REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keli šimtai uostamiesčio bei Klaipėdos rajono gyventojų surengė protesto akciją bei eitynes, taip norėdami atkreipti vietos bei šalies valdžios dėmesį į apverktiną infrastruktūrą naujakurių gyvenvietėse. 

Keli šimtai uostamiesčio bei Klaipėdos rajono gyventojų surengė protesto akciją bei eitynes, taip norėdami atkreipti vietos bei šalies valdžios dėmesį į apverktiną infrastruktūrą naujakurių gyvenvietėse. 

REKLAMA

Anot žmonių, čia trūksta ne tik perėjų ar apšvietimo, o net ir šaligatvių. Paskutiniu kantrybės taurę perpildžiusiu lašu tapo prieš savaitę įvykusi nelaimė, kai norėdamas pasiekti dviračių taką po automobilio ratais žuvo paspirtuku važiavęs keturiolikmetis.

Įpykę Klaipėdos rajono bei uostamiesčio gyventojai renkasi Klaipėdos pašonėje esančioje Slengių gyvenvietėje. Žmones čia subūrė prieš savaitę įvykusi nelaimė, kai bandydamas pasiekti dviračių taką ir kirsdamas judrią gatvę po automobilio ratais žuvo čia gyvenantis keturiolikmetis. Įsiaudrinę žmonės protestuoja, taip norėdami atkreipti valdžios dėmesį į apverktiną infrastruktūros būklę naujai susikūrusiose gyvenvietėse.

„Kad ir mūsų gatvė. Aš, pavyzdžiui, važiuodavau ir matau, kad vaikai išlipa iš autobuso ir nėra perėjos. Ten toliau pavažiavus yra sustojimas ir grynai ant gatvės“, – kalbėjo vienas klaipėdietis.

REKLAMA
REKLAMA

„Apšvietimą pagaliau. Šitas kaimas neturi. Vienintelį ką matome, tai prekybos centrai, kurie šviečia šitame kaime. Mūsų gatvės yra visiškai neapšviestos“, – piktinosi protesto organizatorė.

REKLAMA

„Mokinys buvo mano tas, kur žuvo keturiolikmetis. Esu augęs šioje gyvenvietėje, daug metų nesprendžiamos problemos pėsčiųjų takų. Tai ne vieno kaltė, bet bendras požiūris yra nusistovėjęs“, – piktinosi kitas klaipėdietis.

Akcijoje pasirodo ir Klaipėdos rajono meras. Įsiaudrinę žmonės jį užsipuola.

Meras aiškina, esą valdininkai nesitikėjo, kad naujakurių gyvenvietės taip greit ir smarkiai išsiplės. Todėl niekas ir nenumatė, kokios infrastruktūros čia prireiks. Tačiau dabar esą valdžia į žmonių bėdas dėmesį atkreips. Nors dalis pagrindinių gatvių priklauso Kelių direkcijai, valdininkai žada, jog situacija tikrai pasikeis.

REKLAMA
REKLAMA

„Aišku, tai yra Kelių direkcijos kelias. Bet mes, kaip savivaldybė, planuojam prisidėti prie tų investicijų, kurios bus daromos, nes kitu atveju Kelių direkcija kalba, kad nepatenka į prioritetus, nes yra sudarę  eilę kelių kuriuos žada tvarkyti, tiek inžinerinių įrenginių“, – kalbėjo meras Bronius Markauskas.

O štai gyventojai tokiais pažadais nelabai tiki. Žmonės pasakoja, kad įrengti apšvietimo stulpus, perėjas bei šaligatvius įvairiausių institucijų prašo jau ne vienerius metus.

„Prasėmė elementariai šaligatvių pratesimo, prašėme apšvietimo, prašėme saugių salelių ar perėjų, kad sumažintų greitį. Tai įrodo ir mūsų teikti raštai, kurie yra surinkti ir pateikti“, – sakė seniūnė Loreta Urbutė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išreiškę visą pasipiktinimą protestuotojai surengia ir eiseną. Keli šimtai jų, lydimi vaikų, mirtinoje tyloje traukia per Slengių gyvenvietę. Žmonės, lydimi policijos, žygiuoja tik vienoje, per gyvenviete einančios gatvės pusėje esančiu šaligatviu. Taip nori specialiai parodyti, kokia apverktina čia infrastruktūra.

Eisena sustoja vietoje, kur žuvo keturiolikmetis. Žmones padeda gėlių, uždega žvakutes. Berniuką pagerbia tylos minute, o vaikai į dangų jo atminimui paleidžia balionus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų