REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen jai diagnozavus koronavirusą dirbs nuotoliniu būdu, o parlamentas – įprastai. Tačiau laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga atrėžė, kad Seimo darbas privalo būti stabdomas.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen jai diagnozavus koronavirusą dirbs nuotoliniu būdu, o parlamentas – įprastai. Tačiau laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga atrėžė, kad Seimo darbas privalo būti stabdomas.

REKLAMA

Kaip feisbuko paskyroje rašė A. Veryga, nauji valdantieji parodė „antisąmoningumo rekordą“ ir nors nauji Covid-19 atvejai buvo nustatomi Seime, daugelis parlamentarų elgėsi neatsakingai.

„Kol visi puldinėjo R. Šalaševičiūtę ir klausinėjo dėl jos dviejų neigiamų testų ir ar tai tikrai nepažeidė, kokios nors procedūros, nauji valdantieji pademonstravo naują antisąmoningumo rekordą. Matant rezultatus, tai turbūt viršijo ir kiečiausius koronaviruso skeptikus. Net jie taip nebūtų pasielgę.

Gražiai atšventę savo pergales, kartu pasivaišinę ir kitaip pabendravę su sergančiu žmogumi, jie tai sėkmingai slėpė nuo kitų Seimo narių ir kuo ramiausiai lankėsi Seimo posėdžiuose. Ir kaip gi neisi, jei tokie svarbūs dalykai vyksta?

REKLAMA
REKLAMA

Juk reikia iš opozicijos atimti jos teises ir išsidalinti postus taip, kad tik kas nors iš bedante likusios opozicijos vėliau reikalų ir susitarimų nesudrumstų. Dabar jau sunku suprasti, kas ir su kuo bendravo, nes dar vakar NVSC atstovai, kurie norėjo detaliau Seimo židinį ištirti, informavo, kad niekas neskuba bendrauti, nes neturi laiko!!!

REKLAMA

Kai nauji užsikrėtimo atvejai tiesiog pilasi kiekvieną dieną, jau labiau nei aišku, kad židinys įsiplieskė Liberalų sąjūdyje. Deja, iš jų jokios atsakomybės nebuvo. Ir toliau buvo vaikštoma į posėdžius, drąsiai bendraujama ir rizikuojama kitų kolegų Seime sveikata. Spėta pabendrauti ir su Lietuvos bei Lenkijos Prezidentais. Tikras atsakingumo „pavyzdys“, – rašė laikinasis ministras.

A. Veryga pridūrė, kad šiuo metu būtina stabdyti Seimo darbą bent kelioms savaitėms.

„Dabar jau pasirinkimo tikrai nebėra. Tad kreipiuosi į valdančiuosius.

Mielieji, Jūs esate Seimo valdžia ir turite nedelsiant imtis priemonių – stabdyti Seimo darbą bent porai savaičių. Ne rezoliucijų priėmimas, ne draugystės su X parlamentarų grupių kūrimas ar postų dalybos dabar yra prioritetas. Prioritetas dabar yra pauzė. Per dvi savaites įmanoma suvaldyti židinį. Reikia tik noro ir atsakingumo.

REKLAMA
REKLAMA

Priešingu atveju, rizikuosime Seime dirbančių rizikos grupei priklausančių žmonių gyvybėmis bei vienas kito sveikata.

Nepradėkite savo darbo Seimą paversdami liepsnojančiu koronaviruso židiniu. Sustokite, bendradarbiaukite su NVSC ir sąžiningai izoliuokitės!“ – perspėjo A. Veryga.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen ketvirtadienio vakarą pranešė, kad jai patvirtintas koronavirusas. Simptomų parlamento vadovė teigia nejaučianti.

„Mano kolegos iš frakcijos sulaukė neigiamų atsakymų, tačiau aš papildau sergančiųjų gretas. Kaip ir visą šią savaitę, taip ir šiandien jokių simptomų nejaučiu,“ – feisbuke parašė parlamento vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seime pastaruoju metu buvo kilę diskusijų dėl parlamento darbo, kai vyko Seimo posėdžiai, nepaisant to, kad virusas buvo patvirtintas keliems parlamentarams.

Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma BNS teigė esąs pasiruošęs pavaduoti parlamento vadovę, jei to prireiks.

J. Razma sakė artimo kontakto su Seimo pirmininke neturėjęs, kol kas nežinantis, kiek Seimo narių turės izoliuotis.

„Dabar gali kilti klausimas, kiek mes su pirmininke esam bendravę, kažkokio ilgo bendravimo nebuvo, greit užbėgu, paklausiu, su kaukėm, viskas pagal reikalavimus. Tikiuosi, kad nesulauksiu aš teigiamo testo, turbūt juos reikės darytis, galvoti, žiūrėti, ar buvo kažkokių artimesnių kontaktų, bet man atrodo, kad nebuvo“, – BNS sakė J. Razma.

Ketvirtadienį taip pat pranešta, kad COVID-19 užsikrėtė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis. Jis neseniai grįžo iš komandiruotės JAV.

Lietuvoje iki šiol koronavirusas jau buvo patvirtintas daugiau kaip 40 tūkst. žmonių, nuo ligos mirė 341 žmogus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų