REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Techninė komisija pakėlė lenktynių užkardą (nuotr. Organizatorių)

 Rugsėjo 23-ąją 11.15 val. „auto24ring“ trasoje Pärnu mieste (Estija) bus duotas startas „1000 km Pärnu powered by Hankook“ lenktynėms, kurias organizuoja didelę tokių renginių patirtį sukaupusi Lietuvos VšĮ „Promo events“.

16

 Rugsėjo 23-ąją 11.15 val. „auto24ring“ trasoje Pärnu mieste (Estija) bus duotas startas „1000 km Pärnu powered by Hankook“ lenktynėms, kurias organizuoja didelę tokių renginių patirtį sukaupusi Lietuvos VšĮ „Promo events“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį pirmosios paskutinių pasirengimo varžyboms darbų etapą pradėjo sportininkų ir komandų parengtį tikrinusios administracinė ir techninė komisijos, savo verdiktu pakėlusios renginio užtvarą pagrindinėms lenktynėms ir netrukus prasidėsiančiam treniruočių procesui.

REKLAMA

Varžybų vyriausiasis techninis komisaras estas Raul Koov ir jo pagalbininkai, kaip jau įprasta, buvo reiklūs, tačiau neturėjo didelių priekaištų ekipų parengčiai prieš atsakingą egzaminą ir visų iš anksto užsiregistravusių 11 komandų vadovus pakvietė prie „1000 km Pärnu powered by Hankook“ lenktynių starto linijos užimti savo vietas.

Šių lenktynių aksakalų arba vyriausiųjų lenktynininkų titulai atiteko „Energizer Racing“ atstovui 54 –rių Rolandui Saliui ir pusmečiu jaunesniam Izraelio piliečiui, Estijos „Cone Forest Motorsport“ ekipai atstovaujančiam Raz Heymanui.

REKLAMA
REKLAMA

Jauniausias lenktynininkas – kartingo meistras, penkiolikmetis Justas Jonušis, kuriam šios lenktynės bus pirmas egzaminas prie kėbulinių automobilių vairo.

Būtent šioje Estijos trasoje lietuvis išbandė ir „Formulės 4“ bolidą, ir sportinį BMW. Apsukęs per penkis šimtus „auto24ring“ trasos ratų jis sukaupė nemenką patirtį ir puikiai įsiminė jos trajektorijas.

„Mūsų komandoje debiutuojantis Justas daugelį metų lenktyniavo gokartu, šį sezoną sėdo prie galingiausio – KZ2 – vairo ir demonstruoja puikius rezultatus, todėl neabejoju, kad ir prie žiedinėms lenktynėms skirto BMW vairo jis jausis gerai, - sako tituluočiausias „Juta-Bauer Rally Team“ sportininkas Ramūnas Čapkauskas. – Justui nešykštėsiu patarimų ir dalysiuosi visa sukaupta savo patirtimi, kuri, tikiu, padės jam dar labiau tobulėti“. Iš kokių pozicijų startuos kiekviena komanda, paaiškės tik penktadienio pavakarę pasibaigus kvalifikacinėms lenktynėms ir iškart po jų surengtai TOP 5 sesijai. O kuriai ekipai prognozuojama pergalė šeštadienio lenktynėse, nedrįso įvardyti net autoritetingais ekspertais tituluojami automobilių sporto specialistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo pat ankstyvo ketvirtadienio ryto Pärnu ir šalia miesto esančią „auto24ring“ trasą merkia lietus, dar labiau apsunkinantis ne tik prognozes, bet ir treniruotes.

„Komandose, atvykusiose į Estiją paskutinių sezono lenktynių, vyrauja draugiška, tačiau kovinga atmosfera, - pastebėjo pagrindinis lenktynių organizatorius Darius Jonušis. – Ekipų vadovai ir lenktynininkai nepamiršo, kad šiemet skaičiuojami bendri „ENEOS 1006 km Hankook“ ir „1000 km Pärnu powered by Hankook“ taškai ir vedama bendra abiejų etapų įskaita „1000 km Cup“.

REKLAMA

„2000-aisiais Palangos maratoną pradėjome nuo 18 komandų, Estijoje – nuo 11, - priminė abiejų renginių organizatorius D. Jonušis. – Debiutines lenktynes kaimyninėje šalyje vertiname kaip savotišką investiciją į ateitį, nes jau audžiame mintį kitais metais surengti trijų ilgų distancijų lenktynių seriją visose trijose Baltijos šalyse“.

Pasak D. Jonušio, kai kurios ekipos neatvyko į Pärnu tik dėl, kad nespėjo suremontuoti savo bolidų („Algirdai“, „Lexus Team LT“ ir kt.), dar kelios pristigo lėšų lenktynėms. Tai rimtas argumentas, nes sezono pabaigoje resursai, kaip taisyklė, tik mažėja arba visai išsenka.

REKLAMA

Tačiau pirmą patikros barjerą jau įveikusios komandos pasirengusios rimtai kovai Pärnu „auto24ring“ trasoje.

Iš jos šeštadienį vyksiančias 1000 km lenktynes, o penktadienį – ir kvalifikacines varžybas bei po jų įvyksiančią TOP 5 atranką ir jos nugalėtojų spaudos konferenciją galės stebėti „TV3 Play Lietuva“ ir „TV3 Play Estija“ žiūrovai.

Abiejų šalių sporto aistruoliai TV ekrane stebės tą patį vaizdą, tačiau lenktynes komentuos skirtingi komentatoriai. Lietuvai - Saulenis Pociūnas, o Estijai – Martinas Korjus ir Toomas Lambinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų