REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

43 iš 60-ies Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) skyrių siūlo trauktis iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS).

 

Kaip pranešė LSDP, trečiadienį pasibaigus kelis mėnesius trukusiam balsavimui norą dirbti koalicijoje pareiškė 7 skyriai: Trakų, Vilkaviškio, Birštono, Kretingos, Panevėžio rajono, Alytaus rajono ir Jonavos.

Persiderėti dėl koalicijos sutarties siekia 8 skyriai: Akmenė, Širvintos, Panevėžio miestas, Joniškis, Pasvalys, Zarasai, Šilutė ir Kazlų Rūda.

Dar 2 skyriai – Neringos ir Šalčininkų – sprendimo nepriėmė.

Galutinį sprendimą priims partijos taryba, jos posėdis planuojamas 23 dieną.

Valdančiosios koalicijos palikti nenori dauguma, t.y. 13 iš 19 Socialdemokratų frakcijos Seime narių koalicijos. Už buvimą su valdančiaisiais pasisako ir partijos deleguoti Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius bei Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius. To, kad trys socialdemokratų deleguoti ministrai, įskaitant ir nepartinę teisingumo ministrę Mildą Vainiutę, galėtų likti Vyriausybėje ir po partijos pasitraukimo, neatmetė ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Valstiečių“ frakcija Seime turi 56 atstovus, socialdemokratų gretose dirba 19 parlamentarų. Socialdemokratai Seime šiuo metu turi keturis komitetų pirmininkus ir vieną pirmininko pavaduotoją.

Partijos pateiktais duomenimis, skyriuose, kurie nepritarė pasitraukimui, metų pradžioje buvo per 2,4 tūkst. narių, norą persidėrėti dėl koalicijos sutarties pareiškusiuose skyriuose - 2,1 tūkst. narių. Šiuo metu LSDP iš viso priklauso 19,7 tūkst. narių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų