REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kreipėsi į laikinąjį sveikatos ministrą Aurelijų Verygą su prašymu skubiai parengti saugaus Seimo darbo algoritmą ir imtis priemonių.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kreipėsi į laikinąjį sveikatos ministrą Aurelijų Verygą su prašymu skubiai parengti saugaus Seimo darbo algoritmą ir imtis priemonių.

REKLAMA

„Šiandien kreipiausi į laikinąjį sveikatos ministrą A. Verygą su prašymu skubiai parengti saugaus Seimo darbo algoritmą ir imtis priemonių, kad Lietuvoje pagaliau būtų įteisinti greitieji COVID-19 antigenų testai. Jie ne tik patogūs, nes pateikia atsakymą per keliolika minučių, bet ir beveik 3 kartus pigesni, nei naudojami dabar“, – savo feisbuko paskyroje rašė V. Čmilytė-Nielsen.

Jis viliasi, kad SAM netrukus pateiks asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis Seime sąlygas, kurių laikymasis užtikrintų saugų ir nepertraukiamą Seimo darbą šiuo svarbiu valstybei periodu.

„Ministro siūlymas uždaryti Seimą dviem savaitėms – ne išeitis. Taip, šiandien priėmėme sprendimą daryti pertrauką nuo trečiadienio iki kitos savaitės ketvirtadienio tam, kad pasiruoštume pilnaverčiam bei saugiam Seimo darbui ir užtikrintume, kad į Seimą susirinkę parlamentarai būtų neužsikrėtę, turėtų galimybę testuotis.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo darbotvarkėje yra daug neatidėliotinų klausimų. Pradedant kitų metų biudžetu, Vyriausybių kaita bei, kas ypatingai svarbu - kova su koronavirusu. Jis šiandien jau, deja, ranka pasiekiamas kiekvienam dėl laiku nesiimtų priemonių“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

REKLAMA

Veryga: karantiną bus siūloma tęsti iki gruodžio vidurio

Portalas tv3.lt primena, kad apsispręsta, jog karantiną bus siūloma tęsti iki gruodžio vidurio, kažkokių naujų sąlygų nenumatyta, pirmadienį pranešė laikinasis sveikatos apsaugos ministras A. Veryga. 

Kaip sakė jis, pirminis siūlymas buvo karantiną tęsti iki gruodžio 31 d., tačiau, kaip nutarta Covid-19 valdymo komitete, pritarta jį tęsti trumpesniam laikotarpiui.

„Trečiadienį Vyriausybei jį bus siūloma tęsti iki gruodžio 16–17 d. Taigi pratęsti trumpesniam laikotarpiui, nei buvo siūloma. Vėliau jau nauja Vyriausybė apsispręstų, reikia ar ne pratęsti karantiną. Dėl kažkokių ypatingų karantino sąlygų pakeitimų nebuvo diskutuota“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu A. Veryga pabrėžė, kad kita savaitė yra kritinė. Kartu jis informavo, kad jei situacija nesikeis ir blogės, kitą savaitę ketinama priimti sprendimus ir dėl prekybos centrų darbo ribojimo.  

Laukia kritinė savaitė

„Vis tik praėjusią savaitę, kad ir lėtesnį, bet turėjome atvejų skaičiaus augimą. Pagal mokslininkų prognozes, šiuo metu kaip tik turėtume būti pasiekę piką, kad turėjome būti pasiekę 2300–2400 atvejų per dieną, tai panašų skaičių ir turime. 

Jei karantinas veikia, turėtume galbūt į savaitės pabaigą matyti kiek kitokią dinamiką, galbūt mažėjimą. Ši savaitė bus kritinė, kuri parodys, kaip keičiasi situacija. Nes ką stebime iš kitų šalių, kurios buvo pritaikiusios karantiną, Airijos, Izraelio pavyzdžio, tai  trečia savaitė būdavo kritinė, kai būdavo galima įvertinti, kaip keičiasi situacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų