REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas linkęs leisti dirbti iš namų. Parlamente daugėjant užsikrėtimų koronavirusu atvejų, kelią skinasi siūlymas įteisinti nuotolinį Seimo narių darbą. Galutinį sprendimą politikai priims dar šią popietę.

Seimas linkęs leisti dirbti iš namų. Parlamente daugėjant užsikrėtimų koronavirusu atvejų, kelią skinasi siūlymas įteisinti nuotolinį Seimo narių darbą. Galutinį sprendimą politikai priims dar šią popietę.

REKLAMA

Seime valdančiųjų teikiama pataisa numato, kad paskelbus ekstremaliąją situaciją ar karantiną Seimo pirmininko nurodymu galėtų būti užtikrinta galimybė Seimo nariams prisijungti prie Seimo posėdžio elektroninių ryšių priemonėmis.

Visgi tai nenumato balsavimo nuotoliniu būdu.

Nuotolinį darbą reglamentuojančią tvarką po pateikimo palaikė 81 Seimo narys, 4 balsavo prieš, 26 parlamentarai susilaikė. Galutinis sprendimas bus priimtas antradienio popietę.

Darbo partijos atstovas Andrius Mazuronis teigė, kad tai tik dalinis sprendimas dėl nuotolinio darbo. Politikas teigė, kad reikia priimti ir papildomus teisės aktus, ir užtikrinti technines galimybes. A. Mazuronis svarstė, kad, kai Seimas pilnai galės dirbti nuotoliniu būdu, tokio poreikio gali jau nebebūti.

REKLAMA
REKLAMA

„Sieksim sieksim kažko, kas galutiniame rezultate pasidarys paprasčiausiai nebereikalinga“, – svarstė A. Mazuronis.

Vienas iš pataisų autorių konservatorius Andrius Vyšniauskas teigė, kad pataisos teikiamos tam, kad būtų užtikrinta bent jau galimybė diskutuoti nuotoliniu būdu.

REKLAMA

„Nereikėtų buriuotis Seimo salėje ir tai būtų apsauginis mechanizmas“, – tikino konservatorius.

Pasak jo, balsavimas nuotoliniu būdu yra daug sudėtingesnis sprendimas, tačiau, kaip pažymėjo A. Vyšniauskas, ties šiuo klausimu jau dirba Seimo valdyba ir kanceliarija. Konservatoriaus teigimus, krizių gali būti įvairių, neaišku, kada pasibaigs pandemija.

„Geriau turėti nei neturėti“, – apie galimybę Seimo nariams nuotoliniu būdu dalyvauti posėdžiuose kalbėjo A. Vyšniauskas.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Petras Gražulis pasisakė už valdančiųjų siūlymą. Seimo narys tikino, kad komitetų posėdžių organizavimas įrodė, kad tą galimą daryti ir su Seimo posėdžiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvename XXI amžiuje, IT technologijos žygiuoja priekyje“, – kalbėjo P. Gražulis.

Seimo valdyba pirmadienį parlamente įvedė papildomų apribojimų dėl koronaviruso, tačiau Seimo darbo nusprendė nestabdyti.

Per nuotolinį valdybos posėdį parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pranešė, kad Seime nebus organizuojami renginiai, išskyrus spaudos konferencijas, Seimo nariai ir darbuotojai nevyks į komandiruotes, nebebus išduodami laikini leidimai, komitetai ir komisijos rinksis nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, jei posėdžiai vyksta uždarai ir negali būti perkelti į internetą dėl saugumo.

Rengti uždarus posėdžius taip pat rekomenduojama Seimo frakcijoms, Seime taip pat bus uždarytos poilsio erdvės, bus matuojama žmonių temperatūra, parlamentarai įpareigojami nesibūriuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei Seimo nariai yra rizikos grupėje, tai bus laikoma pateisinama priežastimi jiems nedalyvauti parlamento posėdžiuose.

V. Čmilytės-Nielsen teigimu, kol neįteisintas nuotolinis balsavimas, plenariniuose posėdžiuose kol kas bus svarstomi „tik patys svarbiausi neatidėliotini klausimai“.

Praeitą savaitę Seimo pirmininkei ir dar keliems parlamentarams buvo nustatytas koronavirusas.

Kadenciją baigianti sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga praeitą savaitę paragino stabdyti Seimo darbą bent porai savaičių, kad būtų suvaldytas viruso židinys parlamente – ministro teigimu, parlamentarams turi būti taikomos tokios pat taisyklės kaip ir kitiems žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų