REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbole – sensacija. Nutrūko stipriausios šalies komandos Vilniaus „Žalgirio“ 14-os iš eilės iškovotų trofėjų serija. Ją netikėtai baigė Lietuvos futbolo federacijos taurę (LFF) laimėjęs Kauno „Stumbras“. Ar jis kitąmet taps dar viena rimta šalies futbolo jėga?

Lietuvos futbole – sensacija. Nutrūko stipriausios šalies komandos Vilniaus „Žalgirio“ 14-os iš eilės iškovotų trofėjų serija. Ją netikėtai baigė Lietuvos futbolo federacijos taurę (LFF) laimėjęs Kauno „Stumbras“. Ar jis kitąmet taps dar viena rimta šalies futbolo jėga?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šventei pasiruošę nebuvo

„Žalgiris“ buvo laimėjęs šešias LFF taures iš eilės (2012–2016 metais). Vilniečiai į viršų kėlė keturis Lietuvos čempionato nugalėtojų trofėjus (2013–2016 m.) ir penkias LFF supertaures (2013–2017 m.).

REKLAMA

Sekmadienį pergalingi „Žalgirio“ marškinėliai liko neišpakuoti, o šampanas neiššautas. Džiaugsmo šokį Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione atliko „Stumbras“.

„Mums rezultatas netikėtas. Jeigu atkreipėte dėmesį, nebuvome pasiruošę švęsti – neturėjome nei čempioniško šampano, nei marškinėlių. Viskas vyko ekspromtu“, – neslėpė „Stumbro“ prezidentas Sergejus Slyva.

Galiausiai „Stumbras“, grįžęs namo, turėjo vakarienę viename Kauno restoranų. Ten vyriausiasis komandos treneris portugalas Mariano Barreto auklėtiniams nedraudė pakelti bokalo alaus.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors žaidėjų nuotaikos nerealios ir pakylėtos, komanda dar nesupranta, ką padarė. Vakar „Žalgiris“ nesužaidė geriausių rungtynių, buvo „Stumbro“ diena. Sukūrėme sensaciją, bet laimėjome pelnytai, varžovams niekuo nenusileidome ir buvome verti pergalės“, – mano S. Slyva.

Jis pritarė, kad šiemetinis LFF taurės turnyras Kauno komandai labai sėkmingas. Palankūs buvo ir futbolo dievai. Burtai šešioliktfinalyje kauniečiams lėmė „Šilutės“, aštuntfinalyje – Vilniaus „Prelegentų“, ketvirtfinalyje – „Jonavos“, pusfinalyje – „Vilniaus vyčio“ barjerus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vicečempionai „Trakai“ ketvirtfinalyje krito nuo Marijampolės „Sūduvos“ rankos – 1:4. Marijampoliečius pusfinalyje po 11 metrų baudinių serijos eliminavo žalgiriečiai.

„Vakar prisiminėme, kad sunkiausios buvo ketvirtfinalio rungtynės. Kai Jonavoje sukūrėme stebuklą, treneris sakė: privalome laimėti taurę“, – tv3.lt pasakojo S. Slyva.

Kitų metų vizija – kol kas neaiški

Šiemet „Stumbro“ biudžetas – 0,5 milijono eurų. Tačiau S. Slyva neslėpė, kad klubas smaugiamas finansinių sunkumų. Futbolininkams atlyginimai vėluoja kelis mėnesius. S. Slyva tikisi, kad reikalai susitvarkys artimiausiu metu, kai „Stumbras“ sulauks Prancūzijos „Lille“ injekcijos už parduotą 17-metį Naurį Petkevičių.

REKLAMA

Viena pergalė „Stumbrui“ suteikė dvi progas švęsti. Kauniečiai ne tik laimėjo pirmąjį trofėjų 2013-aisiais įkurto klubo istorijoje, o ir iškovojo teisę kitąmet žaisti UEFA Europos lygos kvalifikaciniame turnyre.

„Pirmiausia turime baigti sezoną, apie kitus metus galvosime po to. Tada dėliosimės klubo biudžetą ir strategiją. Kol kas negaliu pasakyti, remsimės labiau patyrusiais žaidėjais ar savo vizijos nekeisime ir leisime rungtyniauti jaunimui“, – pasakojo S. Slyva.

Netikėtą pergalę iškovojęs „Stumbras“ sukūrė ilgai lauktą Kauno futbolo šventę. Šio miesto komandos nieko nelaimėjo nuo legendinio „Kauno“ laikų. Vladimiro Romanovo valdoma ekipa – 10 kartų Lietuvos čempionė. Paskutinįsyk – prieš 10-metį.

REKLAMA

„Kaunas“ paskutinę LFF taurę iškovojo 2008-aisiais.

„Smagu, kad po šios pergalės sulaukėme daug sveikinimų, – džiaugėsi S. Slyva. – „Žalgiriui“ tai buvo vos ne eilinės rungtynės. Vakarykštis rezultatas labiausiai nuliūdino Klaipėdos „Atlantą“ ir Utenos „Utenį“.

Šios dvi komandos įnirtingai braunasi į ketvirtąją A lygos vietą. Abi ekipos turi po 29 taškus. „Žalgirio“ pergalės LFF taurės finale atveju, vieta Europos lygos kvalifikcijoje būtų atitekusi būtent ketvirtajai Lietuvos čempionato pozicijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sveikinu „Stumbrą“. Buvo normali konkurencija. Ir toliau kovosime dėl ketvirtosios vietos, nes norime naujo įrašo klubo istorijoje“, – tv3.lt tikino „Utenio“ direktorius Artūras Gimžauskas.

Jo teigimu, kito sezono Utenos komandos biudžetas, tikslai ir vizija paaiškės spalio 4-ąją – klubo valdybos susirinkimo metu.

„Akivaizdu, kad kitąmet A lygoje įvyks jėgų persigrupavimas. Solidžios UEFA finansinės paramos po sėkmingų šio sezono pasirodymų sulauks „Trakai“ ir „Sūduva“. Tai paaštrins kovą dėl pirmosios vietos. Manau, situacija pasinaudos ir sustiprės „Stumbras“. Padidės likusių klubų finansinė atskirtis nuo pirmojo ketverto“, – svarstė A. Gimžauskas.

REKLAMA

Klaipėdos „Atlanto“ generalinis direktorius Vacys Lekevičius į tv3.lt skambučius nereagavo.

„Stumbras“ Europos turnyre būtų patrankų mėsa

A lygos kovas per TV6 ir tv3.lt komentuojantis Ervinas Kvitkauskas „Stumbro“ pergalę vadina netikėtumu, bet ne sensacija ar protu nesuvokiamu reiškiniu.

„Kai titulo savininką lemia vienos rungtynės, visko gali nutikti ir nebūtinai laimi geresnė komanda, – kalbėjo E. Kvitkauskas. – Panevėžio stadiono kokybė nėra gera, o žalgiriečiai nelabai mėgsta žaisti ant natūralios vejos. Be to, „Stumbras“ gerai fiziškai pasiruošusi komanda ir prasta aikštės kokybė jos šansus padvigubino.“

REKLAMA

Komentatorius mano, kad pergalė „Stumbrui“ – didžiulė finansinė paspirtis.

E. Kvitkausko įsitikinimu, dabar Kauno komandai bus lengviau pasikviesti pajėgių žaidėjų.

„Stumbras“ su šių metų sudėtimi būtų patrankų mėsa. Net ir labai pasisekus su burtais, vargu, ar jis galėtų garbingai atstovauti Lietuvai. Tačiau M. Barreto ryšiai ir nauji horizontai gali privilioti kitokio rango futbolininkų. Juo labiau, kad Europos lygos atrankos varžybos vyksta vasarą, o tuo metu rinkoje būna daug laisvų žaidėjų“, – kalbėjo E. Kvitkauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet „Utenis“ labiausiai išgarsėjo į aikštę neišleidęs nė vieno lietuvio, o vertęsis legionieriais. Panaši ir „Stumbro“ situacija. Kauniečiai į LFF taurės finalo kovą stojo su aštuoniais užsieniečiais. Du pasirodė po keitimų.

„Visada laikiausi nuomonės, kad legionieriai turi kelti lygį ir žaisti tik tada, kai yra geresni už vietinius. Deja, Lietuvoje taip būna ne visada. „Stumbras“ čempionate nedemonstruoja gero žaidimo, o už šį trofėjų turi būti dėkingas dievams. Kalbant apie „Utenį“, iki perversmo ši komanda per 15 rungtynių surinko 17 taškų, vėliau – 12-a per devynis mačus. Didelio skirtumo nėra. Juo labiau, kad kartą nugalėta „Sūduva“, kuri žaidė antros sudėties ir visą dėmesį skyrė Europos lygos turnyrui. Taip pat gerokai susilpnėjo pagrindinis uteniškių konkurentas „Atlantas“, kuris iš duobės pradėjo lipti tik dabar“, – vertino E. Kvitkauskas.

Pašnekovas nerimauja dėl „Atlanto“, kurį sezono pradžioje paliko treneris Konstantinas Sarsanija. Dabar klaipėdiečiai neteko šansų žaisti kitų metų Europos lygos atrankoje. Taigi klubui teks pasukti galvą, kaip užkamšyti biudžeto skyles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų