REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį šeštadienį turėjo įvykti pasaulio pabaiga. Bent jau taip teigė Davidas Meade’as, išgyvenimo apokalipsės atveju knygų autorius. Savo knygoje „Planeta X – 2017-ųjų atvykimas“ D. Meade’as pateikia „astronominius, mokslinius, biblijinius ir geopolitinius“ savo teorijos pagrindimo „argumentus“.

Praėjusį šeštadienį turėjo įvykti pasaulio pabaiga. Bent jau taip teigė Davidas Meade’as, išgyvenimo apokalipsės atveju knygų autorius. Savo knygoje „Planeta X – 2017-ųjų atvykimas“ D. Meade’as pateikia „astronominius, mokslinius, biblijinius ir geopolitinius“ savo teorijos pagrindimo „argumentus“.

REKLAMA

Jis yra dar vienas ilgoje „pranašų“ eilėje, kurie pareiškė (kartais net ir valandų tikslumu), kad artėja pasaulio pabaiga.

Belaukiant eilinės „prognozės“ galime prisiminti kelias ankstesnes pranašystes.

2016 birželio 29 – Internetinė grupuotė „End Times Prophecies“ paskelbė, kad pasaulio pabaiga užklups 2016-ųjų birželio 29-ąją dėl susimaišiusių magnetinių polių. Jie pranašavo, kad žvaigždės chaotiškai blaškysis danguje, o atmosfera „ženkliai pasistūmės į šalį“. Galų gale paaiškėjo, kad nedidelis magnetinių polių pasistūmėjimas – gana dažnas reiškinys, susijęs su mūsų planetos branduolyje judančiomis metalinėmis masėmis. Pranašystė neišsipildė, kaip ir prieš tai šios grupės išplatintas pranešimas dėl to, kad Barakas Obama iš tiesų yra Antikristas.

2015 spalio – krikščioniškas tinklapis iš Filadelfijos „eBible Fellowship“ paviešino savo pasaulio pabaigos pranašystę, susijusią su „kruvinojo mėnulio“ pasirodymu. Tinklapio savininkas Chrisas McKennas žurnalistams paskelbė: „Pasak to, kas surašyta Biblijoje, spalio 7-ąją išauš diena, apie kurią mums kalbėjo Dievas. Tą dieną pasaulis baigsis. Jis išnyks visam laikui. Anihiliuosis.

REKLAMA
REKLAMA

2015 rugsėjo 27 – Kruvinojo mėnulio fenomenas pagimdė nemažą skaičių pasaulio pabaigos scenarijų, susijusių su keturiais pilnais mėnulio užtemimais, sekusiais vienas paskui kitą intervalais kas 6 mėnesius. Mormonų rašytojos Julie Rowe apokaliptiniai pamąstymai tapo taip plačiai žinomi, kad jos bendražygiai turėjo išplatinti oficialų paneigimą, kuriame stengėsi atsiriboti nuo jos pasisakymų. Tačiau jos prognozės dar turi galimybių išsipildyti, kitas „kruvinasis mėnulis“ yra numatytas 2033 metais.

REKLAMA

2014 balandžio 15 – Kruvinojo mėnulio pasirodymas, pažymėjęs keturių vienas paskui kitą sekusių pilnų mėnulio užtemimų serija – daugelis konspiratologų tai laikė ženklu. Teksaso šventikas, savo pamokslus skaitantis televizijos laidoje Johnas Hagee („Keturi kruvinieji mėnuliai“ knygos autorius) tikino, kad kruvinasis mėnulis bus „pasaulį sukrečiantis įvykis“, panašus į Biblijoje aprašytą antrąjį Jėzaus Kristaus grįžimą.

2012 gruodžio 21 – Ar dar pamenate tą kilusį triukšmą? Viskas prasidėjo nuo to, kad senovės majai naudojo tris kalendorius, kurių vienas baigėsi 2012 gruodžio 21 dieną. Ši dabar ir tapo didžiulio ažiotažo priežastimi. Vieni planavo triukšmingai atšvęsti pasaulio pabaigą, kiti atskleidė melus, treti ramiai juokėsi į visa tai žiūrėdami.

REKLAMA
REKLAMA

2011 rugpjūtis-rugsėjis – Didžiulį dėmesį, skirtą Elenino kometai geriausiai galima aprašyti, pacitavus NASA pranešimą: „Kai kurie interneto tinklaraštininkai, aiškinantys, kad ši nedidelė kometa gali suduoti mūsų planetai nors kiek rimtesnių smūgių, tik bando tokiu būdu išlošti populiarumo“. NASA atsakymas, aišku, buvo priimtas kaip „bandymas nuslėpti tiesą“.

2011 gegužės 21 – 89-erių dar vienas televizijoje dirbantis pamokslininkas Haroldas Campingas pareiškė, kad pasaulio pabaiga prasidės 6 valandą vakaro po serijos galingų žemės drebėjimų. Daugelis jo besiklausiusių žmonių patikėjo tuo, paliko darbo vietas ir, apsikabinę su savo šeimomis, laukė pasaulio pabaigos kartu su Dievu. Tačiau teismo diena taip ir neatėjo. Pastorius tuomet perkėlė datą į spalio 21, o kuomet ir ši prognozė neišsipildė, jis tylomis nutraukė savo teorijų platinimą. Pastorius nugyveno dar kelerius metus ir mirė būdamas 92 metų.

2000 sausio 1 – Visas pasaulis griaudėjo nuo kalbų, kad kompiuteriai nesugebės „skaičiuoti“ papildomų skaitmenų. Pasaulis ruošėsi katastrofiškoms pasekmėms, susijusiomis su kompiuterinių duomenų bazių strigimais. Kai kurie manė, kad naujo tūkstantmečio atėjimas atitinka biblijines pranašystes. Ramesnis ir šaltakraujiškesni užsipirko konservų. Anot žiniasklaidos, pasaulyje apsaugai nuo Y2K problemos buvo išleista daugiau nei 100 mlrd. dolerių. Kuomet laikrodžio rodyklė išmušė Naujųjų vidurnaktį, keli kompiuterių tinklai neišlaikė, tačiau tai absoliučiai nieko nenulėmė ir nesukėlė problemų. Visi išgyveno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų