REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Žmones piktina nelegaliai pastatytas stendas Vilniuje (nuotr. skaitytojo)

Nelegalios statybos ir statiniai, deja, bet nėra retas reiškinys Lietuvoje. Kol tarnybos gaudo ir baudžia tokius statytojus bei savininkus, kiti statiniai metų metus stovi ramiai. Taip daugiau nebestovės reklamos stendas Vilniaus pakrašty.

4

Nelegalios statybos ir statiniai, deja, bet nėra retas reiškinys Lietuvoje. Kol tarnybos gaudo ir baudžia tokius statytojus bei savininkus, kiti statiniai metų metus stovi ramiai. Taip daugiau nebestovės reklamos stendas Vilniaus pakrašty.

REKLAMA

Į portalą tv3.lt kreipėsi skaitytojas Tomas, papasakojęs apie jau seniai už akių kliūvantį reklamos stendą sostinėje. Pasak vyro, šio neaiškaus stendo panaikinimo istorija prasidėjo dar 2011 m.

Susirašinėjimai vyko ištisus metus

Vyras su portalu tv3.lt pasidalino stendo nuotraukomis ir susirašinėjimais netgi su Vilniaus miesto savivaldybės atstovais, kurie dar 2011 m. oficialiai pripažino, kad šis statinys yra nelegalus. Tačiau jis iki šiol stovi, o šiuo metu ant jo puikuojasi užrašas „Laipni lūdzam Vilna“.

„Prie naujojo aplinkkelio, šalia Ukmergės gatvės prie posūkio į Tarandę, stovi nelegalus stendas. Įvažiuojant į Vilnių iš Latvijos pusės ir užrašas labai į temą. Jis ten stovi jau seniai. Pirmos istorijos apie jį pradėjo sklandyti dar 2011 metais. Kažkas jau bandė tą stendą legaliais būdais panaikinti, nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Aš ir pats kreipiausi į savivaldybę, pirmą kartą 2015 metais, antrą kartą 2016 metais. Savivaldybės atsakymą gavau, bet ne iš mero. Visgi, net po laiškų iki šiol niekas nepasikeitė“, - pasakojo Tomas.

REKLAMA

Iš nuotraukų matosi, kad stendas turėtų būti ir apšviestas, vadinasi, kažkas tam gavo leidimus ar bent įtikino juos turint. Anaiptol, keista, kad toks stendas galėjo pats tiesiog išdygti kaip grybas po lietaus. 

Pajudėjo iš mirties taško

Susisiekus su Vilniaus miesto savivaldybės Būsto administravimo skyriaus Statinių naudojimo priežiūros poskyrio vedėju Tauru Varenbergu, jis dar kartą patvirtino, kad leidimo šis statinys neturi.

„Savivaldybė buvo gavusi ne vieną skundą dėl šio reklaminio stendo. Tyrimą atlikę Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai nustatė, kad iki reklaminio stendo yra atvesta elektra jo apšvietimui, tačiau AB „Lesto“ informavo, kad nederino elektros pajungimo sąlygų ir šio stendo ir elektros netiekė.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto plėtros departamentas nederino reklaminio stendo įrengimo ir nėra išdavęs rašytinio pritarimo reklaminio stendo įrengimui. Artimiausiu metu šis galimai neteisėtai pastatytas reklaminis stendas bus nugriautas. Už tokių statinių pastatymą atsakinga Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos priežiūros inspekcija, kuri nustačiusi savavališko statinio statytoją, turėtų jį įpareigotų pašalinti reklaminį stendą“, – nurodė T. Varenbergas.

Visgi, savivaldybei priklausančios bendrovės „Grinda“ atstovė Dovilė Lisauskaitė teigė, kad kol kas nėra gautas raštas jį nugriauti. „Bendrovė „Grinda“ vykdo Vilniaus miesto savivaldybės pavedimus. Kai tik gausime signalą, kad šį galimai nelegalų statinį reikia išardyti, tai ir bus padaryta“, – tvirtino atstovė.

Tačiau Vilniaus miesto savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialistė Neringa Kolkaitė patvirtino, kad „Grinda“ tokį raštą gaus jau ateinančios savaitės pradžioje. Tuo pačiu priminė, kad šiuo metu darbininkai vis dar užsiėmę su gatvių remontu, o šio statinio panaikinimu užsiims vos atsilaisvinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų