REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvyko svarbus susitikimas dėl Šiaulių futbolo ateities. Miesto savivaldybėje lankėsi žinomi Lietuvos sportininkai – Deividas Šemberas ir Deividas Česnauskis. Jų siekis – atgaivinti futbolą regione.

Įvyko svarbus susitikimas dėl Šiaulių futbolo ateities. Miesto savivaldybėje lankėsi žinomi Lietuvos sportininkai – Deividas Šemberas ir Deividas Česnauskis. Jų siekis – atgaivinti futbolą regione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kandidatavo į prezidentus

Tai – ne pirmasis D. Česnauskio vizitas Šiaulių savivaldybėje. 36-erių sportininkas praėjusių metų vasarą siekė tapti apskrities futbolo federacijos (ŠAFF) prezidentu. D. Česnauskiui nepavyko – jis 12:15 pralaimėjo Gintarui Radavičiui.

REKLAMA

„Buvo įdomi patirtis. Tikrai nesigailiu, kad kandidatavau, – prisiminė D. Česnauskis. – Kaip sekasi naujajam prezidentui, nežinau, nes nelabai tuo domėjausi. Dabar mano ketinimai kiti. Dalyvauti kituose ŠAFF prezidento rinkimuose kol kas neplanuoju.“

Rugsėjį Šiaulių miesto savivaldybės Taryba pritarė siūlymui pakeisti Šiaulių futbolo akademijos (FA) statusą. Iki tol įstaiga buvo biudžetine, o vėliau tapo viešąja. To reikalavo Lietuvos futbolo federacija (LFF) – tokiu atveju akademijos komandos galėtų žaisti įvairaus rango varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

Akademijos statusą permainą D. Česnauskis laimina. Jo nuomone, regione futbolas gali gyvuoti tik padedant privačiam verslui.

Norėtų vietinio direktoriaus

Kol kas Šiaulių FA dalininku 100 procentų yra savivaldybė, bet siekiama pritraukti privačių lėšų. Prisidėti prie Šiaulių futbolo vystymo pasiūlyta būtent D. Česnauskiui.

„Kol kas apie asmenines lėšas nekalbama. Pirmiausi darbai – komandos subūrimas ir teisinga vizija“, – tv3.lt sakė D. Česnauskis.

Jis šiuo metu tęsia profesionalo karjerą – žaidžia Lietuvos vicečempionų „Trakų“ gretose. D. Česnauskis kabinti futbolo batelių ant vinies kol kas neplanuoja, nes nori žaisti. Saugo sutartis su klubu galioja dar metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Savęs akademijos direktoriaus pozicijoje nematau. Mane labiau domintų profesionalus futbolas, komandos komplektacija. Akademijai reikia direktoriaus, kuris nuolat būtų Šiauliuose“, – dėstė D. Česnauskis.

Futbolininko teigimu, jis dėl konkrečių kandidatų į įvairius postus nėra apsisprendęs.

Šiuo metu dvi Šiaulių komandos žaidžia LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybėse. Tai – FA ir „Juventa-99“.

Šiaulių ekipa aukščiausioje lygoje paskutinį kartą rungtyniavo 2015-aisiais.

„Esu kilęs iš šio krašto – Kuršėnų. Man nepatinka, kad regione nėra futbolo. Norėtųsi jį atgaivinti“, – mintimis dalijosi D. Česnauskis.

REKLAMA

Tokiais pat ketinimais vedamas D. Česnauskiui padėtų ir buvęs A lygos prezidentas D. Šemberas.

Ateityje klubas bus privatus

Kitas šalies futbolo legendų ir Šiaulių miesto „galvų“ susitikimas planuojamas ketvirtadienį.

„Pozityvi pradžia“. Tokiais žodžiais pirmąjį D. Česnauskio ir D. Šembero vizitą įvertino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. Jis D. Česnauskį parėmė pernai vykusiuose ŠAFF prezidento rinkimuose.

„Jeigu visas, ką šįkart susitikę kalbėjome, taps realybe, Šiauliai bus geru pavyzdžiu kitiems“, – tv3.lt sakė A. Visockas.

REKLAMA

Jo teigimu, viešosios įstaigos įkūrimas – tarpinė stotelė. Ateityje turėtų įsikurti privatus klubas, kuris dirbs petys į petį su miesto savivaldybe.

Pagrindinis būsimojo klubo tikslas – žaisti aukščiausiajame divizione. A. Visockas teigė, jog Šiaulių komanda ten iškart nesiverš, o žais tada, kai bus pasiruošusi.

Kas bus su merui netinkamu direktoriumi?

Pasak A. Visocko, pagal Lietuvos Respublikos įstatymus, kai įmonės statusas keičiamas iš biudžetinės į viešąją, privalu visiems esamiems darbuotojams pasiūlyti tęsti darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokiu atveju, ar likti pareigose, turėtų svarstyti ir dabartinis akademijos direktorius Saulius Lesnickas. Jis praėjusių metų rugsėjį buvo atleistas. Tada kreipėsi į teismą ir jį laimėjo. Gegužę Šiaulių apylinkės teismas konstatavo, kad S. Lesnicką iš pareigų galėjo atleisti darbdavys – Taryba, o ne meras. Pastarasis viršijo jam suteiktas kompetencijas.

Ši A. Visocko klaida savivaldybei kainavo per 12 tūkstančių eurų.

„Pasakysiu atvirai – verslininkai sako, kad jei S. Lesnickas liks, jie į Šiaulių futbolą neinvestuos. Visiems būtų geriau, jei dabartinis direktorius naujojoje įmonėje nedirbtų. Tokiu atveju vyriškai paspaustume rankas ir tiek. Jei S. Lesnickas nuspręs savo žaidimą tęsti, ateityje vis tiek bus laikas permainoms“, – grasino A. Visockas.

REKLAMA

Vadinasi, jei S. Lesnickas liks, Šiaulių futbolas praras D. Česnauskį su D. Šemberu?

„Nemanau. Tie žmonės žino, kad tam tikrose situacijose reikia kantrybės. Jie tai demonstruoja žaisdami futbolą, tai darys ir dabar“, – kalbėjo A. Visockas.

S. Lesnickas mero nemalonę užsitraukė po pernai atlikto akademijos audito. Tada rasta nemažai įvairių pažeidimų.

„Šį žmogų pažįstu asmeniškai. Esu bendravęs, bet artimų santykių neturiu. Nieko blogo pasakyti negaliu, bet atsiliepimai apie S. Lesnicką nėra pozityvūs“, – kalbėjo D. Česnauskis.

tv3.lt susisiekti su pačiu S. Lesnicku ir sužinoti jo planų nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų