REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Seimo komitetai dar nepradėjo darbo, panašu, nesutarimai tarp valdančiųjų ir opozicijos toliau kibirkščiuoja. Štai Sveikatos reikalų komiteto pirmininku išrinkus konservatorių Antaną Matulą dabartinis ministras Aurelijus Veryga tai įvertino skeptiškai.

Nors Seimo komitetai dar nepradėjo darbo, panašu, nesutarimai tarp valdančiųjų ir opozicijos toliau kibirkščiuoja. Štai Sveikatos reikalų komiteto pirmininku išrinkus konservatorių Antaną Matulą dabartinis ministras Aurelijus Veryga tai įvertino skeptiškai.

REKLAMA

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras teigė kolega netikintis ir nepasitikintis. Negana to, jo teigimu, A. Matulas buvo destruktyvus pokyčių stabdis, tad pasitikėjimo kreditą yra išvaistęs.

„Šiandien Seimo komitetuose buvo renkami komitetų pirmininkai. Šioje kadencijoje man teks dirbti Sveikatos reikalų komitete. Valdantieji į šio pirmininko poziciją pasiūlė Antaną Matulą. Balsavau prieš ir paaiškinau savo motyvus. Juos paaiškinsiu ir viešai.

Kandidatas į komiteto pirmininkus prisistatydamas kalbėjo apie kitą kultūrą, išklausymą, įsiklausymą, telkimą ir kitus labai svarbius dalykus. Iš tiesų ši kalba man labai priminė naujosios Seimo pirmininkės kalbas apie panašius dalykus. Pirmosios naujai išrinkto Seimo darbo dienos parodė, kad tai tebuvo tušti žodžiai.

REKLAMA
REKLAMA

Kolega Matulu netikiu ir juo nepasitikiu. Tai buvo vienas konfliktiškiausių ir destruktyviausių praėjusios kadencijos komiteto narių. Pasitikėjimo kreditą galima duoti tam, kas dar nėra jo iššvaistęs. Šiuo atveju tai visiškai neaktualu. Tai buvo asmuo, kuris tik prasidėjus praėjusiai kadencijai bandė mane šantažuoti ir manipuliuoti dėl savo sutuoktinės posto“, – savo feisbuko paskyroje rašė jis.

REKLAMA

Bus „tamsaus provincializmo garantas"

A. Veryga kartu pažymėjo, kad jo išsakyti motyvai buvo susiję ne su asmenybės bruožais ar šeimos reikalais. 

„Lietuva yra demokratiška, vakarietiškomis vertybėmis ir mokslo pažanga besivadovaujanti valstybė. Negaliu balsuoti už tai, kad labai svarbaus Seimo komiteto pirmininku būtų žmogus, ne kartą abejojęs Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijomis (ar tai būtų susiję su alkoholio kontrole, ar vaistų politika ar kt.) ar Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) rekomendacijomis. 

REKLAMA
REKLAMA

Maža to, kolega Matulas savo partijos programoje 2016 m. Seimo rinkimams buvo bravūriškai prisirašęs pažadų dėl gydymo įstaigų tinklo pertvarkos. Tačiau tų pažadų ne tik nesilaikė, bet ir aktyviai trukdė priimti mūsų siūlymus, kurie buvo pristatyti EBPO sveikatos komitete Lietuvos stojimo į šią organizaciją metu, ir buvo labai gerai įvertinti. Pasaulio sveikatos organizacija labai gerai vertino Vyriausybės programoje numatytas sveikatos srities reformas ir pokyčius, tačiau jiems buvo aktyviai prieštaraujama.

A. Matulas buvo destruktyvus pokyčių stabdis. Jo pirmininkavimas bus stagnacijos ir tamsaus provincializmo garantas. Būdamas opozicijoje aktyviai oponuosiu visoms mokslu nepagrįstoms ir pavojingoms idėjoms“, – dėstė Sveikatos reikalų komitete dirbsiantis parlamentaras.

Portalas tv3.lt primena, kad jau aiškios Seimo komitetų sudėtys ir jų vadovai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų