REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
139
AB „Grigeo Grigiškės“ (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Medžio plaušo plokščių, kartono bei higieninio popieriaus gamybos įmonė „Grigeo“ ketina parduoti dalį verslo Vokietijos medienos plaušo plokščių gamybos įmonei „Homanit Holding“.

139

Medžio plaušo plokščių, kartono bei higieninio popieriaus gamybos įmonė „Grigeo“ ketina parduoti dalį verslo Vokietijos medienos plaušo plokščių gamybos įmonei „Homanit Holding“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Grigeo“ per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė ketvirtadienį pasirašiusi ketinimų protokolą su Vokietijos įmone dėl 100 proc. antrinės įmonės „Grigeo Baltwood“ akcijų pardavimo.

REKLAMA

Nurodoma, kad sandoriui įvykus, „Homanit Holding“ per pusantrų metų Lietuvoje ketina investuoti 65 mln. eurų, „Grigeo Baltwood“ dirbančių darbuotojų skaičių padidinti 2,5 karto, o pagaminamos produkcijos kiekį plėsti daugiau nei 4 kartus.

„Pastarojo laikotarpio mūsų įmonių grupės strategija koncentruojasi į dvi pagrindines verslo šakas – higieninio popieriaus ir kartono gamybą, tad investuotojo į medienos plaušo plokščių gamybą dairėmės keletą metų. „Homann Holzwerkstoffe Group“ yra stabili ir sparčią tarptautinę plėtrą vykdanti grupė, tikime, kad jos investicijos Lietuvoje kurs aukštos kvalifikacijos darbo vietas ir prisidės prie technologinių inovacijų plėtros“, – pranešime teigė „Grigeo“ valdybos pirmininkas ir prezidentas Gintautas Pangonis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis BNS teigė, kad sandorio vertė kol kas neatskleidžiama, nes pasirašytas tik ketinimų protokolas. G.Pangonio teigimu, sandorį tikimasi baigti iki Naujųjų metų arba kitų metų pradžioje.

G.Pangonis ketvirtadienį susitinka su ūkio ministru Mindaugu Sinkevičiumi, su kuriuo ketina aptarti infrastruktūros plėtros klausimus.

„Reikia suderinti įvažiavimą keliais. Per dieną į tą gamyklą įvažiuos apie 130 sunkvežimių, plius mūsų sunkvežimiai, ir blokuosime eismą autostrada. Reikia naujo kelio, todėl kalbėsime su ministru, kaip tą galima padaryti“, - BNS sakė G.Pangonis.

„Homanit Holding“ yra įmonių grupės „Homann Holzwerkstoffe Group“ dalis. Pagrindinė įmonės veikla yra medienos plaušo plokščių gamyba, įmonėje dirba apie 1,5 tūkst. darbuotojų. 2016 metais įmonės apyvarta siekė 225 mln. eurų, pelnas prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) – apie 33 mln. eurų.

Bendrovės produkcija teikiama baldų, durų gamybos, automobilių sektoriaus įmonėms. „Homanit Holding“ būstinė yra Herzbergo mieste Vokietijoje.

„Grigeo Baltwood“ gaminama produkcija naudojama vidiniams baldų paviršiams, gyvenamųjų ir visuomeninių patalpų apdailai, interjero ir parodų stendams, standžioms pakuotėms bei kitiems plataus vartojimo ir įvairios paskirties produktams gaminti. Kompanijoje dirba 140 žmonių, metinės gamybos apimtys siekia apie 23 mln. kv. metrų.

Šiuo metu bendrovė 80 proc. produkcijos eksportuoja į Europos Sąjungos šalis. Planuojama 2017 metų bendrovės apyvarta – apie 17 mln. eurų. 100 proc. įmonės akcijų priklauso „Grigeo“.

„Grigeo“ įmonių grupę sudaro pagrindinė bendrovė „Grigeo“, „Grigeo Baltwood“, „Grigeo Klaipėda“, „Mena Pak“ bei „Grigeo Recycling“. „Grigeo“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Oficialiajame sąraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų