REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sako, kad situacija dėl koronaviruso šalyje yra bloga, tačiau valdoma.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sako, kad situacija dėl koronaviruso šalyje yra bloga, tačiau valdoma.

REKLAMA

„Situacija bloga ir ji tikrai nepagerės artimiausiomis dienomis, bet ji yra valdoma“, – žurnalistams antradienį sakė R. Tamašunienė.

Jos pirmininkaujama Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija antradienį aptarė epidemiologinę situaciją ir įstaigų darbą.

R. Tamašunienė ragina gyventojus imtis apsaugos priemonių.

„Situacija yra valdoma, bet visuomenė turi susirūpinti ir imtis pagrindinių, nuo pavasario visiems gerai žinomų priemonių – visur dėvėti kaukes, dezinfekuoti rankas, laikytis socialinio atstumo“, – teigė vidaus reikalų ministrė.

„Mes turėtume vieni kitus paskatinti dėvėti kaukes“, – sakė ji.

Lietuvoje pastarosiomis dienomis skaičiuojami rekordiniai koronaviruso atvejų skaičiai.

Augant atvejų skaičiui, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras nespėja operatyviai ištirti visų koronaviruso atvejų, šiuo metu specialistams talkina kariai.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrės teigimu, Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC), tiriančiam koronaviruso atvejus, šiuo metu pagalba teikiama „žmogiškaisiais resursais“.

REKLAMA

Ji priminė, kad pasitelkti kariai, savanoriai, o jų darbą koordinuoja Sveikatos apsaugos ministerijos deleguotas tarnautojas.

„Matyt, koordinavimo trūko šiek tiek iš paties NVSC, tai ministerija skyrė savo atstovą, kuris koordinuotų pagalbininkus“, – pasakojo ministrė.

Situacijos dėl lovų nedramatizuoja

Ji taip pat nedramatizavo situacijos dėl koronaviruso pacientams trūkstamų lovų Santaros klinikose.

„Čia dėl to, kad taip organizuotas darbas – visi Vilniaus apylinkėse užsikrėtusieji hospitalizuojami Santaros ligoninėje“, – sakė R. Tamašunienė, pridūrusi, kad pritrūkus lovų, ligoniai bus guldomi kitose ligoninėse.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrė taip pat neatmetė tikimybės, kad bus įrengtos ir lauko ligoninės.

„Mes turime planus, kaip būtų organizuojamas lauko ligoninėse – gal ne lauko, bet ligoninėse, kurios įrengtos kitose vietose, aptarnavimas. Turime medicinos darbuotojų regionuose, mažuose miesteliuose, tai ta problema būtų sprendžiama valstybės mastu“, – teigė ministrė.

Ji neatsakė, kuriose tiksliai ligoninėse, užsipildžius Santaros klinikoms, bus guldomi koronavirusu užsikrėtę pacientai ir pasiūlė kreiptis į Sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų