REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Kraupi avarija Klaipėdoje: autobusas rėžėsi į medį, sužeisti keleiviai (nuotr. TV3)

Kodėl pirmadienio popietę autobuso vairuotojui sutriko sveikata, medikai vis dar aiškinasi. Kol kas žinoma, jog vyrui sutriko širdies ritmas. Nelaimės metu jam buvo prispaustos abi kojos. Naktį ligoninėje vairuotojui atlikta operacija. Tuo tarpu vieno iš ligoninėje gydomų paauglių veide – plėštinė žaizda.

14

Kodėl pirmadienio popietę autobuso vairuotojui sutriko sveikata, medikai vis dar aiškinasi. Kol kas žinoma, jog vyrui sutriko širdies ritmas. Nelaimės metu jam buvo prispaustos abi kojos. Naktį ligoninėje vairuotojui atlikta operacija. Tuo tarpu vieno iš ligoninėje gydomų paauglių veide – plėštinė žaizda.

REKLAMA

Pirmadienio popietę Klaipėdoje, Minijos gatvėje, sutrikus 54 metų vairuotojo sveikatai, maršrutinis autobusas nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Per eismo įvykį labiausiai nukentėjo vairuotojas. Jam buvo prispaustos abi kojos. Vyras gydomas reanimacijoje.

Liudininkų teigimu, nelaimės metu autobuse buvo apie 10 žmonių. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Andromedos Grauslienės teigimu, per avariją labiausiai nukentėjo 3 asmenys. Tai 2001 ir 2007 metais gimę vaikinai bei 54 metų autobuso vairuotojas. Šis nukentėjo labiausiai.

Paauglio veide – plėštinė žaizda

Į nelaimės vietą atvykę medikai, turėjo laukti, kol ugniagesiai išlaisvino prispaustą vairuotoją.

REKLAMA
REKLAMA

„Be abejo, kad labiausia nukentėjo vairuotojas. Su politrauma jis nuvežtas į ligoninės priėmimo skyrių. Kas galėjo nutikti vairuotojui neturime duomenų. Į nelaimės vietą važiavo dvi greitosios pagalbos brigados. Laukė kol ugniagesiai gelbėtojai išvadavo vairuotoją iš prispausto automobilio ir tik tuomet transportavo jį į ligoninę. Jis vežant į priėmimo skyrių buvo sąmoningas“ - tv3.lt teigė Nijolė Dambrauskienė, VšĮ Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja.

REKLAMA

Medikų pagalbos prireikė dviems paaugliams.

„Vienas iš paauglių sunkiau nukentėjo, kitas lengviau. Vienas iš jų patyrė veido traumą: plėštinė veido žaizda. Šiaip abiejų būklė iki priėmimo skyriaus išliko stabili,“ - komentavo N. Dambrauskienė.

Vairuotojui naktį atlikta operacija

Klaipėdos autobusų parko vadovas Vaidas Ramanauskas sako, iškart po nelaimės peržiūrėjo vaizdo įrašą. Jame matosi, jog vairuotojui sutriko sveikata, šis nuleido galvą, autobusas tapo nevaldomas, o keleiviai suskubo lėkti link vairuotojo. Kas pasuko vairą, kad autobusas trenkėsi į medį, vaizdo įraše nesimato. Visa laimė, kad pėsčiųjų take nebuvo žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Autobusų parko vadovas sako, po nelaimės, vakare, ligoninėje aplankė nukentėjusiuosius. Anot jo – išgyvens visi, tačiau yra rimtų sužalojimų.

„Vakar vakare buvau aplankyti nukentėjusiųjų. Aplankiau ir vaikus, ir vairuotoją. Vairuotojas buvo sąmoningas, pats kalbėjo. Sakė, kad kažkas nutiko su jo sveikata, trumpam prarado sąmonę. Ligoninėje naktį vairuotojas buvo operuotas. Kodėl vairuojant sutriko jo sveikata, medikai dar aiškinasi, atlieka tyrimus. Kol kas aišku, kad sutrikęs širdies ritmas,“ - pasakojo V. Ramanauskas.

Sveikatą tikrinosi prieš kelis mėnesius

Nukentėjęs vairuotojas autobusų parke dirba 5 metus. Sveikata vyras nesiskundė, o prieš kelis mėnesius profilaktiškai tikrinosi sveikatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vairuotojas prieš porą mėnesių buvo pas daktarą, pasitikrinti širdies ritmo. Tai darė profilaktiškai. Medikai tuomet sakė, kad jis sveikas kaip jaunuolis. Jokių nusiskundimų sveikata vyras neturėjo. Į darbą pirmadienį atėjo pailsėjęs, nes savaitgalį turėjo išeiginę. Kas nutiko, sunku pasakyti,“ - teigė autobusų parko direktorius.

Keleivinio transporto vairuotojai pagal galiojančius įstatymus sveikatą privalo tikrintis kas 2 metus.

„Ar dažnesnis lankymasis pas gydytojus apsaugotų nuo nelaimės, sunku pasakyti. Labai reti tokie atvejai būna, bet jie tikrai pasitaiko. Vairuotojai sveikatą tikrinasi kas 2 metus,“ - pasakojo V. Ramanauskas.

REKLAMA

Kaskart prieš sėsdami už autobuso vairo, vairuotojai privalo atlikti medicininę patikrą.

„Kiekvieną rytą vairuotojas turi praeiti medicininę patikrą dėl girtumo. Specialioje programoje matosi visi parodymai, kad žmogus yra blaivus. Tada dedamas antspaudas ir jis išleidžiamas vairuoti. Jeigu pastebima, kad vairuotojas galimai prastai jaučiasi, matuojamas ir kraujo spaudimas,“ - aiškino V. Ramanauskas.

Vairuotojams trūksta poilsio 

„Aš manau, kad tai nelaimingas atsitikimas. Aš pats su tuo vairuotoju kalbėjausi per pietus. Jis, atidirbęs pusę dienos, apvažiavęs 4 ratus, man asmeniškai sakė važiuos namo pailsėti, pavalgyti, nes jam turėjo pertrauką. Nieko nesakė, kad blogai jaučiasi, aš net pats nepastebėjau, kad jam kažkas blogai būtų. Atrodė gerai. Nelaimė nutiko jam grįžus po pietų, važiuojant pirmą ar jau antrą ratą,“ - pasakojo Klaipėdos autobusų parko darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Remigijus Žilinskas.

REKLAMA

Anot pašnekovo, darbo sąlygos Klaipėdos autobusų parke geros. Tiek atostogos, tiek ir darbo grafikai derinami su profesine sąjunga. Vairuotojai nėra verčiami dirbti viršvalandžių, nusiskundimų dėl pervargimo taip pat nesulaukiama. Tačiau dažnas skundžiasi, jog po ilgo važiavimo mieste neturi nė minutės atsipūsti.

„Blogiausia yra su grafiko nustatymu. Čia jau keleivinis transportas taip sudėlioja grafiką, kad vairuotojai tikrai skundžiasi, jog nespėja laiku, pagal numatytą grafiką, apvažiuoti savo maršruto. Taip pat apvažiavus ratą yra labai trumpa pertrauka, arba jos net nėra. Tad bent jau trumpo poilsio tarp maršrutų trūksta,“ - sako R. Žilinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vairuotojai dažnai jaučia ir stresą. Jeigu pavėluos ar laiku neapvažiuos suplanuoto maršruto, gali likti be atlygio.

„Vairuotojai skuba laiku atvažiuoti, nes jeigu pavėluos, apvažiuotas ratas nebus užskaitytas. O jeigu taip nutiks, keleivinis transportas autobusų parkui perves mažiau pinigų. Tad vairuotojai stengiasi, skuba, tačiau kartais apvažiuoti laiku nepavyksta. Juk vieni keleiviai greičiau įlipa, kiti lėčiau,“ - situaciją aiškino R. Žilinskas.

Įvyko ir daugiau autobusų avarijų

Praėjusią dieną uostamiestyje, autobuso avarija nebuvo vienintelė šalyje. Vidurnaktį, sostinėje, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, autobusų stovėjimo aikštelėje, maršrutinio autobuso vairuotojas dėl sutrikusios sveikatos prarado sąmonę. Jo vairuojamas autobusas tapo nevaldomas ir atsitrenkė į šalia stovėjusius autobusus. Nelaimės metu keleivių autobuse nebuvo. Medikams išgelbėti vairuotojo gyvybės nepavyko.

Pirmadienio ryte, kelyje Panevėžys–Skaistgiriai–Pušalotas, automobilis „Ford Galaxy“, vairuojamas 64 metų vyro, nuvažiavo nuo kelio ir kliudė kelio ženklą. Vairuotojas dėl sveikatos sutrikimo mirė. Kartu važiavusi 58 metų keleivė patyrė stuburo sumušimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų