REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Puerto Riką niokoja „šimtmečio audra“ tapęs uraganas „Maria“ (nuotr. SCANPIX)

Uragano „Maria“ nuniokotame Puerto Rike apie 70 tūkst. žmonių penktadienį buvo nurodyta palikti savo namus, nes dėl smarkių liūčių iškilo vienos užtvankos griūties pavojus.

10

Uragano „Maria“ nuniokotame Puerto Rike apie 70 tūkst. žmonių penktadienį buvo nurodyta palikti savo namus, nes dėl smarkių liūčių iškilo vienos užtvankos griūties pavojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šios audros aukų Karibuose skaičiui išaugus iki 33, Nacionalinė orų tarnyba sostinėje San Chosė paskelbė perspėjimą dėl staigaus potvynio, gresiančio žmonėms, gyvenantiems prie Gvachatakos upės. Pranešime sakoma, kad 3-ame dešimtmetyje pastatytas plūkto grunto užtvankos pylimas gali visiškai sugriūti.

REKLAMA

„Visos teritorijos palei Gvachatakos upę privalo būti tučtuojau evakuotos. Jų (gyventojų) gyvybėms gresia pavojus!“ – sakoma tarnybos „Twitter“ žinutėje.

Kaip pranešama, upė žemiau pratrūkusios užtvankos jau pradėjo tvinti. Tuojau po to pranešimo Puerto Riko gubernatorius Ricardo Rossello įsakė evakuotis maždaug 70 tūkst. žmonių, gyvenančių pavojingoje teritorijoje salos šiaurės vakaruose.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo dienraštis „El Vocero“, viešojo saugumo sekretorius Hectoras Pesquera sakė, kad sugedo pralaida, kuria paprastai valdomas vandens išleidimas iš užtvankos.

Dėl šios priežasties vanduo pradėjo tekėti per užtvankos viršuje įrengtą lataką ir plauti didžiulius grunto gabalus iš žole apaugusio pylimo šlaito, matoma tinklalapio WeatherNation paskelbtame vaizdo įraše.

Tačiau orų tarnyba nurodė, kad perspėjimas dėl staigaus potvynio turėjo galioti tik iki 6 val. Grinvičo (9 val. Lietuvos) laiku, todėl galima manyti, kad upės vanduo jau pradėjęs slūgti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug Puerto Riko teritorijų jau anksčiau užliejo pavojingi potvyniai, kilę po anksti trečiadienį salai smogusio uragano „Maria“. Gelbėtojai lenktyniavo su laiku, kad pasiektų įstrigusius gyventojus.

R.Rossello pareiškė, kad „Maria“ yra smarkiausia salai smogusi audra per pastarąjį šimtmetį. Dėl uragano ši JAV teritorija liko be elektros ir mobiliojo ryšio.

Gubernatorius sakė televizijai CNN, kad, pagal preliminarius duomenis, saloje žuvo 13 žmonių. „Dabar dedame pastangas užtikrinti, kad visi būtų saugūs, kad galėtume išgelbėti žmones. Dėl mūsų pastangų įvykdyta jau beveik 700 išgelbėjimų, todėl mes aiškiai esame į tai susitelkę“, – aiškino gubernatorius.

JAV Nacionalinis uraganų centras nurodė, kad siaučiant „Maria“ kai kuriose Puerto Riko vietovėse iškrito daugiau kaip metras lietaus. R.Rossello savo ruožtu perspėjo dėl gresiančių pavojingų purvo nuošliaužų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų