REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkio ministro socialdemokrato Mindaugos Sinkevičiaus pasitraukimas iš Vyriausybės sukurs neapibrėžtumą verslui, gali strigti europinis finansavimas kai kuriems projektams, mano verslo asociacijų atstovai.

Ūkio ministro socialdemokrato Mindaugos Sinkevičiaus pasitraukimas iš Vyriausybės sukurs neapibrėžtumą verslui, gali strigti europinis finansavimas kai kuriems projektams, mano verslo asociacijų atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tas netikrumas nėra geras politikoje, ir tai daro įtaką verslo aplinkai. Visi paprastai nori aiškumo ir tada jaučiasi geriau. Lauksime žinių apie potencialius kandidatus, tada bus galima spręsti, kaip tas perdavimas vyks. Ūkio ministerija yra pagrindinė, kai kalbame apie verslo aplinką ir klimatą. Labai svarbu, kad būtų tęstinumas“, - BNS sakė užsienio investuotojus vienijančio „Investuotojų forumo“ vadovė Rūta Skyrienė.

REKLAMA

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sako, kad asociacija norėtų matyti juos palaikantį ūkio ministrą, ypač pridėtinės vertės mokesčio (PVM) viešbučiams klausimu. Vyriausybė siūlo nuo kitų metų padidinti mokesčio tarifą nuo 9 proc. iki 15 proc.

„Traukinys važiuoja toliau. Mums labai reikia ministro, kuris mus kuruoja, ir palaiko mūsų visus planus“, - BNS teigė E. Šiškauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Informacinių technologijų (IT) bendroves vienijančios asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius Paulius Vertelka sako, kad M. Sinkevičiaus pasitraukimas gali pristabdyti europinės paramos skirstymą smulkiajam ir vidutiniam verslui.

„Tikimės, kad ES priemonių įgyvendinimas dėl pasikeitimų nestrigs. Mums yra aktuali priemonė „Naujos galimybės LT“, kuri skatina smulkųjį ir vidutinį verslą eksportuoti. Kvietimai yra paskelbti ir ministro nebuvomas gali kišti koją, nes reikia tvirtinti paraiškas, skelbti naujus kvietimus“, - BNS sakė P. Vertelka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kita sritis yra, kad įsijungia pauzė dėl inovacijų. Matėme, kad „Intelekto“ priemonėje yra didelis susidomėjimas IT inovacijomis ir ten reikia strateguoti, kaip teisingai sudėlioti sumaniosios specializacijos prioritetus“, - pridūrė „Infobalt“ vadovas.

Jis taip pat pabrėžė, kad M.Sinkevičius dėjo nemažai pastangų skatinti ketvirtąją pramonės revoliuciją.

„Buvo suburta darbo grupė, kuriai pirmininkavo pats ministras. Didelės rizikos dėl neaiškumo neturėtų būti, bet klausimas, kokia bus naujojo ministro pozicija šiuo klausimu“, - svarstė P.Vertelka.

REKLAMA

Visi asociacijų atstovai teigė esantys patenkinti M. Sinkevičiaus darbu.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tarybai šeštadienį nusprendus trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“, mažiau nei metus ministerijai vadovaujantis buvęs Jonavos meras M. Sinkevičius pirmadienį premjerui įteikė atsistatydinimo pareiškimą, tačiau jis dar nėra patenkintas.

M.Sinkevičius yra buvusio susisiekimo ministro, Seimo nario socialdemokratob Rimanto Sinkevičiaus, kuris pirmadienį balsavo už frakcijos koaliciją su „valstiečių“ frakcija, sūnus.

Ūkio ministras nuo 2011 metų balandžio dirbo Jonavos rajono meru ir buvo vienas jauniausių merų.

M.Sinkevičius ISM Vadybos ir ekonomikos universitete yra apgynęs daktaro disertaciją apie alkoholio vartojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų