REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Julija ėmėsi naujos veiklos (nuotr. asm. archyvo)

Vilniuje gyvenanti dviejų mergaičių mama Julija niekada negalėjo pagalvoti, kad tapusi mama nuspręs nerti į veiklą, kurios anksčiau niekada nebuvo bandžiusi. Banke programuotoja dirbusi moteris save atrado netikėtu amplua – ji tapo kūdikių aksesuarų kūrėja.

5

Vilniuje gyvenanti dviejų mergaičių mama Julija niekada negalėjo pagalvoti, kad tapusi mama nuspręs nerti į veiklą, kurios anksčiau niekada nebuvo bandžiusi. Banke programuotoja dirbusi moteris save atrado netikėtu amplua – ji tapo kūdikių aksesuarų kūrėja.

REKLAMA

Kokios priežastys nulėmė tokius pokyčius, tv3.lt portalui papasakojo dviejų mergaičių mama.

Pagal specialybę esate programuotoja, tačiau šiuo metu nedirbate šioje srityje. Kodėl?

Situacija tikrai labai įdomi. Motinystės atostogų metu atradau save visiškai priešingoje srityje – kuriu aksesuarus kūdikiams.

Atrodo nesuderinama, tačiau tie, kurie mane pažįsta, supranta, kad man visada reikia didelių priešingybių ir ekstremalių pokyčių.

Galiu bet kurią akimirką sugalvoti ką nors neįprasto ir tol, kol kažko labai trokštu, skubu tai įgyvendinti. Daug kam tai atrodo sunkiai suvokiama, rizikinga, tačiau man tai suteikia energijos ir žvalumo. Nemėgstu rutinos.

REKLAMA
REKLAMA

 

Esate dviejų vaikų mama. Kaip pavyksta suderinti darbą motinystės atostogų metu su dviejų padaužų auginimu?

Mergaitės būtent ir buvo visko pradžia. Be jų nebūtų nei ,,Sweet Accessories”, nei šio interviu. Jos abi labai gerai palaiko namuose tą nepaprastą įvairių darbų ir daiktų sūkurį, kuris jau tapo išskirtiniu namų akcentu.

REKLAMA

Pradedu galvoti jau ir apie aptarnaujantį personal namuose. Kartais pritrūksta laiko pasirūpinti visais namų kampais.

Yra mamų, kurios tvirtina, kad net ir su vienu vaiku, be jokios papildomos veiklos, neįmanoma visko spėti. Kaip jums pavyksta suderinti mergaičių auginimą bei auklėjimą su verslu?

Kaip ir bet kuriame darbe, svarbiausia susiplanuoti savo laiką ir darbus, viską dokumentuoti, aiškiai susidėlioti užsakymus, kitu atveju kiltų didelis chaosas.

Labai daug padeda mano vyras, kuris mane ir išmokė viską planuoti. Mano charakteriui planavimas ir dienotvarkė yra tikrai didelis iššūkis.

REKLAMA
REKLAMA

Aš mėgstu vienu metu daryti daug darbų, todėl vaikų auklėjimas ir darbas didesnių sunkumų nesukelia.

O šis darbas yra kitoks nei programavimas, kur reikia ilgam ir nepertraukiamai įsigilinti į problemą. Aš galiu bet kada atsitraukti nuo darbų ir pasirūpinti mergaitėmis.

Galiu bet kurią dieną ,,pasiimti” atostogų ir skirti visa laiką šeimai. Dirbu iki 17-18 val, todėl vakarai skiriami tik šeimai ir sau.

Aišku, tenka atsisakyti nemažai dalykų, kuriuos kiti galbūt daro kasdien – serialų, filmų žiūrėjimas, naršymas internete, mamyčių susibūrimai, pietų miegas ir visi dalykai, kurie man ir mano šeimai neteikia jokios naudos.

Vakarus ir savaitgalius stengiuosi skirti kuo įdomesei veiklai.

Su šeima mėgstame keliauti po Lietuvą, ieškoti įdomių ir vaikams draugiškų vietų, kur būtų galima pailsėti arba pamatyti ką nors naujo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Papasakokite plačiau apie veiklą, kurią atradote motinystės atostogų metu. Kokius aksesuarus kuriate vaikams?

Gaminu kramtukus. Nors viskas prasidėjo šiek tiek kitaip. Visai netikėtai užsisakiau rinkinuką pradeančiajam.

Ėmiau justi, kad mano rankomis krūvelė karoliukų pavirsta į vientisą galutinį produktą, tampa nepaprastu kūriniu, džiuginančiu akį ir širdį.

Šie kramtukai man yra spalvų terapija – atsigaunu, pailsiu, pamiršti kitas bėdas. Mane džiugina kiekvienas užsakymas, klientai bei jų norai ir idėjos.

Nemažai spalvų derinių atradome kartu su įnoringai klientais. Su jais užtrunki ilgiau, tačiau rezultatas paprastai pranoksta lūkesčius.

REKLAMA

Ar sunku buvo atrasti veiklą, apie kurią dabar nesustodama galėtumėte kalbėti valandų valandas?

Mes su vyru visada norėjome imtis kažkokios veiklos. Planuodavom, vakarais kalbėdavomės, ieškojome idėjų. Sunkiai sekėsi sukurti konkretų verslo planą.

Kramtukus atradau visiškai spontaniškai. Pamačiau, panorau jų savo vaikams ir iš karto pagalvojau, kad tokiu gėriu reikėtų dalintis su kitais.

Mano gyvenime dažnai pasiteisina tos idėjos, kurios atsiranda staiga be ilgų svarstymų ir dvejojimų.

Daugelis galvoja, kad imtis naujos veiklos gali būti sudėtinga. Su kokiomis pagrindinėmis problemomis susidūrėte, pradėjusi dirbti?

Didelių problemų nebuvo. Tiesiog reikėjo laiko išsiaiškinti, kaip tvarkingai pradėti veiklą. Visose institucijose gavome tikslius atsakymus ir pagalbą.

REKLAMA

Kokias jūsų siūlomas prekes dažniausiai renkasi mamos?

Klientėms siūlau mamos ir vaiko komplektėlius, dažnai mamos prašo rinkinių mamoms ir keliems skirtingo amžiaus vaikams, todėl iššūkiu tampa kramtukų, čiulptukų laikiklių, papuošalų, galvajuosčių derinimas. Vidutinė krepšelio kaina – 20 eurų.

Dažniausiai jį sudaro kramtukas su laikikliu ir galvajuostė, kepurė ir mova, vardinis kramtukas ir laikiklis. Mano darbai dažnai keliauja ir į užsienį: JAV, Švediją, Norvegiją, Vokietiją, Daniją, Čekiją, Austriją, Šveicariją.

Ar planuojate grįžti į sritį, kurioje anksčiau dirbote?

Neplanuoju. Dirbau banke programuotoja. Darbas man labai patiko, tačiau reikalavo daug susitelkimo, įsigilinimo, loginio mąstymo. Šiuo metu atostogauju nuo tokių darbų ir mėgaujuosi nauja veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esu tiek įsijautusi į naująją veiklą, kad labai sunku įsivaizduoti, kaip galėčiau viską užbaigti. Manau, to nenorėtų ir mano klientai. Turiu dauga teities planų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Dirbate namuose. Kokius įžvelgiate privalumus ir trūkumus?

Puiku yra tai, kad savo darbus galiu bet kurią akimirką sustabdyti ir visa dėmesį bei laiką skirti dukroms. Taip nutinka tikrai dažnai. Žinoma, tokiu atveju susijaukia dienotvarkė, nusikelia užsakymai, tačiau mano klientai yra labai supratingi. Dauguma jų patys yra tėvai, todėl ir mane puikiai supranta.

Namuose esu pasidariusi mini studiją – turiu patogią darbo vietą, už kurią nereikia mokėti nuomos, iki kurios nereikia važiuoti. Privalumų daug. Reikia tik nepamiršti apsibrėžti darbo valandų.

REKLAMA

Smulkieji verslininkai skundžiasi, kad jiems ant pečių gula didelė mokesčių našta, todėl ,,į rankas” nelieka stulbinančių sumų. Kokia jūsų patirtis? Ar lengvai prisijaukinote mokesčius?

Taip, mokesčių sumoku labai daug, tačiau stengiuosi savęs neapsunkinti mintimis, kad tai yra našta. Mokesčius mokėti privaloma, tokios yra taisyklės, juk civilizuotoje šalyje gyvename.

Ar ši veikla yra jūsų pagrindinis pajamų šaltinis?

Šiuo metu pagrindinis šeimos pajamų šaltinis yra vyras. Jis šeimoje uždirba daugiausiai, o aš labai džiaugiuosi galėdama ,,atostogų” metu taip pat nemažai prisidėti prie šeimos išlaikymo.

Ar jums malonu, kai jus vadina verslininke? O gal yra kitas žodis, tinkamiausiai apibūdinantis jūsų veiklą?

REKLAMA

Labai nemėgstu žodžio ,,verslininkas”. Man iš karto prieš akis iškyla abejotinos reputacijos žmogus su tamsiu kostiumu ir dokumentais rankose. Negaliu tiksliai pasakyti, kodėl susiformavęs toks verslininko įvaizdis. Kol kas niekaip savęs nevadinu iš verslo pusės. Esu mama, žmona, ,,Sweet accessories" įkūrėja.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų