REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po penktadienį Liberalų sąjūdžiui pareikštų įtarimų korupcijos byloje, jos pirmininkas Remigijus Šimašius šeštadienį kalbėdamas su partijos kolegomis pabrėžė, kad partija padarė išvadas po kilusio korupcijos skandalo.

Po penktadienį Liberalų sąjūdžiui pareikštų įtarimų korupcijos byloje, jos pirmininkas Remigijus Šimašius šeštadienį kalbėdamas su partijos kolegomis pabrėžė, kad partija padarė išvadas po kilusio korupcijos skandalo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gegužės 12 diena, kai buvo pareikšti įtarimai mūsų buvusiems kolegoms, akivaizdu, buvo šokas mums visiems didesnis nei vakar, nes tai yra ta diena, kai paaiškėjo mūsų naivumas, manant, kad viskas buvo gerai mūsų karalystėje prieš pusantrų metų. Kas įvyko per tą laiką? Labai aiškiai supratome, kad mums reikia atsinaujinti, persikrauti, pasikeisti ir mes tą padarėme“, – šeštadienį partijos tarybos susirinkime kalbėjo R.Šimašius.

REKLAMA

Kalbėdamas partijos pirmininkas reagavo į Tėvynės sąjungos – krikščionių demokratų partijos lyderio Gabrieliaus Landsbergio viešai išsakytas pastabas, kad partija nesiėmė pakankamų veiksmų po buvusio partijos lyderio korupcijos skandalo.

„Mūsų draugų-oponentų logika yra labai paprasta: baksnoti pirštais ir sakyti – jūs turite pasikeisti. Mes pasikeičiam ir tada – jūs turite pasikeisti. Mes neturime pasiduoti šiai karuselei be galo. Mes padarėme savo išvadas ir padarėme jas rimtai: ne paviršiuje, ne vardan žiniasklaidos, ne vardan kažko“, – pabrėžė R.Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad kitos partijos „pradės aplink mus šokti viliotinį“ ir kvies pereiti į savo partijas. Kalbėdamas apie tai, ką partija turi daryti toliau, R.Šimašius teigė, kad ji neturėtų slapstytis ar kaltinti kitų, bet pripažinti esamą savo padėtį, nekaltinti teisėsaugos dėl jų daromo darbo. „Esame liberalai, kurie manome, kad gal ir neteisingai apkaltinti, žinome, kas esame, bet nesislapstome“, – sakė jis.

R.Šimašius ragino partijų skyrių vadovus susitikti su nariais pasikalbėti, išklausyti jų nuomonių ir priekaištų. Generalinė prokuratūra penktadienį dviem parlamentinėms partijoms – Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai – pateikė įtarimus vienoje stambiausių politinės korupcijos bylų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Specialiųjų tyrimų tarnybos, Liberalų sąjūdis gavo naudos per partijos pirmininko, 2012–2016 metų kadencijos Seimo nario Eligijaus Masiulio ir partijos valdybos nario, Seimo nario Šarūno Gustainio galbūt neteisėtą veiklą.

Įtariama, kad E.Masiulis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už šiam koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir partijos naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį grynaisiais, taip pat kyšius nematerialia forma.

Taip pat įtariama, kad Š.Gustaisnis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš R.Kurlianskio už koncernui naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir partijos naudai priėmė 8700 eurų kyšį, užmaskuotą kaip paramą viešajai įstaigai, organizuojant politinės partijos narių mokymus. Liberalai teisėsaugos įtarimus partijai vadina interpretacijomis bei kaltę neigia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų