REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
„Trakai“ – „Jonava“ 0:0 (nuotr. Sauliaus Čirbos)

Rusijos futbolo žvaigždė Diniyaras Bilyaletdinovas pirmąkart išbėgo ant dirbtinės Vilniaus LFF stadiono dangos. Debiutinėse 32-ejų saugo rungtynėse „Trakai“ pergalės neiškovojo – 0:0 sužaidė su „Jonava“.

20

Rusijos futbolo žvaigždė Diniyaras Bilyaletdinovas pirmąkart išbėgo ant dirbtinės Vilniaus LFF stadiono dangos. Debiutinėse 32-ejų saugo rungtynėse „Trakai“ pergalės neiškovojo – 0:0 sužaidė su „Jonava“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje lengvo pasivaikščiojimo nesitiki

Oficialiame mačo protokole įrašytas vargingas žiūrovų skaičius – 150.

„Kiek į tribūnas susirenka žiūrovų, jau mačiau šeštadienį. Jų yra tiek, kiek yra. Vadinasi, reikia geriau žaisti, kad jie ateitų“, – vertino D. Bilyaletdinovas.

REKLAMA

Mažas susidomėjimas futbolu saugui iš Rusijos neįprastas. D. Bilyaletdinovas žaidė tokiose Rusijos komandose kaip Maskvos „Lokomotiv“ ir „Spartak“, Kazanės „Rubin“.

Ryškiausias įrašas futbolininko karjeroje – 2009–2012 metų sezonai Anglijos „Premier“ lygos Liverpulio „Everton“. Ten D. Bilyaletdinovas sužaidė 59 rungtynes, pasižymėjo aštuoniais įvarčiais.

„Trakų“ naujoko sąskaitoje – 46 mačai Rusijos rinktinėje. Per juos D. Bilyaletdinovas atliko šešis tikslius smūgius.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėjau išvažiuoti iš Rusijos. Lietuva – Europos šalis. Be to, noriu žaisti. Myliu futbolą, – kalbėjo „Trakų“ saugas. – Lygis Lietuvoje nenustebino. Su jūsų šalies komandomis yra tekę žaisti draugiškų rungtynių. Žinojau, kur važiuoju. Manau, čia lengvų pasivaikščiojimų nebus.“

Traumos – praeity

Rusas pastaraisiais metais daug žaidimo praktikos neturėjo. Antradienio mačas saugui buvo pirmasis po labai ilgo laiko. Paskutinysis toks kartas – 2015-ųjų gruodžio 4-ąją. Tada vyko „Rubin“ dvikova su „Rostov“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Bilyaletdinovas nerungtyniavo nuo 2016-ųjų gegužės 21-osios. Tada rungtynėse su Maskvos CSKA sužaidė 11 minučių, patyrė traumą ir buvo pakeistas.

„Trauma buvo, bet ji – jau praeityje“, – nedaugžodžiavo Rusijos futbolo žvaigždė.

D. Bilyaletdinovas „Trakuose“ sutiko gerai pažįstamų veidų – Arūną Klimavičių, Deividą Česnauskį. Su pastaruoju rusas ne tik kartu žaidė „Lokomotiv“, o ir gyvendavo viename kambaryje stovyklų metu.

„Prieš atvykdamas į „Trakus“, kalbėjau su Deiviu. Jis sakė: atvažiuok, čia viskas normaliai. Atvykau su malonumu“, – pasakojo D. Bilyaletdinovas.

REKLAMA

Futbolininkas negalėjo atsakyti, kuriam laikui persikėlė į Lietuvą – iki sezono pabaigos ar ilgiau.

„Mano sutartis baigsis po sezono. Žiūrėsim. Galbūt bendradarbiavimą pratęsime“, – tokios galimybės neatmetė D. Bilyaletdinovas.

Naujojo auklėtinio pasirodymu nenusivylė ir „Trakų“ vyriausiasis treneris Olegas Vasilenka.

„Labai džiaugiuosi, kad jis prisijungė prie mūsų. Nors Diniyaras čia tik dvi dienas, aikštėje matėsi jo sugebėjimai. Diniyaras – ne tik labai geras futbolininkas, o ir asmenybė. Nepaisant to, kad jis tiek daug pasiekė, išliko profesionalu ir paprastu žmogumi“, – kalbėjo O. Vasilenka.

tv3.lt trenerio iš Rusijos pasiteiravo, kaip jam į Lietuvą pavyko prisikviesti tokį futbolininką, mat čia neprisiviliosi nei sąlygomis, nei futbolo populiarumu.

„Šis klausimas ne man. Aš – treneris“, – nusišypsojo „Trakų“ strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų