REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalyje įsigaliojus griežtesniam karantinui vėl priversti užsidaryti SPA, masažo salonai, sanatorijų veikla irgi bus apribota iki lapkričio pabaigos. Verslininkai baiminasi, kad kai kurios įstaigos antros karantino bangos gali ir neatlaikyti. Ir net neabejojama, kad į užimtumo tarnybas pasipils bedarbiai.

Šalyje įsigaliojus griežtesniam karantinui vėl priversti užsidaryti SPA, masažo salonai, sanatorijų veikla irgi bus apribota iki lapkričio pabaigos. Verslininkai baiminasi, kad kai kurios įstaigos antros karantino bangos gali ir neatlaikyti. Ir net neabejojama, kad į užimtumo tarnybas pasipils bedarbiai.

REKLAMA

Živilė į Druskininkus, pasimėgauti SPA paslaugomis, suskubo iki karantino.

„Iki Naujų metų, ko gero. Dabar gi nieko nebus galima, masažų. Nors ir labai gaila“, – sako poilsiautoja Živilė.

Druskininkų vandens parke įsikūrusio SPA vadovė sako, kad čia dirba 17 žmonių. Visus juos nuo šio šeštadienio vėl tenka leisti į prastovą. SPA veikla dėl Covid-19 protrūkio uždrausta.

„Bus labai skausminga, aišku. Bet nutarimą turėsime vykdyti. Savo darbuotojus, kaip ir po pirmo karantino, bandysime visus išlaikyti, kad galėtume grįžti ir pilna jėga bandyti dirbti“, – pasakoja SPA vadovė Rasa Čaplikaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė nusprendė per šį visuotinį karantiną visiškai nesustabdyti sanatorijų veiklos, tik apriboti paslaugas. Anot ,,Eglės” sanatorijų generalinio direktoriaus, leidžiamos visos gydomosios procedūros, kurias pacientams skiria gydytojai.

REKLAMA

„Tol, kol mūsų paslaugos yra teikiamos gydymo tikslais, tai jos nėra taip smarkiai ribojamos ir dėl to labai džiaugiamės. Nes visuomenei tai yra viena iš labai nedaugelio likusių galimybių, kur gali pataisyti sveikatą, šiek tiek persikrauti, atgauti jėgas. O panašu, kad tų jėgų mums visiems labai reikės“, – teigia Generalinis direktorius Artūras Salda.

Na, o tie, kurie į sanatorijas planavo važiuoti tiesiog ilsėtis ir mėgautis, tarkim, atpalaiduojančiais masažais, – planus kuriam laikui teks nukelti. Į įstaigas nebus draudžiama atvažiuoti, tačiau draudžiama teikti ne gydytojo skirtą procedūrą. „Eglės“ sanatorijų vadovas sako, kad neteks nemažos dalies klientų.

REKLAMA
REKLAMA

„Natūralu, kad bendras tas kritimas klientūros bus didelis. Kaip jau minėjau, pasijuto tas kritimas rezervacijų naujų, tai žmonės tiesiog keičia savo planus“, – kalbėjo A. Salda.

Anot Sveikatos apsaugos ministro, sanatorijoms bus taikoma išimtis ir pacientus leidžiama maitinti įstaigos viduje esančiuose restoranuose ar valgyklose. Žinoma, laikantis labai griežtų reikalavimų.

„Tikslas yra suvaldyti infekcijos plitimą ir visi bandymai ieškoti kokių nors apėjimų, landų išimčių, reiškia, kad viruso plitimas kažkur nebus suvaldytas“, – sako Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Tiesa, kai kuriems verslininkams Vyriausybės planai pažaboti viruso plitimą atrodo keistai. Štai SPA vadovė stebisi, kad jų paslaugos yra draudžiamos, o grožio salonai gali dirbti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manikiūristė, kuri dirba su klientu, kontaktuoja su juo pusantros valandos, lygiai taip pat ir net artimiau nei masažuotojas prie gulinčio paciento ant masažinio stalo“, – pasakoja R. Čaplikaitė.

Anot „Eglės“ sanatorijų generalinio direktoriaus ir Lietuvos sanatorijų asociacijos prezidento Artūro Saldos, visuose šalies kurortuose nuotaikos prastos. Po pirmo karantino pavasarį, į darbą atgal nebuvo priimta daugiau nei 10 procentų šalyje veikiančių sanatorijų darbuotojų. Dabar irgi bus atleista žmonių, tik dar neprognozuojama kiek. Mažesnės sanatorijos kalba ir apie bankrotą.

„Jeigu kalbame, kad klientų srautai krenta 40, 50 ir net 80 procentų, tai net su pirmos bangos galiojusiomis pagalbos priemonėmis iš valstybės, antros bangos metu, tai bus nepakankamos priemonės išsaugoti tas darbo vietas“, – teigia A. Salda.

REKLAMA

Vyriausybė žada ir per šį karantiną remti verslo įmones.

„Jeigu sektoriuje yra apyvartos kritimas ne mažiau nei 30 procentų, o to sektoriaus įmonėje apyvartos kritimas ne mažiau nei 40 procentų, projektuojama, kad bus galima susigrąžinti dalį sumokėtų pajamų mokesčių“, – kalbėjo Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius.

Vyriausybė visuotinį karantiną įvedė trims savaitėms, iki lapkričio pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų