komandą ir jeigu jis jos neturi, ar jis turi viziją dėl komandos, ką jis ketina kviesti į savo komandą. Tai yra mums svarbiausias dalykas“, – tikino prezidentas.

REKLAMA

Anot jo, kitokios kalbos, esą yra tik visokie traktavimai, abejonės, sąmokslo teorijos, neturinčios jokio pagrindo.

„Ar derintos tos kandidatūros, kurios šiuo metu yra mums pateiktos? Taip, jos buvo derintos, kai kurios kandidatūros arba kandidatai į ministrus taip ir neatsirado sąraše dėl to, kad mes nematėme pagrindo jiems būti kandidatais į ministrus.

Tačiau, kaip ir sutarėme su gerbiama premjere I. Šimonyte iš karto, šitas sąrašas, kuris buvo atneštas, vis tiek dar nėra galutinis. Pasai dar nėra išduoti ministrams. Šie ministrai turės praeiti visą mūsų pokalbių filtrą. Mes turėsime įsitikinti jų tinkamumu šioms pareigoms, nes tokia yra prezidento institucijos priedermė – dalyvauti ministrų tvirtinimo procese ir mes ketiname tą daryti atsakingai“, – apibendrino G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų