REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Valdemaras Tomaševskis (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Lietuvos lenkų rinkimų akcija, laimėjusi Seimo rinkimus, sako ketinanti plėtoti gerus santykius su visomis Lietuvos kaimyninėmis šalimis. Tarp jų – ir Rusija bei Baltarusija.

11

Lietuvos lenkų rinkimų akcija, laimėjusi Seimo rinkimus, sako ketinanti plėtoti gerus santykius su visomis Lietuvos kaimyninėmis šalimis. Tarp jų – ir Rusija bei Baltarusija.

REKLAMA

Tai, pristatydamas Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos rinkimų programą, trečiadienį sakė partijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

„Pasisakome už gerus santykius su visais kaimynais. Ir Latvija, ir Lenkija, ir Rusija, ir Baltarusija“, – sakė V. Tomaševskis.

Jo teigimu, kaimynų Lietuva pasirinkti negali, „jie yra nuo Dievo“.

„Mes turime su jais normaliai sugyventi. Tai, visų pirma, dialogas, ne priešų ieškojimas, o ieškojimas sąlyčio taškų, kurie gali tuos santykius gerinti“, – pridūrė V. Tomaševskis.

Tęs pradėtus darbus 

Taip pat, kaip teigė V. Tomaševskis, partija siūlo mažinti Seimo narių skaičių iki 101, didinti vietinių savivaldos kelių finansavimą nuo 30 iki 40 proc., didinti vaiko pinigus iki 120 eurų, mažinti PVM tarifą būtiniausiems maisto produktams iki 5 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos rinkimų programą kūrė partijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis. Pristatydamas partijos vertybes, V. Tomaševskis citavo Šv. Augustiną.

„Pirmoje vietoje – už krikščioniškąsias vertybes, kaip sakė Šv. Augustinas – ten, kur Dievas yra pirmoje vietoje, viskas yra savo vietoje“, – žurnalistams trečiadienį kalbėjo V. Tomaševskis.

REKLAMA

Anot partijos pirmininko, LLRA-KŠS sėkmės Seimo rinkimuose atveju ketina tęsti pradėtus darbus – rūpintis socialiniu teisingumu, siekti įteisinti liustraciją bei banko aktyvų apmokestinimą.

„Siūlome ir vaiko pinigus, ir pensijas didinti, ir nemokamus vaistus senjorams. Taip pat nurodome, iš kur tas lėšas paimti. Vienas iš tokių šaltinių būtų bankų aktyvų apmokestinimas“, – pridūrė partijos sąrašo lyderis Zbignevas Jedinskis.

„Dar vienas įstatymas, kuris buvo šitos kadencijos metu pristatytas, tai bus Liustracijos įstatymas. Mūsų nuomone, šitas įstatymas yra labai reikalingas Lietuvai. Todėl, kad politikoje, teismo struktūrose, Vyriausybėje galimai yra asmenų, kurie yra įslaptinti ir savo laiku slaptai bendradarbiavo su kitų valstybių slaptosiomis tarnybomis ir dabar vykdo valią tų, pas ką yra tie sąrašai“, – pridūrė Z. Jedinskis.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų