REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kviečiame žiūrėti specialią TV3 Žinių laidą, skirtą 2020 m. Seimo rinkimų rezultatams aptarti.

Kviečiame žiūrėti specialią TV3 Žinių laidą, skirtą 2020 m. Seimo rinkimų rezultatams aptarti.

REKLAMA

Spalio 25-ąją vyko antrasis Seimo rinkimų turas. Rinkėjai pasirinko savo atstovus vienmandatėse apygardose antrajame rinkimų ture.

Po pirmojo rinkimų turo Lietuvos piliečiai atidavė savo balsus ne tik vienmandatininkams, bet ir partijoms. O šį sekmadienį vienmandatėse apygardose bus išrinkti dar 68 Seimo nariai.

Per pirmąjį Seimo rinkimų turą parlamentarų mandatus užsitikrino trys politikai: du Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) kandidatai – Česlavas Olševskis ir Beata Petkevič bei konservatorių iškelta Ingrida Šimonytė.

Dar 70 politikų į parlamentą pateko pagal partijų sąrašus.

Pirmojo turo laimėtojai

Per pirmąjį rinkimų turą spalio 11-ąją daugiausiai balsų iškovojo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 24,8 proc. rinkėjų balsų. Partija užsitikrino 23 mandatus Seime. 

REKLAMA
REKLAMA

Antroje vietoje – su 17,5 proc. balsų ir 16 mandatų – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Trečioje – surinkusi 9,47 proc. balsų ir laimėjusi 9 mandatus – Darbo partija.

Po aštuonis mandatus gavo 9,26 proc. balsų surinkusi Lietuvos socialdemokratų partija ir 9,02 proc. balsų surinkusi Laisvės partija. 6 mandatus iškovojo 6,79 proc. balsų surinkęs Liberalų sąjūdis.

Daugiau partijų 5 proc. rinkimų barjero neįveikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų