REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šventės – ir darbe šventės: šurmulys, šventinė nuotaika, o galbūt ir dovanų laukimas jaučiamas ne tik namuose, bet ir darbovietėse. Per Kalėdas kai kurios įmonės organizavo kalėdinius vakarėlius, pirko bilietus į spektaklį ar koncertą, rengė šventes.

Šventės – ir darbe šventės: šurmulys, šventinė nuotaika, o galbūt ir dovanų laukimas jaučiamas ne tik namuose, bet ir darbovietėse. Per Kalėdas kai kurios įmonės organizavo kalėdinius vakarėlius, pirko bilietus į spektaklį ar koncertą, rengė šventes.

REKLAMA

Vieni darbdaviai įsitikinę, kad per Kalėdas svarbiausia pabūti kartu, kiti gi ketina išmokėti gana solidžias premijas. Žinoma, jas visų pirma lemia geri įmonės finansiniai rodikliai.

Kalėdų esmė – džiaugsmas būti kartu

UAB „Bratoil“, turinčios 24 darbuotojus, direktorius Vaidotas Mockus mano, kad premijos turi būti mokamos už gerą darbą, tai neturi būti dovana. O Kalėdų esmė – ne pinigai, o bendravimas, pabuvimas kartu. Todėl jis savo įmonės darbuotojams surengė išvyką į koncertą Kaune.

– Kaip tik šį šeštadienį ir važiuojam, – ketvirtadienį sakė V.Mockus. – Važiuoja visi darbuotojai, kurie nori. Gali vežtis ir savo šeimų narius. Pasiklausysim koncerto, pabūsim kartu.

REKLAMA
REKLAMA

Tauragės butų ūkiui ir Tauragės šilumos tinklams vadovaujantis Mindaugas Nevardauskas irgi įsitikinęs, kad Kalėdos turi visų pirma būti bendrystė, pabuvimas kartu. Todėl abiejų jo vadovaujamų įmonių darbuotojai didžiąsias metų šventes paminės susirinkę į vakarėlius kavinėse.

REKLAMA

– Labai paprastai mes švenčiam – susieinam, pabūnam, pašokam. Jau daug metų taip... – sakė M.Nevardauskas.

Šilumininkai savo vakarėlį jau turėjo gruodžio 8-ąją „Deizėje“, o Butų ūkio kolektyvas švęsti Kalėdų rinksis į „Mergelių užeigą“.

Paklaustas, ar darbuotojai sulauks kokių nors dovanų, direktorius sakė, kad jos bus tik simbolinės. O kaip dėl premijų?

– Premijos išmokamos tada, kai „suskaičiuojami viščiukai“. Paprastai, jei matau, kad geri metai buvo, tai sausio mėnesį bent nedideles premijas stengiamės padaryti žmonėms, – paaiškino M.Nevardauskas. – Dabar kol kas dar nežinau. Butų ūkio situacija gal aiškesnė, o štai Šilumos tinklų pelną prognozuoti sunku – kiek šilumos parduosim, dar neaišku. Norisi, žinoma, kuo daugiau parduoti ir tuo pačiu daugiau pelno uždirbti. Tačiau matot, kokie orai, pliusinė temperatūra... Bet bent simbolinės premijos sausį, manau, bus.

REKLAMA
REKLAMA

Kad švenčių stalas būtų turtingesnis

Baldus gaminančios įmonės „Kristensen&Kristensen“ direktorė Iliminata Remeikienė atskleidė, kad minties rengti kalėdinius vakarėlius įmonės darbuotojams atsisakyta jau kelinti metai.

– Anksčiau rengdavom, bet darbuotojų įmonėje daug, 224, ne visi ateidavo, tai tie, kurie neidavo, būdavo nepatenkinti, – pasakojo ji, – tai dabar paprastai atsisveikindami prieš šventes įteikiame dovanėles, kuriose – saldumynai ir kvietimas apsipirkti „Iki“ prekybos centre už tam tikrą sumą pinigų.

Paklausta, kokia ta suma, direktorė nuo atsakymo susilaikė.

Premijos – 500 eurų

Kaip „Tauragės kurjeriui“ papasakojo Tauragės pirminio sveikatos priežiūros centro (PSPC) direktorius Donatas Petrošius, jokių kalėdinių vakarėlių poliklinikoje nuspręsta nerengti. Prasidėjus Adventui Švč.Trejybės bažnyčioje aukotos šv. Mišios už medikus ir jų šeimas, medikams surengta jauki adventinė šventė. Tuo ir apsiribota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užtat poliklinikos darbuotojų piniginės švenčių proga papilnės gerokai – Stebėtojų taryba palaimino sprendimą visiems darbuotojams išmokėti kalėdines premijas. PSPC dirba 173 darbuotojai.

– Daugumai darbuotojų bus išmokėtos 500 eurų premijos, tiems keliems, kurių atlyginimai nesiekia 500 eurų, premija bus mažesnė. Mažiausias atlyginimas – 447 eurai. Tiek uždirbantis žmogus gaus euru mažiau, kadangi premija negali būti didesnė už atlyginimą, – paaiškino direktorius.

Pasak D.Petrošiaus, premijas Kalėdų proga poliklinikos darbuotojai gavo ir pernai, ir užpernai. Poliklinika dirba pelningai jau trečius metus. Kalėdinės premijos PSPC darbuotojams atsieis per 100 tūkst. eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų