REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
17-metė mergina mirė nuo meningito (nuotr. facebook.com)

17-metė Penny Lockett mirė vos per parą. Viskas prasidėjo nuo paprastų simptomų - viduriavimo ir vėmimo. Šiems simptomams sustiprėjus ir nesiėmus jokių papildomų veiksmų, paauglė neišgyveno. 

3

17-metė Penny Lockett mirė vos per parą. Viskas prasidėjo nuo paprastų simptomų - viduriavimo ir vėmimo. Šiems simptomams sustiprėjus ir nesiėmus jokių papildomų veiksmų, paauglė neišgyveno. 

REKLAMA

Jos motina Kym žinojo apie vietovėje siaučiantį virusą ir įtarė, kad tai galėtų būti meningitas, tačiau neaptikusi jokių tamsių spalvų išbėrimų, bylojančių apie šią ligą, moteris atmetė šią diagnozę ir į ligoninę dukrą nuvežė tik kitos dienos rytą.

Gydytojai iš visų jėgų kovojo, kad tik išsaugotų prie medicininių aparatų prijungtos merginos gyvybę, tačiau jie nesugebėjo išgydyti jos nuo meningito, šiuo metu siaučiančio Halifakso mieste, Anglijoje.

Po dukros mirties prabilusi pirmą kartą, Kym Lockett (48 m.) sakė norinti perspėti kitus nebūti tokiais naiviais, kad ir jiems netektų patirti to, ką šiuo metu išgyvena dukros netekusi moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Ji gailisi nepaskiepijusi savo dukros ir skatina nedvejoti taip pasielgti visus jaunus žmones.

„Ketvirtadienį Penny anksti grįžo iš mokyklos. Ji pasakojo man apie prastą savo savijautą, norėjo prisiglausti.

REKLAMA

Viskas įvyko labai greitai“, - pasakojo Kym. „Labiausiai mane nervina tai, jog panašaus kaip Penny amžiaus žmonės nesiskiepija nuo meningito viruso.

Tai mane labai stebina. Jaunimas nesupranta, ką ši liga gali padaryti.

Nerado išbėrimo

Vieną 2015-ųjų metų spalio mėnesio rytą, Penny savo mamai atsiuntė žinutę, kad iš mokyklos grįžo anksti.

Kai namus pasiekė merginos mama, buvo aišku, jog jos dukrą kankiną viduriavimas ir pykinimas, Penny kūno temperatūra buvo pakilusi, ji gėrė vaistus, tačiau dėl nuolatinio vėmimo buvo sudėtinga suprasti, ar tai padeda.

REKLAMA
REKLAMA

Vėmimai truko visą naktį, o vos prilietus merginos kūną buvo jaučiamas karštis. Kym apžiūrėjo dukterį, norėdama surasti violetinės spalvos išbėrimą, tačiau to padaryti nepavyko.

Kitą rytą Penny ir toliau jautėsi prastai, jos būklė nė kiek nepagerėjo.

Moteris susisiekė su šeimos gydytoju ir klausė, ką daryti. Gydytojas pasiteiravo apie neįprastai aukštą merginos temperatūrą, tačiau nieko kito nepasiūlė.

Pabudusi, Penny, prieš nusprendžiant pagulėti šiltoje ir jos simptomus sumažinančioje vonioje, vėl pradėjo žiaukčioti.

Išlipus iš vonios mergina sukniubo ant grindų. Kym suprato, kad ją ištiko priepuolis ir greitai susisiekė su greitąja medicinos pagalba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitame telefono ragelio gale kalbėjusią operatorę neramino susilpnėjęs paauglės kvėpavimas, tačiau jos motina pabrėžė, kad duktė visai nekvėpavo. Po 10 minučių prie moters durų pasirodė pagalba.

Gydytojai Kym uždavė įvairių klausimų, teiravosi apie merginos mitybą, jei netyčia paaiškėtų, jog Penny buvo kažkam alergiška, tačiau niekas nekėlė įtarimo. Merginos mama sakė nė nenutuokusi, kas buvo negerai.

Maždaug 14.30 val. Penny atvežta į artimiausią ligoninę. Gydytojai įtarė encefalitą – smegenų ištinimą.

Kai Kym ir jos vyras Chrisas pirmą kartą pamatė Penny, ji ramiai gulėjo ligoninės palatoje, jai buvo pajungta lašelinė, šalia stovėjo du medicinos darbuotojai ir stebėjo prijungtus merginos gyvybę palaikančius aparatus.

Buvo mąstoma paauglę pervežti į kitą ligoninę, tačiau vėliau ji buvo perkelta į intensyvios priežiūros skyrių toje pačioje gydymo įstaigoje.

Pagrindinis gydytojas motinai vis uždavinėjo klausimus, tačiau laikui bėgant aiškėjo, kad merginos būklė negerėja. Netrukus ji mirė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų