REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujos kadencijos parlamente dirbs keturi savarankiškai Seimo rinkimuose dalyvavę politikai, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Naujos kadencijos parlamente dirbs keturi savarankiškai Seimo rinkimuose dalyvavę politikai, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

REKLAMA

Saulės apygardoje Šiauliuose pirmą kartą Seimo nario mandatą laimėjo buvęs socialdemokratas, dabar nepartinis Domas Griškevičius.

Jis surinko beveik 60 proc. balsų ir įveikė Seimo narį taip pat nepartinį Valerijų Simuliką, gavusį 37,50 proc. balsų.

D. Griškevičius sekmadienio vakarą BNS sakė, kad nors jau buvę visokių pokalbių dėl galimybės prisidėti prie kurios nors frakcijos, jis nusiteikęs kol kas padirbėti Mišrioje Seimo narių grupėje.

„Tikrai nežadu dalyvauti valdančioje koalicija vien tam, kad dalyvaučiau ir būti rankų kilnotoju. Tikrai nesiruošiu tokios rolės turėti. Lygiai taip pat nereiškia, kad reikia blokuoti sprendimus, jeigu nepriklausai daugumai“, – tvirtino Šiaulių miesto vicemeras.

Kita vertus, jis tvirtino balsuosiąs už būsimą Vyriausybę, nepaisant to, kas ją sudarytų, nes būtina jai kuo skubiau suteikti mandatą dirbti.

REKLAMA
REKLAMA

„Kas turės iniciatyvos tiesę formuoti daugumą, nepriklausomai nuo to, kas ja pasinaudos, kas ją suformuos, tikrai balsuosiu už Vyriausybę. Pirmiausia, dėl to, kad jau bus lapkričio vidurys, kai naujasis Seimas pradės darbą, ant nosies metų biudžetas laukia, reikia dirbti, nemanau, kad yra laiko politinėms batalijoms“, – teigė D. Griškevičius.

REKLAMA

„Reikia duoti mandatą tiems, kas surinko daugiausia balsų, kas sugebės suformuoti valdančiąją daugumą“, – pridūrė jis.

Sėlos vakarinėje apygardoje Seimo nario mandatą iškovojo buvęs Biržų meras Valdemaras Valkiūnas. Jis gavo 54 proc. rinkėjų balsų ir įveikė konservatorių keltą Matą Maldeikį.

V. Valkiūnas jau buvo Seimo nariu 2008–2012 metais.

Alytaus vienmandatėje apygardoje parlamentaru išrinktas Seimo narys Vytautas Bakas, surinkęs beveik 58 proc. balsų.

Prieš ketverius metus į parlamentą jis pateko kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Lazdynų vienmandatėje apygardoje. Pernai liepą V. Bakas paliko valdančiąją „valstiečių“ frakciją Seime, nes ši, anot jo, nesilaikė per rinkimus iškelto prioriteto – kovos su korupcija. 

REKLAMA
REKLAMA

Dabar V. Bakas neatmeta galimybės prisidėti prie bet kurios koalicijos. Jis tvirtino jau kalbėjęs apie tokią galimybę.

„Aš per ketverius metus dirbau ir pozicijoje, ir opozicijoje. Moku dirbti tiek su tais įrankiais, kuriuos suteikia buvimas pozicijoje, ir taip pat su tais įrankiais, kuriuos suteikia buvimas opozicijoje“, – BNS sekmadienio vakarą sakė V. Bakas.

„Iš tikrųjų neatmetu visų variantų, kurie padės man įgyvendinti tuos klausimus, kurie svarbūs Alytaus žmonėms“, – pridūrė jis.

Pasak Seimo nario, pagrindinis kriterijus, kuris nulems jo pasirinkimą, yra regionų klausimai.

„Tai yra būtent Alytaus krašto probleminiai klausimai, kurie varžo šio krašto ekonomiką. Yra nauja Europos Sąjungos (ES) perspektyva, dėl jos reikėtų rimtai kalbėtis tam, kad ji pasiektų žmones, o nebūtų įdėta į kažkokį mūrą“, – teigė V. Bakas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys Petras Gražulis į parlamentą vėl išrinktas Gargždų apygardoje. Už jį balsavo apie 53 proc. rinkėjų, už konservatorę Rasą Petrauskienę – 42 procentai.

Šioje apygardoje P. Gražulis renkamas nuo 1996 metų. Tik prieš ketverius į Seimą jis pateko kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatas.

Dviem save išsikėlusiems kandidatams nepavyko laimėti rinkimų – parlamentaras Darius Kaminskas Kėdainiuose pralaimėjo socialdemokratui Tomas Bičiūnui, Raimundas Martinėlis Sėlos rytinėje apygardoje – socialdemokratui Vidmantui Kanopai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų